Vivantes zoekt een

BBL opleiding tot Verzorgende IG

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg
Heb jij altijd al in de zorg willen werken? Ben je in het bezit van een mbo-diploma, maar helaas nog niet in de juiste richting? Wij helpen jou graag met een carrièreswitch. Via een beroeps begeleidende leerweg (BBL) traject bieden wij jou de kans om de opleiding tot verzorgende IG (niveau 3) te volgen.

Zo ziet de functie eruit:
Als Verzorgende IG hou jij je bezig met het uitvoeren van zorgleefplannen en ZZP-indicaties. Natuurlijk houd je hierbij rekening met de actuele gezondheidscondities van jouw cliënt. Dit doe je door een aantal verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Bang voor naalden ben je niet, het toedienen van bijvoorbeeld medicatie via een injectie is dan ook geen probleem voor jou. Ook begeleid, assisteer en stimuleer je cliënten bij ADL- en HDL-activiteiten.

Vivantes biedt een opleiding tot Verzorgende IG. Dit is een opleiding op maat, met uitgebreid aandacht voor de afwisselende aspecten van het vak, waarin de bewoner centraal staat.
Je volgt hierbij één dag per week onderwijs en daarnaast werk je mee in een team. Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende locaties van Vivantes, waardoor je na afloop van je opleiding breed inzetbaar bent in de ouderenzorg. Afhankelijk van je vooropleiding, werkervaring en leervermogen duurt de opleiding maximaal 3 jaar.

Wie ben jij?
  • Je hebt een mbo-diploma op niveau 2, 3 of 4.
  • Je kunt niet wachten om eindelijk je droom te gaan verwezenlijken; in de zorg werken.
  • Jij weet dat de zorg voor onze ouderen op dit moment belangrijker dan ooit is, en draagt hier dan graag aan bij.
  • Je hebt genoeg tijd om je op dit opleidingstraject te kunnen focussen, je gaat minimaal 24 uur werken, het aantal schooluren en eigen studie zijn hierbij niet meegerekend.
  • De wil, veerkracht én durf om te groeien is aanwezig.
Wat bieden wij jou?
  • De duur van de opleiding is afhankelijk van jouw achtergrond maximaal 3 jaar.
  • Je ontvangt een leer- arbeidsovereenkomst van de duur van jouw opleiding, hierna gaan wij over op een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd.
  • Jij ontvangt een salaris conform de recent opgewaardeerde CAO VVT.
  • Je gaat minimaal 24 uur per week werken exclusief lesdag en eigen studie.
  • Iedere periode ga jij rouleren van werkplek binnen Vivantes. Zo krijg jij vanuit diverse doelgroepen en teams kennis mee. Een dienstverband voor bepaalde tijd, met intentie tot de duur van de opleiding. Bij het behalen van je diploma heb je een baangarantie binnen Opella voor minimaal 24 uur per week (andere uren in overleg).
Contactpersoon Vivantes
Bij vragen kun je vrijblijvend contact opnemen met Britt de Zwart, recruiter. Dit kan via 046 820 08 40 of b.dezwart@vivantes.nl.

Meer weten?
Kijk ook eens op onze website onder het kopje werken & leren.

Vervolg van de procedure:
Solliciteren kan t/m 22 mei, je zult uiterlijk 24 mei worden geïnformeerd. De selectiegesprekken vinden plaats op 31 mei in de ochtend. Het maken van een test is onderdeel van de selectieprocedure. De opleiding zal in september van start gaan. Al eerder beginnen met werken? Dat kan natuurlijk, zo ben je helemaal ingewerkt vóór de start van je opleiding.

Ouder worden doe je samen!
Vivantes is er voor de (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook indien ouderen geconfronteerd worden met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij wonen zij ofwel binnen één van onze verpleeghuizen, ofwel in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.
Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat de cliënt of bewoner zelf nog kan; alleen of samen met hun naasten. Als dat niet meer kan, nemen we het over. Maar we zijn er altijd op gericht het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven. Dat doen we samen. Alle disciplines en betrokkenen zetten zich hiervoor in en werken hierin samen.

Kernwaarden
Wij geven onze cliënten ruimte om zichzelf te zijn, om hun eigen dag- en leefritme te volgen. Maar we zijn dichtbij als ze ons nodig hebben. We hebben aandacht voor de mens en handelen vanuit respect voor hun (levens)verhaal.