Pactum zoekt een

Gezinshuisouder

Dienstverband

Fulltime

Opleidingsniveau

MBO niveau 1, MBO niveau 3, MBO niveau 4, MBO niveau 2

Standplaats

Horn

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Zijn jullie een (echt)paar met een warm hart voor jongeren? Wil jij bijdragen aan het bieden van een gezinsgericht verblijf voor jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen? Dan zijn wij op zoek naar jou als gezinshuisouder bij Pactum! Samen met ons bied je jongeren een plek waar zij zichzelf kunnen zijn en waar ze kunnen opgroeien met professionele begeleiding, ondersteuning en zorg. Als gezinshuisouder observeer, begeleid en stimuleer je jongeren binnen een gezinssituatie en onderhoud je contacten met hun netwerk. Samen met collega-gezinshuisouders werk je op professionele wijze aan intervisie en vergadermomenten. Bij Pactum bieden wij extra scholing, intensieve begeleiding, casus overleg en coaching voor het eerste jaar. Na het eerste jaar zal de ondersteuning overgaan in reguliere begeleiding. Klinkt dit als jouw droombaan? Reageer dan snel op onze vacature! 

Het is onze ambitie om jongeren zoveel mogelijk op te laten groeien in een gezinssituatie. Om meer jongeren een gezinsgericht verblijf te kunnen bieden, zijn we op zoek naar nieuwe gezinshuisouders.

Gezinshuisouder

“We wonen met z’n allen in een gezin en ik geef iedereen alle liefde, maar het ook mijn werk. Waar de jongeren ook vandaan komen, wat ze ook hebben meegemaakt, mijn doel is dat ze weer vooruit kunnen kijken.”

Contactgegevens Lisanne Timmer Bellen: 0493-327555, WhatsApp: 06-21910542, email: werkenbijpactum@vigogroep.nlWie zoeken we?
Voor deze functie zoeken we een (echt)paar, met of zonder eigen kinderen, dat samen met Pactum jongeren een plek geeft om (tijdelijk) op te kunnen groeien. Een paar dat de jongeren de warmte en geborgenheid kan geven van een gezin en waarbij ze zichzelf kunnen zijn. Eén van jullie beiden is een SKJ- geregistreerde jeugdprofessional of heeft een mbo 4 opleiding Z&W met EVC traject (binnen 2 jaar af te ronden).


Wat gaan jullie doen? 

Soms zijn er binnen een gezin zoveel problemen dat het voor een kind beter is om tijdelijk ergens anders te gaan wonen. Dat kan bijvoorbeeld in een gezinshuis. Een gezinshuis is een gewoon huis in een gewone wijk, waar gezinshuisouders professionele begeleiding, ondersteuning en zorg bieden. Binnen jullie gezin helpen jullie de kinderen opnieuw vertrouwen in anderen en zichzelf te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat kinderen in een gezinshuis 24/7 dezelfde opvoeders hebben en zo normaal mogelijk opgroeien. In de opvoeding houden jullie rekening met de achtergrond en situatie van de jongeren. Vaak hebben ze al veel meegemaakt en hebben ze naast liefde en aandacht extra begeleiding nodig. Daarnaast hebben jullie een grote rol in het waar mogelijk actief betrekken van ouders bij hun kind met als doel dat kinderen op termijn in deeltijd bij hun ouders of netwerk kunnen verblijven. Er verblijven maximaal 4 gezinshuiskinderen tegelijkertijd bij jullie en jullie gezin.


Kerntaken

 • Het observeren, opvoeden, begeleiden, stimuleren, activeren en ondersteunen van jongeren binnen een gezinssituatie;
 • Onderhouden van contacten met het eigen netwerk van de jongeren;
 • Deelnemen aan diverse overleggen, m.n. het teamoverleg en intervisie;
 • Het observeren en bespreekbaar kunnen maken van de dagelijkse gang van zaken en de ontwikkeling van de jongeren;
 • Het nauw samenwerken met de gezinshuiswerkers.

Vereisten

Functie-eisen

 • Jullie hebben een stabiel eigen gezin met eventueel kinderen;
 • Een van jullie heeft een afgeronde mbo 4 opleiding in zorg en welzijn of professionele ervaring met hulp/ondersteuning aan jongeren en daarnaast een EVC-traject volgt. Dit traject moet binnen twee (2) jaar na aanvang zijn afgerond.
 • Een van jullie is SKJ-geregistreerd
 • Jullie hebben affiniteit met, en een warm hart voor, jongeren binnen deze doelgroep;
 • Jullie kunnen goed omgaan met jongeren met diverse achtergronden en leeftijden, hun ouders en verwijzers;
 • Jullie hebben de capaciteiten die nodig zijn om met collega’s op professionele wijze vorm te geven aan intervisie en vergadermomenten;
 • Jullie zijn zelfstandig en flexibel;
 • Jullie kunnen goed organiseren en plannen, maar ook inspelen op onverwachte situaties;
 • Jullie zijn in staat de combinatie van privé en werk hanteren.


Wat mogen jullie van ons verwachten?

Voor de eerste 12 maanden biedt Pactum een buddyschap aan. Hieronder vallen extra scholing, intensieve begeleiding van een gezinshuiswerker en gedragswetenschapper, casus overleg en coaching. Na het eerste jaar zal de ondersteuning overgaan in reguliere begeleiding van een gezinshuiswerker. Ook dan kunnen jullie nog steeds een beroep doen op een van de gedragswetenschappers. Gedurende de hele samenwerking faciliteert Pactum intervisie met collega gezinshuisouders.


Algemene functie-informatie

 • Als gezinshuisouder ben je plaatsvervangend opvoeder/begeleider en ben je belast met de (ortho)pedagogische aspecten van het verblijf van jongeren in een permanente 24-uurs situatie (7 dagen per week);
 • Je kunt kiezen voor een dienstverband met Pactum of om als zelfstandige in onderaannemerschap bij Pactum werken;
 • In beide gevallen ontvang je de begeleiding van de gezinshuiswerker (gemiddeld 1,5 uur per kind per week) van Pactum en ondersteuning van de gedragswetenschapper.
 • Als medewerker in dienst krijg je een aanstelling van 9 uur per week per kind, met een maximum tot 36 uur. De functie wordt ingeschaald als jeugdzorgwerker C in schaal 8 van de CAO Jeugdzorg (min. €2808, max. €4171 bruto per maand excl. eindejaarsuitkering) en je hebt recht op 200 uur verlof bij een dienstverband van 36 uur.
 • Als onderaannemer ontvang je een dagvergoeding van € 95 per kind per etmaal.
 • De opvang van je gezinshuiskinderen in deze weekenden en vakanties organiseer je zelf. Je kunt hierbij gebruik maken van het netwerk van de kinderen en van Pactum.
 • De jongeren verblijven in jullie gezin. Dat betekent dat werktijden niet standaard zijn en dat deze baan impact heeft op het hele gezin;


Achtergrondinformatie
Per 1 januari 2022 zijn Bijzonder Jeugdwerk (Deurne, oud Vreekwijk), Rubicon-Jeugdzorg (Horn) en Pactum (Zetten) overgegaan in stichting Pactum. Je zult dus in dienst komen bij Stichting Pactum. We maken, tezamen met Centiv, Vincent van Gogh en De Rooyse Wissel, deel uit van VIGO.


Solliciteren

Herken jij jezelf in het bovenstaande? Dan zien we jouw cv en sollicitatiebrief graag tegemoet via de button op de site. De gesprekken zullen fysiek plaatsvinden op de locatie in Horn.


Meer weten?

Lees dan het verhaal van gezinshuisouder Lilian die de kinderen in coronatijd alleen maar beter heeft leren kennen.