Koraal zoekt een

Begeleider Senioren - Op de Bies Landgraaf

Dienstverband

12 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Zorg jij voor een warme en veilige omgeving? Kun jij je goed verplaatsen in de belevingswereld van onze cliënten, ben je opmerkzaam én zorgzaam? Dan is dit voor jou de ideale baan!

“De eerlijkheid en oprechtheid van de cliënten op mijn groep is hartverwarmend…“dag lieverd, ik heb je gemist”…een zwaai, lachje en knuffels die ik iedere keer mag ontvangen. Dit is vaak hoe mijn werkdag begint.”


Over de functie
“Versta jij mijn hulpvraag als ik deze niet in woorden kan uitdrukken?”

Je werkt met ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking. Zij hebben een brede zorgvraag. Verzorging is een belangrijk onderdeel van je functie. Je signaleert lichamelijke en geestelijke veranderingen. Het merendeel van de cliënten zitten in een rolstoel en zijn voor de verzorging geheel afhankelijk van de begeleiders. Binnen de woning kunnen complexe vraagstellingen voorkomen.

Eigen regie van de cliënt staat voorop. Je biedt ondersteuning bij het ontwikkelen en het in stand houden van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk invulling te geven aan hun leven. Als begeleider zorg je ervoor dat de cliënt een prettige en veilige oude dag heeft. Jij helpt ze om zo comfortabel mogelijk de dag door te komen. De cliënten hebben baat bij sfeer, gezelligheid en sociale contacten.

De cliënten hebben dagbesteding binnen de woning en/of dagbestedingsruimtes. Als begeleider ben je dus ook bezig met het activeren van onze cliënten op gebied van muziek, creatief, bewegen en levensbeschouwing. We bieden volop ruimte om één-op-één met de cliënten activiteiten te ondernemen.

Je kunt ingezet worden van maandag tot en met zondag tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt volgens een basis rooster.

Medewerkers aan het woord
“Zodra ik de centrumlocatie van Op de Bies op wandel, voelt het als thuiskomen. Samen vormen we een klein dorp. Door de activiteiten die we samen met cliënten ondernemen geven we hen ook de mogelijkheid om mee te doen aan de maatschappij.”

“Samen met ons team laten we de cliënten genieten van hun oude dag, maar tevens begeleiden we ze om hun zelfredzaamheid te stimuleren. Daar waar het de cliënt zelf niet meer lukt, ondersteunen we. Ik ga met ontzettend veel plezier naar mijn werk en haal er iedere dag voldoening en uitdaging uit.”

“Iedere woongroep binnen de module Senioren is verschillend, zowel op het cognitieve als het lichamelijk stukje. Ook de ziektebeelden zijn heel gevarieerd, waardoor je je kennis kunt uitbreiden door je te verdiepen in cliënten en hen achtergrond. Dat maakt het erg afwisselend.”

“De cliënten genieten zichtbaar van je aanwezigheid. Ze vertellen graag over hun leven en geschiedenis. Ze zijn zó blij met de kleine, eenvoudige dingen in het leven. Ze hebben mij als begeleider nodig, maar ik leer ook iedere dag van hen.”

Wat bieden wij?
In onze enthousiaste en gedreven teams vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Je komt in een omgeving waar je jezelf mag zijn.

Iedere dag biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen om op positieve wijze het verschil te maken voor onze cliënten. Samen met je collega's kijk je naar wat ze nodig hebben op het gebied van wonen en dagbesteding. Iedereen hoort erbij en krijgt de best mogelijke zorg!

We bieden een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen. Er zijn diverse cursussen en trainingen die je kunt volgen. Daarnaast word je vanaf de start begeleid door een buddy die je wegwijs maakt en waar je altijd met vragen terecht kunt.

En verder bieden we…
 • Salaris: inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg in FWG 35 of FWG 40: min €2.338 en max €3.535 bruto/maand (op basis van 36 u/w).
 • Goede arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: voldoe je aan de criteria, dan dan krijg je direct een contract voor onbepaalde tijd.
 • Contracturen: uren in overleg. Een combinatie in uren met andere werkplekken is ook in overleg mogelijk.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Kennis: doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod.

Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.

Wie zoeken wij?
Enthousiaste en betrokken collega’s met passie voor hun werk en deze doelgroep, die samen met het team zorgen voor een warme en veilige omgeving, Je beschikt over een gezonde dosis humor. Door je open, positieve en geduldige houding maak je makkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de cliënten.

En verder….
 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau 3 of 4, richting Verzorgende, Verpleegkunde of MMZ, of een andere relevante opleiding.
 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie inclusief verzorging van cliënten. Je kunt vaardigheden in stand houden en wanneer nodig ondersteunen in het proces van achteruitgang.
 • Je reageert adequaat in het geval van een complexe en/of een crisis situatie. Je bent een doorzetter en staat stevig in je schoenen.
 • Zowel zelfstandig en in een team kom jij goed tot je recht. Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Meer informatie
Interesse om met deze mooie doelgroep te werken? We kijken samen met een van de teamleiders welke woongroep het beste bij jou past. Wil je op meerdere woongroepen werken? Dan is de Flex module misschien iets voor jou!

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Je bent welkom voor een rondleiding of een dagje meedraaien. Zo kun je een goed beeld krijgen van je eventuele toekomstige werkplek.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met een van de teamleiders: Anne Vanovermeere (06 13418072), Natasja Kroes (06-22386946) of Eefje Franssen (06-51801583).

Alvorens je bij ons in dienst treedt dien je een VOG te overleggen.

Reageren
Spreekt het werken met deze bijzonder mooie doelgroep je aan? Kom jij ons team versterken? Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief via het sollicitatieformulier.