Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

HAVO

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, daginvulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur.

Cliëntbegeleider

24-28 uren per week

Wat bieden we?

Pergamijn is een organisatie die investeert in ontwikkeling en opleiding van medewerkers. Wij bieden een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 40. Daarnaast biedt Pergamijn een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden, een collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met de teamleider Jose Hogenboom, j.hogenboom@pergamijn.org

Heb je interesse?

Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie via de website www.werkenbijpergamijn.nl

Re-integratiekandidaten hebben voorrang in deze procedure. Evenals eventueel boventallige medewerkers, die hun belangstelling voor het cluster LVG en/ of specifiek deze locatie kenbaar hebben gemaakt of gaan maken.

Wie zoeken we?

Je bent bekend met de methodiek oplossingsgericht werken en begeleidt in samenwerking met je 8 collega's volwassenen met een lichte verstandelijke beperking op basis van het multi disciplinair cliënt gericht werken. Je draagt bij aan het dynamische proces van de individuele cliënt door multi disciplinair te werken aan doelen en acties van de cliënt. Hierbij ondersteun je de senior cliënt begeleider, waarbij je signaleert, interpreteert en actie onderneemt. Je bent in staat het cliëntproces helder en concreet te rapporteren en te communiceren. Je draagt bij aan een professionele samenwerking door feedback te geven en nemen, elkaar te spiegelen en te reflecteren; individueel als ook met collega's.

De begeleiding pas je aan op de hulpvraag,wens en behoefte per individu. Hulpvragen van cliënten kunnen zijn: Kan jij mijn vraag lezen, zonder dat ik dit verbaal aan jou uitleg? Kan jij door mijn overlevingsstrategieën heen kijken? Kan jij zien dat mijn dagprogramma mijn grootste houvast door de dag heen is?
 • Je ondersteunt continue bij interactie tussen cliënten onderling en met het netwerk
 • Je levert een actieve bijdrage aan het multi disciplinair samenwerken en vormgeven van cliënt gericht werken.
 • Je benaderd de cliënt vanuit een lage EE (expressed emotion)
 • Je ondersteunt aan de hand van de methodieken 'oplossingsgericht werken', 'geef me de vijf', 'onderzoekende dialoog', 'visualisatie', en 'motivatiecirkel' (LVB scholing Concrete Coaching)
 • Je ondersteunt bij het behouden/ zoeken van een balans dag- en nachtritme
 • Je ondersteunt bij het omgaan met maatschappelijke verleidingen en invloeden van buitenaf
 • Je ondersteunt bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten met de cliënt, zowel individueel als in groepsverband
 • Je verzorgt / begeleidt cliënten bij ADL-handelingen, specifiek gedrag en/of huishoudelijke taken en ondersteunt de cliënten op hygiëne en veiligheid
 • Je stimuleert de zelfredzaamheid van cliënten binnen hun dagelijkse leven
 • Je observeert cliënten, signaleert bijzonderheden en vertaalt dit naar de DVIE lijst van ieder individu.
 • Je verstrekt desgevraagd medicatie aan de cliënt
  Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven en verantwoordelijke collega, die ons motto 'wij doen het samen' vanuit eigen overtuiging uitdraagt. Je straalt vertrouwen en veiligheid uit naar cliënten en hun netwerk en staat stevig in je schoenen. We stellen de cliënt centraal, door de zorg dichtbij de cliënt te organiseren. Dit vraagt naast eigen initiatief, eigen regie en verantwoordelijkheid van alle teamleden in samenwerking met elkaar, het netwerk en ondersteunende diensten.

  Je hebt een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau 4) of HBO-niveau (kwalificatieniveau 5), bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Minimaal drie jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg.
  Daarnaast ben je bij voorkeur getraind in methodisch handelen bij verbale agressie ( de escalerend werken) en LVB scholing concrete coaching. Autorisatie slikprotocol is gewenst. Je bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand. Echter ken je ook jouw eigen grenzen en weet deze onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega's en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen.

  Ben jij die persoon met affeniteit voor met name de LVB doelgroep, om vanuit je krachtige persoonlijkheid actief en onbevooroordeeld de verbinding aan te gaan met de cliënt? Die de cliënt ziet en hoort met al zijn mogelijkheden en beperkingen. Samen met de cliënt en zijn netwerk stabiliteit creëert en van daaruit op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden? Iemand die kennis en kunde bezit met betrekking tot deze specifieke doelgroep en 'out of the box' kan denken? Dan zoeken we jou!
Ben jij net als wij enthousiast over onze cliënten en durf je de uitdaging aan?