Lionarons GGZ zoekt een

Dramatherapeut (vaktherapeut) afd. Kind en Jeugd Zuid-Limburg

Dienstverband

24-32

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maasbracht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

We zoeken jou

Voor onze teams Kind en Jeugd in Zuid-Limburg zijn wij op zoek naar een dramatherapeut (vaktherapeut) voor 24-32 uur per week.

Profiel

Je bent een ervaren, daadkrachtige en creatieve dramatherapeut (SKJ geregistreerd) met ervaring in de behandeling van Kinderen en Jeugdigen. Vanuit jouw expertise behandel je minderjarige cliënten vanaf de basisschoolleeftijd met uiteenlopende psychische klachten. Samen met je collega’s en de teamleider (ook een inhoudelijk zorgprofessional) maak je onderdeel uit van een multidisciplinair team. Daarnaast heb je bilaterale overleggen met andere vaktherapeuten, psychologen, de psychiater, SPV’en en pedagogisch medewerkers. Je hebt een cliëntgerichte instelling en weet hoe je het beste uit mensen kunt halen. Je kunt goed inspelen op de zorgbehoefte van kinderen, jongeren en hun ouders en van het systeem. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de zorg en bent in staat om voor iedere individuele cliënt maatwerk te bieden. We vinden eigen inbreng en innovatie heel belangrijk en gaan ervan uit dat je hier een pro-actieve bijdrage aan levert. Je vindt het een uitdaging om met al je expertise en ervaring de zorg mee vorm te geven. Je beschikt over kennis van en ervaring in het inzetten van vaktherapie bij psychologische behandelingen. Je levert een actieve bijdrage aan het voorbereiden, uitvoeren en bijstellen van dramatherapie voor onze cliënten. Wij hechten grote waarde aan een sterk multidisciplinaire aanpak waarin het gezin centraal staat, alsook een nauwe samenwerking met externe partners om de zorg zo passend mogelijk te maken.

Wie zijn wij?

Lionarons Geestelijke Gezondheidszorg is een middelgrote organisatie voor ambulante geestelijke gezondheidszorg die hulpverlening biedt aan mensen van alle leeftijden met psychische problemen. Er werken ruim 100 medewerkers bij Lionarons GGZ. We bieden zorg aan minderjarigen, volwassenen en ouderen. De behandeling vindt ambulant plaats. We maken werk van zorg op maat zonder strakke zorgprogramma’s. De medewerkers van Lionarons GGZ onderscheiden zich door een sterke diagnostische blik, waardoor we al vroeg in het zorgtraject kunnen inschatten welke zorg het meest passend is (matched care). Bij ons komt geen cliënt met een stoornis binnen, maar een kind met zijn gezin en systeem. Onze hulpverlening is gericht op het hele systeem van het kind en we werken out of the box. Naast individuele behandelingen worden er ook veel groepsbehandelingen aangeboden aan cliënten. We onderhouden korte lijnen met verwijzers, scholen en gemeentelijke toegangsteams. Veel van onze medewerkers hebben naast hun hoofdwerkzaamheden ook interessante neventaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meedenken in innovatie, consultatie voor externe partners en deskundigheidsbevordering. Natuurlijk zetten we tijdens onze behandeling ook eHealth in, afhankelijk van de leeftijd van het kind.

Waar kom je te werken?

De zorgverlening vindt plaats vanuit de prettige (hoofd)locatie aan de Schaesbergerweg aan de rand van het centrum van Heerlen. Veel van onze medewerkers werken daarnaast een dag per week op externe locaties, waar wij samen met onze ketenpartners bouwen aan kwaliteitszorg voor cliënten. Lionarons GGZ is een innovatieve, snel wendbare GGZ-instelling met korte lijnen. We zijn opgericht als familiebedrijf, waar medewerkers vaak al lang en met plezier werken. Binnen onze instelling is dit familiegevoel nog steeds duidelijk voelbaar.

Kenmerkend voor onze organisatie is dat we veel persoonlijke aandacht hebben voor onze medewerkers, waardoor iedereen elkaar kent en makkelijk samenwerkt. We werken in kleine teams van ongeveer 10 medewerkers.

De voordelen van werken bij Lionarons GGZ:

  • Binnen Lionarons GGZ heerst een collegiale sfeer. Neem daarvoor eens een kijkje op onze website Werken bij | Lionarons GGZ (lionarons-ggz.nl) en lees wat onze medewerkers hierover vertellen.
  • Onze medewerkers zijn loyaal naar elkaar en naar onze cliënten. We doen wat we zeggen.
  • Je wordt goed ingewerkt en in je werk begeleid.
  • Mogelijkheden tot (incompany) trainingen, cursussen en opleidingen.
  • Er zijn ruime mogelijkheden om je te ontwikkelen in je vak.
  • Je krijgt een eigen kamer en kunt je werkdagen flexibel indelen.
  • Er zijn gezamenlijke lunchmomenten.
  • Je kunt gebruik maken van de WKR-regeling.
  • Tweewekelijks kun je intekenen voor stoelmassages op onze locatie.
  • Er is ruimte voor informeel en gezellig contact met medewerkers.

Aanbod

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor 24 tot 32 uur per week in een zelfstandige en verantwoordelijke functie, in een dynamische organisatie die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Op de functie is de CAO GGZ van toepassing.

Vanwege de veiligheid en bescherming van cliënten en medewerkers wordt bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Solliciteren

Ben jij de nieuwe collega die wij zoeken? Stuur je CV en motivatie dan per mail naar Anoek Jongen, a.jongen@lionarons-ggz.nl, medewerker P&O.

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op www.lionarons-ggz.nl. Ook kun je telefonisch contact opnemen met Kirsten Edelbroek, GZ-psycholoog en teamleider, over de inhoud van de functie.

Lionarons GGZ werkt met verschillende vormen van vaktherapie: Kind & Jeugd | Lionarons GGZ (lionarons-ggz.nl)

Op sollicitaties bij Lionarons GGZ is de privacyverklaring van Lionarons GGZ van toepassing. Deze privacyverklaring is te vinden op de website van Lionarons GGZ of schriftelijk in te zien bij de functionaris voor gegevensbescherming van Lionarons GGZ

Wil je een keer vrijblijvend kennis komen maken of een keer een dagdeel meelopen? Neem ook dan gerust contact met ons op.