Daelzicht zoekt een

Begeleider Gehandicaptenzorg (LVB-MVB Jongvolwassenen) Koningserf 9-10

Dienstverband

18-36 uur p.w.

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Collega gezocht! Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg? Wil jij aan de slag met onze jongvolwassen cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking? Ben jij de medewerker begeleiding die onze cliënten helpt om in een fijne, duidelijke en daarmee veilige omgeving stappen te maken richting meer zelfstandigheid?  Dan past deze vacature bij jou!

Voor onze woongroep Koningserf 9-10 op ons terrein Savelberg hebben wij een leuke vacature voor de functie:

Begeleider Gehandicaptenzorg (LVB-MVB Jongvolwassenen)
18-36 uur per week, uren in overleg, Koningslust (Noord-Limburg)

Zo ziet jouw baan eruit

Je primaire standplaats wordt Koningserf 9-10. Door de samenwerking met het team van Koningserf 3-4 kan het ook voorkomen dat je soms daar ingezet wordt. Je werkzaamheden bestaan uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. De nadruk van jouw taken ligt op de begeleiding van de bewoners in hun dagelijkse ritme. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden. Je bedenkt creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert. Er wordt gewerkt in een rooster met wisselende diensten, zonder slaapdiensten.

Locatieprofielen Koningserf 9-10 en 3-4

Deze locaties zijn gelegen op ons terrein Savelberg in Koningslust. Op dit terrein vind je woonlocaties voor onze diverse doelgroepen en verschillende faciliteiten voor dagbesteding.

Koningserf 9-10

Hier wonen elf jongeren met een licht verstandelijke tot matige verstandelijke beperking veelal in combinatie met psychiatrische problematieken zoals autisme en adhd. De hulpvraag van onze cliënten is heel divers. Er wonen cliënten waarvan de verwachting is dat ze een betaalde baan gaan generen en uit zullen stromen naar wonen in de wijk.  Ook wonen er cliënten waarvan het gedrag dusdanig is waarbij we hun de mogelijkheid bieden om binnen veilige kaders zich verder te ontwikkelen.  

Twee van deze jongeren wonen in een appartement. De begeleiding is gericht op de ontwikkeling van vaardigheden, het stimuleren van zelfzorg en ondersteuning bij de emotionele ontwikkeling.

Koningserf 3-4

Hier wonen jongeren/jongvolwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking veelal in combinatie met psychiatrische problematiek zoals autisme en adhd. Daarnaast kan er sprake zijn van enige mate van gedragsproblematiek. De bewoners van deze locatie zijn jongeren die nog te kwetsbaar zijn voor de volwassenzorg en nog wat meer ondersteuning naar zelfstandigheid nodig hebben. Begeleiding is dan ook gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, het stimuleren van zelfzorg en ondersteuning bij de sociaal emotionele ontwikkeling. Het bieden van veiligheid in de vorm van structuur, duidelijkheid en kaders is hier onderdeel van.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.672,- en € 3.606,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract voor 18-36 uur per week in de functie van begeleider A, contracturen met jou in overleg.
  • Flexibele diensten en invloed op je rooster.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?
Om onze cliënten structuur en duidelijkheid te bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. Je bent geduldig, maar staat ook stevig in je schoenen als een cliënt jouw grenzen opzoekt. Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis. Verder heb je:

  • Een MBO-diploma, minimaal niveau 4, in de richting van zorg en welzijn.
  • Flexibiliteit; je bent alle dagen van de week beschikbaar (je draait geen nachtdiensten).

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren
Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Voor meer informatie kun je terecht bij Gea Giessen-Roeffen,  coördinerend begeleider, via 0610482303.

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.