Daelzicht zoekt een

Begeleider B Gehandicaptenzorg (MVB / Psychiatrie) in Heel (regio Roermond)

Dienstverband

28 - 32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel Roermond

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij graag aan de slag in een uitdagende functie? Wil jij je graag nog verder ontwikkelen binnen de gehandicaptenzorg? Wil jij graag aan de slag met onze gedragscomplexe doelgroep op ons terrein in Heel? Wil jij als onderdeel van een fijn team iets moois neer gaan zetten voor onze cliënten en ben jij niet bang om initiatief te tonen? Lees dan snel verder want dan hebben wij wat jij zoekt!

Voor onze locatie Violenhof 5-6 in Heel, hebben wij een vacature voor

Begeleider B Gehandicaptenzorg (MVB / Psychiatrie)

28-32 uur per week, Heel (Regio Roermond)

Zo ziet jouw baan eruit

Als begeleider in dit team begeleid en verzorg/ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven binnen onze woongroep. Je ondersteunt de bewoner bij zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. De mate van zorg en ondersteuning is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. Je werkt altijd samen met een collega. Als begeleider ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je ondersteunt de Coördinerend Begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt.

Fysieke agressie komt voor, het is belangrijk dat je alert bent en signaleren kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Jij begrijpt dat dit een uiting is van frustratie en niet persoonlijk gericht is. Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Als team bouw je met én vertrouw je op elkaar! Je gaat aan de slag met een positieve instelling en de echte wil om iets moois neer te zetten voor onze cliënten!

Locatieprofiel

Violenhof 5-6 bestaat uit 2 verschillende woongroepen van elk 9 cliënten. Naast een matige verstandelijke beperking is er bij de meeste van de cliënten die er wonen sprake van een bijkomend (psychiatrisch) ziektebeeld en mogelijk onvoorspelbaar gedrag. De begeleiding is gericht op duidelijkheid en veiligheid bieden en waar nodig ondersteuning van verzorging.  Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren en in stand houden van zelfstandigheid. De leefsfeer in beide woningen is gemak en comfort. Het zijn hele mooie sfeervolle locaties waar veel aandacht is besteed aan het creëren van sfeervolle leefruimtes. Hier is geen dag hetzelfde!

Herken jij jezelf hierin:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 4, in de richting van zorg en welzijn, zoals medewerker maatschappelijke zorg (MMZ), SPW, SPH of pedagogiek.
  • Je staat stevig in je schoenen, ook als een cliënt jouw grenzen of die van anderen opzoekt
  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt.
  • Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis.
  • Flexibiliteit; je bent alle dagen van de week beschikbaar (je draait geen nachten).

Dit bieden wij:

  • Een salaris conform inschaling FWG 45 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.766,- en € 3.861,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast dienstverband op basis van 28-32 uur per week als Begeleider B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling?

Interesse? Solliciteer via de knop "Solliciteren". Nieuwsgierig? Of wil je gewoon eens weten wat werken met een gedragscomplexe doelgroep inhoudt? Het is mogelijk alvast meer informatie over de functie in te winnen bij Toni Kroon (manager zorg) via 0629455126.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces.