De Zorggroep zoekt een

BBL-opleiding Verzorgende IG

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Thuiszorg, Ouderenzorg
Ben jij toe aan de volgende stap en wil je je graag verder ontwikkelen? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou! Momenteel zoeken wij nieuwe collega's voor startmoment februari 2025.

Wat ga je doen?
Als verzorgende IG in opleiding ga je aan de slag op een afdeling of binnen een thuiszorgteam. Waar jij je vooral voor inzet is dat de bewoners de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Je bent er voor hen, maar ook voor je collega’s. Samen geven jullie de bewoners een thuisgevoel in een veilige en prettige woonomgeving. Natuurlijk verricht je alle voorkomende zorg- en verpleegkundige taken aan de hand van het persoonlijke zorgplan afgestemd op jouw leerproces. Je stimuleert de zelfredzaamheid en signaleert veranderingen in de behoefte aan zorg. Coördinerende taken, een gesprek met de arts of contact onderhouden met de familie? Je leert het allemaal! Tijdens het opleidingstraject maak je kennis met alle aspecten van het vak als verzorgende IG.

De opleidingsduur is afhankelijk van wat jouw vraag is. Heb je al een zorgachtergrond dan kun je het traject versneld doen, maar ben je nieuw in het vak dan bieden we je het volledige opleidingstraject.

Hoe zorgen wij voor jou?
Werken bij de Zorggroep betekent werken binnen een grote organisatie waar de cliënt centraal staat. Je kunt erop rekenen dat zaken goed geregeld zijn en alles wat je nodig hebt om goede en warme zorg te leveren voorhanden is. Heb jij je carrière pad al uitgestippeld of weet je nog niet precies welk pad je gaat bewandelen? Bij De Zorggroep ben je van harte welkom! Werken in de ouderenzorg betekent dat jij je rugzak vult met waardevolle ervaring in bijvoorbeeld organiseren, klantgerichtheid en zelfstandigheid. Dat is in iedere volgende baan mooi meegenomen. Over een paar jaar klaar voor een volgende stap of opleidingstraject? Laat het ons weten! Heb je jouw droombaan bij De Zorggroep gevonden en heb je het helemaal naar je zin? Daar worden we blij van! Het is jouw carrière, dus jij staat centraal.

We bieden een opleiding op maat, aangepast aan jouw vraag en vooropleiding, studieboeken en materialen betalen wij (de aanschaf van de laptop is voor eigen rekening). Je krijgt een aanstelling voor minimaal 24 tot maximaal 28 uur per week, in overleg kan er gekeken worden of hierin maatwerk geleverd kan worden. Je salaris is afhankelijk van je huidige dienstverband bij De Zorggroep of een leerlingensalaris volgens de CAO VVT. Ook ontvang je reiskostenvergoeding van je woonadres tot opleidingslocatie en reiskostenvergoeding woon/werkverkeer. De lesuren vallen gedeeltelijk onder werktijd. Verder is de cao VVT van toepassing.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard.

Daarom ontvang je bovenop je salaris:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze Smart Health app met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”-programma
  • Na diplomering ontvang je een contract voor onbepaalde tijd en wordt jouw inzet ieder jaar gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Wat maakt jou de juiste Verzorgende IG in opleiding?
Jij staat je mannetje, bent een kordate beslisser en je leert het beste door werken en leren te combineren. Je bent zelfstandig maar kunt ook samenwerken in teamverband en je bent flexibel en geduldig. Ook kun je je eigen grenzen bewaken en aangeven en verwachten we een actieve en open leerhouding.

Verder:
  • Ben je bereid om tijdens de opleiding in verschillende teams te werken, wij zoeken de leerplek voor je.
  • Ben je flexibel inzetbaar en bereid om ook in de avonduren, weekenden en op feestdagen te werken.
  • Heb je goede communicatieve vaardigheden, kan reflecteren op eigen handelen en je leerproces vorm geven.

Enthousiast geworden?
Geïnteresseerd of sta je open voor een oriënterend gesprek of meeloopdag? Dan leren we je
graag kennen! Solliciteer direct via onze website of neem bij vragen contact op via werkenbij@dezorggroep.nl

Selectieprocedure
De selectieprocedure bestaat uit een beoordeling van je motivatiebrief en je cv. Na een telefonische screening vindt er een selectiegesprek plaats. Een talenttest wordt afgenomen, waarbij je getoetst wordt op cognitieve vaardigheden, motivatie en begeleidingsbehoefte. Daarnaast vragen we twee referenties op. Pas als we dit allemaal compleet hebben kunnen we aangeven of je kunt starten.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.

De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5000 medewerkers en onze 2200 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.