Maastricht UMC+ zoekt een

Arts Assistent niet in opleiding Longziekten

Dienstverband

40 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Er is plek voor een enthousiaste ANIOS op de afdeling longziekten van het MUMC+!
Als ANIOS longziekten verricht je uiteenlopende werkzaamheden. In ons academisch ziekenhuis kun je kennis opdoen van bijzondere ziektebeelden bij interessante en diverse patiëntengroepen. Je bent onder andere betrokken bij de zorg voor de patiënten op de verpleegafdeling, maar je verricht ook consulten voor de IC en andere specialismen in het ziekenhuis. Werken op de Spoedeisende Hulp zal tevens tot je takenpakket behoren. Je participeert in de dienstpoule van de afdeling interne geneeskunde. Je doet voorwachtdiensten op de spoedeisende hulp in avond, nacht en weekend samen met de A(N)IOS interne geneeskunde, MDL en reumatologie. Als ANIOS doe je mee in het onderwijsprogramma van de opleiding longziekten. Ook zijn er diverse multidisciplinaire overlegmomenten (MDO) waar je aan zal deelnemen. Op de afdeling longziekten vinden per maand gemiddeld 100 klinische opnames en overnames plaats. Onze afdeling heeft 32 bedden beschikbaar. Op de longafdeling werk je in een team met enthousiaste longartsen en arts-assistenten in opleiding tot longarts (AIOS) en een physician assistent (PA). Je wordt gesuperviseerd door een maandelijks wisselende longarts die laagdrempelig bereikbaar is. Bij goed functioneren is er mogelijkheid om in de nabije toekomst in te stromen in de opleiding tot longarts. Voor het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek zijn er binnen onze afdeling ook diverse mogelijkheden.

Wat vragen wij van jou?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, positief ingestelde en nieuwsgierige (basis)arts, die houdt van doorpakken en die ervaring wil opdoen bij de longziekten. Longziekten is een overzichtelijk maar breed uiteenlopend specialisme waarbij je een affiniteit moet hebben met chronisch zieke patiënten maar ook met patiënten met acute problematiek. Je bezit goede communicatieve vaardigheden en bent gedreven om nieuwe dingen te leren. Ook is het belangrijk dat je goed kan samenwerken en gemakkelijk aansluiting vindt bij je collega’s. Naar patiënten en hun naasten heb je een empathische en begripvolle houding.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
De medische staf longziekten wordt gevormd door een formatie van 16 longartsen. Er worden 11 arts-assistenten opgeleid tot longarts (AIOS) en er is 1 physician assistant op de afdeling. Tevens is er een verpleegkundig specialist werkzaam op de polikliniek.
De afdeling Longziekten MUMC+ rekent pulmonale oncologie, chronisch obstructieve longziekten (Astma en COPD) en cystic fibrosis tot haar aandachtsgebieden. Tevens is het Centrum voor Thuisbeademing Maastricht onderdeel van de afdeling. Naast de patiëntenzorg levert de afdeling een kwalitatief hoogwaardige bijdrage aan het medisch curriculum van de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences, en aan wetenschappelijk onderzoek. De afdeling Longziekten heeft een nauwe samenwerking met CIRO+, een expertisecentrum voor chronisch orgaanfalen en het academisch slaapcentrum aldaar.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 46 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.766,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A11a van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.