Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Flex Therapeut Beeldend

Dienstverband

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Jouw vaardigheden als beeldend therapeut zet je in op diverse afdelingen en je werkt met uiteenlopende doelgroepen. Deze veelzijdige rol betekent niet alleen het ondersteunen van cliënten door middel van beeldende therapie, maar ook het creëren van een unieke ruimte voor expressie en groei. Ontdek de diversiteit en rijkdom van beeldende therapie, en help cliënten hun innerlijke wereld te verkennen en te begrijpen.

Wat jouw functie gewoon anders maakt

Omdat jij als flexer aan de slag gaat binnen onze organisatie, kom je in aanraking met meerdere afdelingen. Ideaal als je bijvoorbeeld zoekt naar afwisseling in je werk. Geen enkele dag is hetzelfde: zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je je dag begint in Venlo, om vervolgens in de middag naar Venray te gaan.

Werken op verschillende afdelingen betekent ook aan de slag gaan met verschillende doelgroepen. Ook met het oog op problematieken en stoornissen is er sprake van diversiteit. Denk bijvoorbeeld aan alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen, problematiek van neurologische aard, stemmingsproblematiek, angst- en dwangstoornissen en autismespectrumstoornissen.

Jouw werk als flexer is dus ontzettend veelzijdig. Misschien heb je wel een eigen praktijk en vind je het leuk om af en toe eens wat uren elders te draaien. Of misschien vind jij het prettig om je niet aan maar één afdeling te binden.

Als beeldend therapeut weet jij als geen ander combinaties te raken van verschillende niveaus (cognitief, zintuiglijk, emotioneel en sociaal). Combinaties die bij andere behandelingen niet te maken zijn. Samen met de cliënt creëer je beeldend werk: zo ondersteun je hem of haar zichtbaar te maken wat op andere manieren moeilijk of niet te uiten is.

Je zet beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren, etc.) in om een veranderproces in gang te zetten. Deze bijzondere vorm van communicatie leert de cliënt te ervaren en uit te drukken wat met woorden soms lastig is.

Beeldende therapie helpt inzicht te verkrijgen in de gedragsproblemen en/of problematieken. Het doel daarvan is het herstellen én versterken van de eigen regie en mogelijkheden van de cliënt. Jij ondersteunt de cliënt om zijn of haar onbewuste behoeften en gevoelens aan de oppervlakte te laten komen en om ermee om te gaan.

Vereisten

  • Je hebt een afgeronde opleiding hbo Creatieve Therapie of hbo Vaktherapie met studierichting Beeldende Therapie.
  • In het kader van flexwerken, ben jij flexibel en breed inzetbaar. Je werkt met name op onze locaties in Venlo en Venray en incidenteel in Roermond en Sittard.

Wat we jou bieden

  • Inschaling conform CAO GGZ FWG 55. Het salaris bedraagt minimaal €3616 en maximaal €4785 bij een fulltime dienstverband.
  • Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat in de vorm van een jaarcontract start.
  • Je krijgt een contract op oproepbasis. Dit geven we vorm aan de hand van een 1-uur-contract.
  • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook goed bereikbaar met het OV.
  • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop jij bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon;
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioenopbouw, collectieve zorgverzekering, vakantiegeld, 13e maand, balansregeling, 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof, reiskosten en meer).
  • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Marieke Trienekens, GZ Vaktherapeut Beeldend, via marieketrienekens@vigogroep.nl

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Vera Urru, Specialist Werving & Selectie, via werken@vigogroep.nl of 0612204724.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Flex Therapeut Beeldend bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en motivatie via de button onderaan de pagina.