Maastricht UMC+ zoekt een

Deskundige Infectiepreventie in opleiding

Dienstverband

28,8 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als deskundige infectiepreventie zet je je in voor preventie, signalering en bestrijding van (zorg)infecties en transmissie van resistente micro-organismen.
Je adviseert en ondersteunt afdelingen en diensten in en buiten het MUMC+ bij de ontwikkeling, implementatie, verbetering en borging van het beleid ter voorkoming van zorginfecties.

Als deskundige infectiepreventie is je werkveld en takenpakket zeer divers.
 • Je geeft voorlichting, scholing en advies, zowel mondeling als schriftelijk, aan functionarissen op alle niveaus in het MUMC+ en externe contactpersonen.
 • Je neemt deel aan verschillende werkgroepen, commissies en projecten, waaronder het outbreakmanagementteam (OMT) en de infectiepreventiecommissie (IPC) van MUMC+.
 • Verder initieer je of werk je mee aan het opstellen van infectiepreventieprotocollen en de coördinatie van de implementatie van nieuw infectiepreventiebeleid.
 • Ook draag je zorg voor opsporing, analyse en registratie van zorginfecties en de bijbehorende risico’s op het ontstaan van deze infecties en adviseer je welke beheersmaatregelen nodig zijn.

De aanstelling is bij voorkeur per 1 januari 2025 en de formele opleiding zal starten in maart 2025 via het UMCG/WIOO met standplaats Maastricht. Deze bestaat uit een theorie (EPA onderwijs)- en praktijkdeel. Voor verdere info https://onderwijs.umcg.nl/-/hygiene-en-infectiepreventie-in-de-gezondheidszorg.

Wat vragen wij van jou?
 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO-V, diploma medisch analist (op HBO niveau) of universitaire opleiding in de gezondheidszorg.
 • Je hebt affiniteit met het aandachtsgebied en volgt proactief de nieuwste ontwikkelingen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent sociaal vaardig, waarbij enthousiasme, overtuigingskracht en motivering belangrijke competenties zijn.
 • Je bent neemt gemakkelijk het voortouw en beschikt over competenties als stressbestendigheid, flexibiliteit, kwaliteitsbewustzijn en assertiviteit.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar functioneert ook als collega goed in een team.
 • Recente ziekenhuiservaring is een pre.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
De unit Infectiepreventie maakt onderdeel uit van de afdeling Medische Microbiologie, Infectieziekten en Infectiepreventie van het MUMC. De afdeling bestaat uit verschillende units en er werken in totaal rond de 100 medewerkers. Tot de staf behoren 7 artsen-microbioloog, 3 medisch moleculair microbiologen, 5 internisten-infectioloog en 3 onderzoekers/docenten. Een intensieve en goede samenwerking tussen deze deelspecialismen kenmerkt onze afdeling. Deze samenwerking komt terug in patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.
Als deskundige infectiepreventie (DI) maak je deel uit van de unit Infectiepreventie (IP): een enthousiast team van 5 deskundigen infectiepreventie, een deskundige steriele medische hulpmiddelen / endoscopen (DSMH) en een assistent-infectiepreventie, onder leiding van 2 artsen-microbioloog. Je werkt daarbij nauw samen met de artsen-microbioloog en de medisch moleculair microbiologen.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor gemiddeld 28,8 – 36 uur per week conform artikel 2.4.4 Cao umc.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.429,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A08 van de Cao umc

Heb je nog vragen?
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met dr. W.C. van der Zwet, hoofd unit Infectiepreventie, via het secretariaat MMI telefoonnummer: 043-3876644.
Voor informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken zullen in week 34 worden gehouden.