Zuyderland zoekt een

BBL opleiding - Verzorgende IG Zuyderland Thuiszorg

Dienstverband

24-30

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, HAVO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Thuiszorg

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil jij je (verder) ontwikkelen binnen de thuiszorg? Ben jij degene die niet alleen een bijdrage levert aan de zorg voor onze cliënten, maar ook aan het team en aan de organisatie? Lees dan snel verder!

Een vergrijzende samenleving en een stijgende levensverwachting zorgen ervoor dat de gezondheidszorg in Nederland voor een grote uitdaging staat. Doordat mensen steeds langer thuis blijven wonen, wordt er in toenemende mate een beroep gedaan op de thuiszorg. Vandaar dat Zuyderland Thuiszorg op zoek is naar leerlingen Verzorgende IG voor het traject met een duur van 2 jaar. Het opleidingstraject start vanaf najaar 2024.

Wat ga je doen?


De opleiding is zeer praktijkgericht. Gedurende de opleiding ben je werkzaam in meerdere wijkteams. Per leerjaar loopt je stage in een nader te bepalen wijk. Hierdoor kun je ervaring opdoen in verschillende wijkteams. Door professionals in de wijkteams wordt je begeleid en opgeleid tot een volwaardig verzorgende IG. Je maakt hierbij deel uit van een wijkteam en werkt ook mee als leerling verzorgende IG. Je ziet het als een uitdaging om samen met het team continu op zoek te gaan naar mogelijkheden om de beste kwaliteit van zorg te leveren aan onze cliënten.

Wie ben jij?


• Je beschikt minimaal over een diploma: VMBO Kader. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseis? In dat geval wordt eventuele deelname afgestemd op je cognitief vermogen en je persoonlijkheid, welke uit een assessment worden vastgesteld;
• Je bent leergierig en weet van aanpakken, wat je leert in de opleiding weet je direct toe te passen in de praktijk. Daar naast kun je goed samenwerken en ben je flexibel, stressbestendig en geduldig;
• Je hebt de bereidheid én de mogelijkheid (eigen vervoer) om op meerdere locaties te werken;
• Je kunt een contract van max 28 uur aangaan en daarnaast ga je 1 dag per week naar school;


Omdat jouw gedrag van grote invloed is op anderen zijn de volgende persoonlijke kwaliteiten van groot belang:
• het vermogen hebben om te kunnen reflecteren;
• goed kunnen samenwerken en overleggen;
• flexibel en stressbestendig zijn;
• geduld kunnen combineren met zeker en direct handelen;
• consequent kunnen zijn;
• inlevingsvermogen hebben;
• mondeling en schriftelijk goed informatie kunnen overbrengen.

Wat bieden wij?


• Een dynamische en afwisselende werkomgeving, waarin vraagsturing, gelijkwaardigheid, flexibiliteit en zelfstandigheid belangrijke waarden zijn en waarin de cliënt centraal staat. Plezier hebben in je werk en het nemen van eigen verantwoordelijkheden zijn daarbij belangrijke factoren;
• Startdatum van de opleiding is september/oktober 2024;
• Wij bieden je een leerarbeidsovereenkomst tussen de 24 en 30 uur per week (excl lestijdvergoeding);
• Tijdens de opleiding kom je in diverse wijken te werken en verricht je ook onregelmatige diensten, zoals avonddiensten, weekend en feestdagen;
• Het salaris is conform fwg 40 CAO-VVT inclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering;
• Opleidingskosten bestaande uit schoolgeld en de kosten voor de boeken komen geheel voor rekening van Zuyderland Thuiszorg. Deelname aan meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Lestijd wordt gedeeltelijk vergoed;
• Baangarantie voor de functie waarvoor je wordt opgeleid mits de opleiding met positief resultaat wordt afgerond.

Interesse?


Heb je nog openstaande vragen? Bel dan gerust met onze opleidingscoördinator Ellen Henczyk die te bereiken is op 06-20 10 00 79 of via ellen.henczyk@zuyderlandthuiszorg.nl
Geen enkele twijfel dat je graag aan de opleiding wilt starten? Solliciteer dan snel via de knop 'solliciteer' op deze pagina!

Benieuwd naar het verdere verloop van de procedure?


We informeren jou graag tijdig over hetgeen je in het verdere verloop van de procedure kan verwachten. Nadat je hebt gesolliciteerd, ontvang je per e-mail bericht of je wordt meegenomen in het vervolgtraject. Dit bestaat uit:
• Een uitnodiging per mail voor een AMN-test bestaande uit een onderdeel capaciteiten en een onderdeel persoonlijkheid;
• Op basis van de AMN-test wordt gekeken of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek/selectieronde;
• Hierna is er de mogelijkheid om twee dagdelen mee te lopen in de wijk;
• Afhankelijk van het verloop van dit kennismakingsgesprek is de selectieprocedure afgerond en mag je starten met de opleiding. Je ontvangt een uitnodiging voor een arbeidsvoorwaardengesprek en nadere informatie over de aanvang van de opleiding.
 

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over het opleidingstraject meld je dan aan voor de informatieavond op donderdag 4 april van 17.30 uur tot circa 19.00 uur (Hoofdkantoor Zuyderland Care in Sittard) door een mail te sturen naar: vacature@zuyderlandthuiszorg.nl (vermeld je voor- en achternaam en telefoonnummer). Je ontvang vervolgens een reactie per mail met alle benodigde informatie voor de informatieavond (onder andere adresgegevens).

Aanvullende informatie

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.
Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.