Zuyderland zoekt een

BBL-opleiding Verpleegkunde (mbo-4) Zuyderland Zorgcentra (2-jarig verkort traject)

Dienstverband

28-36 uur per week (diverse contractopties mogelijk)

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Pey-Echt Born Geleen Geleen Sittard Echt Sittard Geleen Sittard Geleen Susteren Sittard Geleen Susteren Beek Stein Geleen Sittard

Werkvelden

Ouderenzorg

Ben je gediplomeerd verzorgende IG/ Eerst Verantwoordelijk Contactverzorgende (EVC) en ben je toe aan een nieuwe uitdaging en vervolgstap in je zorgcarrière?

Dan is het verkort BBL-opleidingstraject tot mbo-verpleegkundige bij Zuyderland Zorgcentra (ouderenzorg) de ideale kans voor jou!

 Een mooie gelegenheid om je zorg-skills verder te ontwikkelen en te verdiepen en een nieuwe uitdaging aan te kunnen gaan als verpleegkundige. Het opleidingstraject start vanaf september 2024 en duurt maximaal 2 jaar.

Het opleidingstraject

Je volgt het opleidingstraject bij een ROC (regio Sittard) en je start vanaf de eerste week met de Beroeps Praktijk Vorming (BPV). Hierbij ga je één vaste dag in de week naar school (gemiddeld 6 uur) daarnaast loop je minimaal 24 uur stage.
Tijdens de opleiding doorloop je achtereenvolgens stage bij twee verschillende afdelingen van Zuyderland Zorgcentra. Dit alles met als doel dat jij je in twee jaar tijd zo goed mogelijk kunt ontwikkelen tot een zelfstandig functionerend verpleegkundige.

Waar ga je werken?

Zuyderland heeft verschillende zorgcentra in de regio, van Beek tot Echt. Elk van deze locaties heeft zijn eigen specialisaties, zoals kleinschalig wonen, psychogeriatrie (PG), somatiek, extramurale zorg (buiten een zorgcentrum, bijvoorbeeld in aanleunwoningen) en palliatieve terminale zorg.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage bij Zuyderland Zorgcentra loop je stage binnen verschillende afdelingen en locaties en maak je deel uit van een zorgteam dat somatische, psychogeriatrische en/of palliatieve zorg verleent. Je doet hierbij veel ervaring op met de diverse verpleegkundige taken en (coördinerende) werkzaamheden als ook met de diverse verpleegtechnische handelingen.

Je helpt en begeleidt zorgvragers bij hun zelfredzaamheid op psychosociaal en sociaal-maatschappelijk gebied. Daarnaast leer je hoe je de zorg coördineert, evalueert en kennis deelt met andere disciplines waarmee je nauw samenwerkt, zoals verzorgenden IG, (verpleeg)huisartsen en psychologen. Tijdens je opleiding groei je in twee jaar uit tot een zelfstandig werkende verpleegkundige.

Wat neem je mee?

 • Je dient te beschikken over het diploma verzorgende IG;
 • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar (stage + school) en je werkt in wisselende diensten, inclusief weekenden en feestdagen;
 • Zowel parttime (28 en 32 uur per week) als fulltime (36 uur per week) contractopties;
 • Je bent leergierig en weet van aanpakken, wat je leert in de opleiding weet je direct toe te passen in de praktijk. Daarnaast kun je goed samenwerken en ben je flexibel, stressbestendig en geduldig;
 • Je hebt de bereidheid én de mogelijkheid (eigen vervoer) om op meerdere locaties te werken.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een volledig betaald BBL-opleidingstraject met een baangarantie;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (CAO Ziekenhuizen), inclusief een aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8.33%) en pensioenopbouw bij aanvang van de leerarbeidsovereenkomst.
 • Salaris: maatwerksalaris volgens CAO Ziekenhuizen met behoud van je huidige salaris (met een maximum van FWG40-12). In elk geval minimaal FWG40-2 (€18,13 bruto per uur op basis van cao per 1-6-2024).

 

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?

 

 • Voldoe je aan de opleidingseis dan ontvang je een mail met een vragenlijst (portfolio) en de inloggegevens voor een AMN-test (capaciteitentest) die je thuis maakt (Je hebt 2 weken de tijd hiervoor);
 • Na beoordeling van de testresultaten en de vragenlijst wordt bepaald of je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk assessment (selectiedagdeel waarbij je in groepsverband diverse opdrachten uitvoert);
 • Selectiedagdeel
 • Is het assessment/selectie-dag goed verlopen dan krijg je een GO om te gaan starten met de opleiding. Je ontvangt een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek (interne medewerkers krijgen een mail en geen gesprek) en nadere informatie over het opleidingstraject.

Informatie

Heb je interesse in dit opleidingstraject? Solliciteer dan vóór 1 juni 2024 via de knop "solliciteer" op deze pagina. Wil je graag meer informatie over het opleidingstraject stuur dan een mail naar: hr-opleidingen@zuyderland.nl 

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.