Deel dit:

Ik ben Hetty, 56 jaar en volg het werk-leertraject tot verzorgende C.

Ik naam is Hetty, ben 56 jaar. Ik heb in het verleden gedurende 18 jaar in een drogisterij gewerkt, dus ook altijd veel met mensen gewerkt.  Door bedrijfsbeëindiging had ik opeens geen baan meer. k ben toen in de zorg terecht gekomen. Nadat ik 2 dagen had meegelopen en een test had gedaan, was ik helemaal verkocht!

Afgelopen oktober ben ik begonnen met de opleiding Verzorgende C bij Zuyderland, deze duurt 1,5 jaar. Ik combineer werken en leren. Ik werk 24 uur per week, heb 5 diensten in een week, soms heb je een dubbele dienst. Dat geeft op een andere dag weer meer vrijheid. 1 dag per week ga ik naar school.

Ik werk samen met een werkbegeleidster, zij ondersteunt mij en stuurt mij. Wij lopen van 7.00 – 12.30 uur en ‘s avond van 17.30 tot 22.00 uur. Ik werk dus geen middagen en geen nachten. In mijn team werken Verzorgende C en wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige dienen meditcatie toe, doen wondverzorging. Zij werken dan weer in de middag.

Binnen de thuiszorg heb je je eigen werk, je eigen route. De cliënten worden vaak beter, je helpt ze bij het zelfstandig kunnen blijven wonen, wij maken dat mogelijk. 

‘s Ochtends bestaat mijn werk uit verzorging zoals douchen, wassen, aankleden en bepaalde medicatie geven. ‘s Avonds is het vooral medicatie geven en mensen helpen met maar bed gaan. Soms hebben mensen wel 4 keer per dag hulp vanuit de thuiszorg, daardoor kunnen ze nog zelfstandig wonen, wat ze heel fijn vinden. Je hebt veel contact met de mensen die je verzorgt. Ik werk met jongere mensen en met oudere mensen. De afwisseling spreekt mij erg aan.

Is dit beroep iets voor jou?

Hetty volgt een werk-leertraject tot verzorgende C in de ouderenzorg. Wanneer ouderen niet meer zelfstandig kunnen wonen of moeten revalideren, kunnen ze terecht in een verpleegtehuis. Als hulpverlener in de ouderenzorg draag jij bij aan het welzijn van deze bewoners, en ondersteun je ze met persoonlijke, huishoudelijke en/of medische zorg. De ouderenzorg is continu in de vernieuwing; en dat betekent dat jouw werkdag ontzettend gevarieerd kan zijn.

Ontdek de ouderenzorg      Ontdek het beroep verzorgende C