Radar zoekt een

Begeleider of Persoonlijk Begeleider

Dienstverband

uren in overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Maastricht Valkenburg Brunssum Hoensbroek Landgraaf Nuth Cadier en Keer Kerkrade Heerlen Meerssen Wijlre

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Waar krijg jij energie van? Wij willen jou, onze potentiële nieuwe collega, graag leren kennen en horen waar jouw kracht ligt. Vervolgens kijken wij naar een passende werkplek binnen onze mooie organisatie! We hebben meerdere mogelijkheden in heel Zuid-Limburg.
 

Iedereen heeft dromen, wensen en doelen in het leven. Ook als je een verstandelijke beperking hebt. We zoeken daarom samen met cliënten uit hoe ze willen wonen, werken, leren en leven, waar ze zich fijn en trots bij voelen. En het is aan ons, daar onbevooroordeeld en met lef oplossingen voor te zoeken. We zijn nieuwsgierig en gaan niet uit van wat is, maar van wat zou kunnen.

Iedereen verdient mooie kansen. Doe jij mee?

 

Hoe draag jij hieraan bij?

 

Als begeleider stimuleer en help je cliënten bij het realiseren van hun doelstellingen uit het ondersteuningsplan. Een vertrouwensband is voor hen heel belangrijk en deze weet je ook samen op te bouwen. Je biedt structuur en overzicht en coacht cliënten tijdens hun activiteiten op het gebied van wonen, werken en leven. Je helpt hen verschillende onderdelen te verbinden. Het netwerk van cliënten weet je actief te betrekken en in te zetten. Je motiveert zowel de cliënten zelf als hun netwerk om actief mee te denken en mee te doen. Daarnaast heb je een signalerende rol als het gaat over ontwikkelingen en/of veranderingen in het gedrag van cliënten en koppelt deze terug richting de persoonlijk begeleider. Zoals wijzelf graag eigen keuzes maken, willen onze cliënten dat ook. Daarom proberen wij te allen tijde te stimuleren en enthousiasmeren in het behoud van hun zelfstandigheid en weten aan te sluiten op hun behoeften.

Het mooiste in je werk als begeleider is het samen behalen van (kleine) stappen. Hun trots te voelen en hun groei te zien.

Als persoonlijk begeleider weet jij samen met de cliënt zijn of haar specifieke ondersteuningsvraag/ondersteuningsvragen in kaart te brengen en te vertalen naar het ondersteuningsplan, dit in samenspraak met de gespecialiseerd begeleider en/of gedragswetenschapper. Je bent verantwoordelijk voor en hebt regie over het opstellen, uitvoeren, reflecteren en bijstellen van dit betreffende ondersteuningsplan. Je bedenkt, waar kan samen met de cliënt, oplossingen en speelt in op veranderende omstandigheden en veranderende ondersteuningsvraag. Je signaleert veranderingen in gedrag en past de begeleidingswijze daarop aan. Hierbij kun je aanwijzingen geven aan de locatie assistent, ondersteuner en begeleider.

Als persoonlijk begeleider ben je de persoonlijke ondersteuner van één of meerdere cliënten en coach je de cliënt(en) bij het voeren van de regie over zijn of haar leven. Je versterkt het netwerk rondom de cliënt en weet dit netwerk actief te betrekken en in te zetten. Je motiveert zowel de cliënt(en) zelf als hun netwerk om actief mee te denken en mee te doen. Jijzelf bent het eerste aanspreekpunt voor de cliënt(en) en zijn of haar netwerk en legt en onderhoudt daarbij contacten met externe partijen zoals gemeenten, voorliggende voorzieningen en partners.

 

 

Waar ga je werken?
 

Radar heeft verschillende locaties verspreid over heel Zuid-Limburg, in cluster Maastricht-Heuvelland of Parkstad. Alle woonvormen en dagbestedingen staan op onze website. Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen en te ontdekken wat deze verschillende plekken te bieden hebben. We hebben meerdere mogelijkheden in heel Zuid-Limburg. Op het meerendeel van onze locaties werk je in dag- middag- en slaapdiensten.

Bij Radar kan je ook bijdragen aan de informele zorg. Help iemand uit je buurt met zijn boodschappen of kook mee op één van onze dagbestedingslocaties. Wil je meer weten, kijk dan zeker eens naar onze vrijwilligersvacatures.

 

 

Hoe zorgen wij voor jou?

 

Dezelfde aandacht die we hebben voor de wensen van onze cliënten, is er ook voor onze medewerkers. Jouw professionele dromen en je toekomstbeeld vinden we erg belangrijk. Daarbij denken we verder dan de baan die je nu bij ons uitvoert. Want misschien heb je wel de wens om ooit de stap te zetten naar een andere of hogere functie. Bij ons of ergens anders. Bij Radar krijg je de kans om dat pad zelf te bepalen en ook echt uit te voeren. Daarbij bieden wij in jouw persoonlijke leeromgeving trainingen en cursussen op maat.

Wil je op een nieuwe (elektrische) fiets naar het werk? Of korting op een fitnessabonnement? Bij Radar kan je gebruik maken van diverse secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kan je een bijdrage krijgen in jouw Hello Fresh lidmaatschap, in de kosten van bijvoorbeeld een yoga- of atletiek abonnement of een weekendje weg. Jouw vitaliteit vinden wij belangrijk.

Ook is het mogelijk om korting te krijgen op je aanvullende zorgverzekering(en).

 

 

 

Wat bieden wij jou?

 

 • Wij bieden jou een vast contract
 • Het aantal uur dat je komt werken is in overleg, we maken het graag passend voor jou
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2.338,- en maximaal €3.294,- (FWG35) bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband voor de Begeleidersfunctie. Voor de functie van Persoonlijk begeleider geldt een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2.617,- en maximaal €3.535,- (FWG40) bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband. Het salaris is gebaseerd op je ervaring en opleiding
 • 8 % vakantiegeld
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris.

 

 

Wat breng jij mee?

 

 • Je hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3
 • Je bent in staat om snel te kunnen schakelen in verschillende ondersteuningsvragen
 • Je hebt kennis van cognitieve sociale emotionele ontwikkelingen en gedragsproblemen
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding, bent initiatiefrijk en kunt tevens goed werken in teamverband
 • Je beschikt over sociale vaardigheden als tact, inlevingsvermogen en motiveren
 • Je hebt een proactieve houding, werkt vanuit de ondersteuningsvraag en bent in staat om cliënten vertrouwen te geven in hun eigen kunnen
 • Je hebt lef, bent nieuwsgierig, enthousiast, en krijgt mensen mee.

Als jij als persoon bij ons past, dan ontmoeten we je graag!

 

 

Sollicitatieprocedure

 

We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Zodra wij samen met jou hebben besproken welke locatie bij jou past, loop je een dienst mee. Dit is onderdeel van de procedure. Zo kan jij een goed beeld van de cliënten en het team krijgen en kun je de sfeer proeven. Aan de andere kant krijgen wij dan ook een goed beeld van jou. Mocht deze baan toch niet jouw baan zijn, dan kijken we graag naar andere mogelijkheden binnen onze mooie organisatie, met jou.

Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. Bij in dienst treden, dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.

 

 

Kunnen wij je verder helpen?

 

Voor nadere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Inge Geurts of Faye Sterken, Recruiter en Junior Recruiter. Bereikbaar op 06-21976911 (Inge) of 06-31754810 (Faye) of via zowiljijwerken@radar.org

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.