Koraal zoekt een

Begeleider Senioren - St Anna te Heel

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"De naam van een cliënt is een woord, zijn of haar leven is een heel verhaal…….."
Het begeleiden van cliënten is je passie. Je hebt in meer of mindere mate ervaring en bent toe aan een nieuwe persoonlijke ontwikkeling en ervaring. Je bent in staat om voor gezelligheid, activiteiten en structuur te zorgen. Je hebt zin om met de cliënten een volgend hoofdstuk in hun leven betekenis te geven.
Dan zijn wij op zoek naar jou! Word jij onze nieuwe collega 'Begeleider binnen de doelgroep Senioren' Koraal regio Noord-Midden Limburg (St. Anna) in Heel?

Over de functie

Je gaat aan de slag als Begeleider van ouder wordende cliënten met verschillende ontwikkelingsniveaus. Daarbij focus je op de kracht, aanleg en talenten van de cliënt en je begeleidt op maat voor een prettig woon-, werk- en leefklimaat van de cliënt. Tevens ben je Individueel Begeleider van de cliënt, waarbij je een belangrijke en verbindende rol naar familie/verwanten en het team hebt. Daarnaast kun je aandachtfunctionaris zijn van een aandachtsgebied. Je werkt intensief samen met o.a. senior begeleider, teamleider, gedragswetenschapper en artsen.

Over het team

Samen met je team werk je in een geschakelde blok van 2 woningen met ongeveer 16 bewoners (8 bewoners per woning).
De bewoners houden erg van gezelligheid, comfort en hun eigen structuur. Moeilijk verstaanbaar gedrag komt op regelmatige basis voor.
Belangrijke thema's in 2022 zijn een passende daginvulling, warme zorg die aansluit bij levensfase cliënt en veranderende zorg- en levensvragen.

Je 1e werkdag/ weken

Iedere nieuwe medewerker krijgt een buddy. De buddy helpt jou gedurende je eerste weken om je wegwijs te maken op het terrein, op de groepen en binnen de organisatie. Op de groep waar je gaat werken staan collega's klaar om antwoord te geven op al je vragen.

De collega's zijn er voor je, naast je collega's kun je ook altijd terugvallen op je teamleider, pedagogen of systeemtherapeut.

Wie ben jij?

Je hart ligt bij de ouder wordende cliënt. Je bent niet alleen een verbinder in nabijheid van de cliënt, maar ook een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit daarbij hoog in het vaandel.

Je hebt een sterk inlevingsvermogen, je signaleert en kijkt/handelt naar wat voor de cliënt werkt. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Daarbij is zelfinzicht belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.

En verder...
 • Je hebt een diploma secundair onderwijs, een graduaat (HBO5) opleiding of een bachelor waarmee je aan de slag kan gaan als leefgroep begeleider: thuis-en bejaardenzorg, zorgkundige, jeugd en gehandicaptenzorg, leefgroepenwerking.
 • Ook met minder ervaring op de teller gaan we graag met je in gesprek! Inzicht en kennis van mensen, begeleidingstechnieken, adequaat reageren in rustige en niet stabiele situaties, is van belang.
 • Ervaring in de ouderenzorg, met psychiatrie en/of dagbesteding is een pré, maar geen must. Een groot hart voor onze zorggebruikers uiteraard wel.
What's in it for you
 • Wedde: Je wedde is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie en is gebaseerd op de wettelijke barema's, rekening houdend met je diploma en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarpremie en onregelmatigheids toeslag, vakantiegeld, eindejaarsgeschenk, een spetterend personeelsfeest.
 • Werkomstandigheden: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Contract voor onbepaalde tijd: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren (max 32) in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Flexibiliteit: Je krijgt een vast uurrooster in een cyclische planning, je werkt 1 op 2 weekends. Bij deeltijds werken heb je steeds een vaste vrije dag naar keuze (ma tot vr).
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.

Over Koraal - Sint Anna


Koraal is georganiseerd in een aantal regio's. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg). Bij St. Anna ondersteunen we clienten thuis of als dat niet kan in een van onze woonvormen. Samen met hun kijken we naar een passende daginvulling. Dat kan onderwijs zijn, begeleiding naar werk of een activiteit bij St. Anna of in de regio. Lees hier meer over St Anna

Meer informatie

Wil jij meer informatie over werken bij Koraal in deze functie of heb jij vragen over wat het voor jou betekent om in Nederland te werken? Neem gerust contact op met Silvie Carlier, Intern Arbeidsconsulente op +31 6 51349571.

Voor het werken bij Koraal vragen wij een verklaring omtrent gedrag. Er zal bij indiensttreding gevraagd worden naar een blanco attest van goed gedrag en zeden.

Reageren

Herken jij je in bovenstaand profiel? Ben je enthousiast? Wij maken graag kennis met jou en zijn benieuwd naar je verhaal. Ook bestaat er de mogelijkheid om bij ons op locatie eens te komen kijken, dagje mee te lopen of gewoon een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen.

Wil je direct solliciteren ook dan ontvangen we graag je CV en motivatie via bijgaand sollicitatieformulier!