Maastricht UMC+ zoekt een

Endoscopie Verpleegkundige in opleiding

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Ben jij een enthousiaste verpleegkundige die graag samenwerkt in een leuk en enthousiast team? Ben je leergierig en zoek je graag naar oplossingen? Houd je van uitdagingen, denk je graag mee en wil je samen met ons kwaliteit van zorg verbeteren? Dan zijn wij opzoek naar jou! Je krijgt de mogelijkheid om een opleiding tot endoscopie verpleegkundige te volgen waarbij je bij een positieve afronding een vaste aanstelling krijgt.
Voor elke patiënt is een scopie spannend, want hij of zij zal misschien bang zijn voor pijn of ongemak, maar ook voor een eventuele slechte uitslag. Als endoscopie verpleegkundige in opleiding leer jij de patiënt snel op zijn gemak te stellen en goed te begeleiden voor, tijdens en na de behandeling.
Wat maakt het werken als endoscopie verpleegkundige zo interessant? Naast de patiëntenzorg werk je tijdens de scopie echt zij aan zij met de arts en scopieën gaan bij ons verder dan diagnostiek alleen. Gedurende de interventie, het verwijderen van grote poliepen in de darm of een vroeg carcinoom in de slokdarm, fungeer jij als dat extra paar ogen en extra paar handen van de arts. Je zorgt dat alle materialen aanwezig zijn, je denkt vooruit en anticipeert in samenwerking met de arts. Vanwege de hoge turnover van patiënten wordt er hier zeker ook een beroep gedaan op jouw organisatorisch vermogen. Kortom, jij zorgt dat alles op rolletjes loopt.
Daarnaast ben je ook inzetbaar op de voor en nabewaking van onze patiënten en denk je mee over het optimaliseren van onze patiëntprocessen
Dit alles doe je tijdens dagdiensten van maandag t/m vrijdag, waarnaast je met regelmaat beschikbaar bent voor bereikbaarheidsdiensten (gemiddeld 1 keer per week van 17.00 tot 8.00) en ook tijdens de weekenden (gemiddeld 10 tot 12 keer per jaar).
Patiëntenzorg en kwaliteitszorg wordt op onze afdeling met een hoofdletter geschreven en dat vertaalt zich onder andere in kwaliteitstrajecten waar ook voor jou een actieve rol is weggelegd.

Wil je een goed beeld krijgen van de werkzaamheden van een verpleegkundige Endoscopie dan nodigen wij je uit om een dag te komen meelopen op de afdeling.

Wat vragen wij van jou?
Van de verpleegkundige Endoscopie vragen we de volgende persoonskenmerken:
 • je bent bereid blijvend in jezelf te investeren
 • het volgen van de opleiding tot endoscopieverpleegkundige is voor jou geen probleem
 • je initieert kwaliteitsverbeterprojecten
 • je kunt goed omgaan met digitale systemen
 • je beschikt over een flexibele werkhouding, omdat je bij een scopie niet altijd weet hoe de ingreep verloopt en je bent bereid om de procedures af te werken aan het einde van de werkdag
 • je hebt een servicegerichtheid naar de patiënt en een zelfstandige en integere werkhouding
 • je bent stressbestendig
 • je functioneert adequaat in acute situaties.
 • collegialiteit en een goede teamspirit zijn voor jou vanzelfsprekend
 • je beschikt over goede communicatieve en digitale vaardigheden.
 • je hebt affiniteit met technisch medisch handelen
 • je bent als verpleegkundige BIG geregistreerd

Voor deze functie geldt dat u voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
De afdeling Endoscopie maakt onderdeel uit het Centrum voor Chronisch Zieken. De afdeling is nauw verbonden met de vakgroep Maag – Darm - en Leverziekten die tevens verantwoordelijk is voor het medisch beleid. Daarnaast is er intensieve samenwerking met de afdelingen Heelkunde, Kindergeneeskunde en anesthesiologie.
De afdeling faciliteert diagnostische en therapeutische onderzoeken voor 1e, 2e en 3e lijnszorg op academisch niveau, over het algemeen onder sedatie of indien mogelijk algehele anesthesie.
Op therapeutisch gebied zijn er steeds meer mogelijkheden die een hoge mate van technische vaardigheden van zowel de endoscopieverpleegkundigen als artsen vereisen. Hierbij valt te denken aan het endoscopisch verwijderen van vroeg carcinomen in het maagdarmstelsel, behandeling van complexe galwegvernauwingen en het doen van procedures waarbij de hele dunne darm in beeld gebracht wordt.

De onderzoeken vinden met name plaats op de afdeling endoscopie waarbij de voorbereiding en nabewaking van de gesedeerde patiënten een onderdeel van het takenpakket is. Afgestemd op de zorgbehoefte van de patiënt verrichten wij interventies incidenteel ook op de OK of op de Intensive Care afdelingen.
Daarnaast beschikken we over een functiekamer waar met name motiliteits- en neurogastroenterologische functietesten worden verricht en draaien faciliteren we spreekuren PEG poli.

Hoewel we dit alles doen binnen een structurele planning kent de afdeling een hoog percentage (semi)acute zorg.
De afdeling Endoscopie is een dynamische en innovatieve werkomgeving waar een constructief kritische opstelling wordt gewaardeerd.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor gemiddeld 32-36 uur per week conform artikel 2.4.4 Cao umc.

Bij voldoende functioneren en na een positieve afronding van je opleiding wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 4.052,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 7M van de Cao umc.
Na het behalen van de opleiding tot endoscopie verpleegkundige zal het salaris aangepast worden en bedraagt het salaris maximaal € 4.310,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 8aM van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.