Lionarons GGZ zoekt een

Ervaringsdeskundige

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Lionarons geestelijke gezondheidszorg is een dynamische organisatie voor ambulante geestelijke gezondheidszorg, die hulpverlening biedt aan mensen van alle leeftijden met psychische problemen. De behandeling vindt ambulant plaats, is vraaggericht en georganiseerd in zorgprogramma's. De zorgverlening vindt plaats vanuit regionale vestigingen van waaruit wij samen met onze ketenpartners bouwen aan kwaliteitszorg voor cliënten in alle leeftijdscategorieën. Lionarons GGZ is HKZ-gecertificeerd en is gericht op zorginnovatie in de brede zin.

Ter aanvulling op onze teams zijn wij op zoek naar

Ervaringsdeskundigen

Profiel

Je hebt een relevante afgeronde opleiding Begeleider Geestelijke gezondheidszorg met Ervaringsdeskundigheid (tweejarige HBO-opleiding op NLQF niveau 5 of vierjarige HBO-opleiding op NLQF niveau 6) naast eigen ervaring in en met de GGZ als cliënt. Je hebt kennis van de belangrijkste behandel- en begeleidingsmogelijkheden. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de zorg. Je wilt samen met ons werken aan verdere professionalisering en het verhogen van de kwaliteit van de door ons geboden zorg.

Als ervaringswerker lever je vanuit je eigen ervaringsachtergrond een bijdrage aan het herstelproces van onze cliënten. Je werkt met individuele cliënten of groepen waarbij er veel diversiteit is in behandelprogramma’s waaraan jij ook jouw bijdrage levert, zowel in algemene zin als specifiek vanuit je eigen ervaring.

Je hebt leren omgaan met je eigen hulpvragen, kunt hierover open communiceren en je ervaring functioneel inzetten. Je beschikt over zelfinzicht, relativeringsvermogen en humor.

We vinden het belangrijk dat je goed in contact bent met de cliënten en hen de begeleiding en ondersteuning biedt die aansluit bij hun proces. In het team ben jij degene die het perspectief van de cliënt en zijn/haar bijbehorende wensen bespreekbaar maakt.

We verwachten dat jij jouw ervaringskennis met psychische klachten op een professionele manier kunt inzetten om anderen te ondersteunen en perspectief op herstel te bieden. Verder dien je te beschikken over uitgebreide en in de persoon verankerde sociale vaardigheden, zoals empathie, geduld, vermogen tot motiveren en stimuleren tot verandering.

Aanbod

Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor 24 tot 28 uur per week in een verantwoordelijke functie waarbij je aanvullend aan de behandeling werkt. We zijn een dynamische organisatie, die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Binnen Lionarons GGZ heerst een collegiale sfeer met ruimte voor eigen inbreng vanuit cliëntenperspectief.

Op de functie is de CAO GGZ van toepassing.

Vanwege de veiligheid en bescherming van cliënten en medewerkers wordt bij indiensttreding om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.

Solliciteren

Ben je enthousiast gemaakt voor deze veelzijdige en uitdagende functie en voldoe je aan het profiel? Stuur je CV en motivatie dan per mail naar Anoek Jongen, a.jongen@lionarons-ggz.nl, medewerker P&O.

Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op www.lionarons-ggz.nl.

Op sollicitaties bij Lionarons GGZ is de privacyverklaring van Lionarons GGZ van toepassing. Deze privacyverklaring is te vinden op de website van Lionarons GGZ of schriftelijk in te zien bij de functionaris voor gegevensbescherming van Lionarons GGZ