SGL zoekt een

Begeleider Wonen WBC de Baandert en WBC Overhoven

Dienstverband

20 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Locatie
Team WBC de Baandert en WBC Overhoven

Dit ga je doen…
Meestal start je werkdag met bewoners uit bed halen, douchen en verzorgen. Maar elke werkdag is zo anders! Iedere mens is anders, jij stemt daarom jouw handelen af op de behoefte van de bewoners. Je bent nieuwsgierig naar de mogelijkheden van je cliënt en onderzoekt hoe je hem of haar zoveel mogelijk eigen regie kan geven. Je begeleidt je cliënten en stelt doelen. Indien gewenst betrek je de naasten. Ook help je de client in het contact met medecliënten. Groepsdynamiek vind je interessant, conflictsituaties ervaar je als een uitdaging. Uitvoeren van verzorgende taken vind je vanzelfsprekend.

Dit zijn wij…
Je komt te werken in een groot maar huiselijk woonbegeleidingscentrum met bewoners met niet aangeboren hersenletsel. Onze focus ligt op lichamelijk verzorging en begeleiding. Werken bij ons is iedere dag weer anders. Maar er zijn natuurlijk wel werkzaamheden die iedere dag terugkomen, denk hierbij aan het geven van ADL zorg (= Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen). Bij ons wordt er gewerkt in onregelmatige diensten, inclusief een nachtdienst. We zoeken iemand die affiniteit heeft om bij ons als nachtvlinder te werken, dit icm de dag en avond dienst. Ervaring vinden we heel belangrijk en vooral de passie en betrokkenheid voor je werk

Dit ben jij… (onze vereisten)
Wij stellen liever geen eisen, maar aan een enkeling ontkomen we niet. Wij vinden passie voor het vak en hart voor mensen met hersenletsel het allerbelangrijkste. Maar een diploma is wel vereist. Voor deze functie heb je een diploma verzorgende IG, Verpleegkunde of Medewerker maatschappelijke zorg nodig (Afgeronde zorgopleiding op minimaal niveau 3 (Verpleegkundige, MMZ persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, SPW of Verzorgende IG).

Dit ben jij ook… (onze wensen)
Je denkt in mogelijkheden, durft grenzen te stellen, je bent daadkrachtig en een no-nonsense type. Jij legt de focus op de persoon en niet op de beperking! Je komt al heel ver als je hart op de juiste plek zit, als je inlevingsvermogen toont, humor hebt en een positieve instelling. Je ziet de mens achter de beperkingen en je wilt je erin verdiepen om hem of haar goed te begeleiden en te verzorgen. Iedere mens is anders, jij stemt daarom jouw handelen af op de behoefte van deze unieke persoon. Je bent nieuwsgierig naar zijn of haar mogelijkheden ondanks de breuk in de levenslijn en zoekt hoe je hem of haar zoveel mogelijk de eigen regie kan geven. Ook begeleid je de client in het contact met mede cliënten. Groepsdynamiek vind je interessant, conflictsituaties ervaar je als een uitdaging. Uitvoeren van verzorgende taken vind je vanzelfsprekend.

Waarom je dit wilt…
Werken in een team

Positief ingesteld zijn

Een aanpakker en geen problemen met wisselende diensten

Soort contract
Bepaalde tijd

Aantal contracturen per week
20-28 uur per week

Salaris
FWG 35 (maximaal € 3.360 bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband)

Sluitingsdatum vacature

31-08-2024

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!
Daisy Mulder, teamleider, 06-30632617

Solliciteer!
Voor meer informatie kijk op www.sgl-zorg.nl of op onze socials!