DeSeizoenen zoekt een

GHZ Persoonlijk begeleider, 24-30 uur, Oploo

Dienstverband

24 - 30 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Oploo

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Persoonlijk begeleider unieke woongroep 'Kardeis' - 24 - 30 uur per week

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle baan waar je écht het verschil kunt maken?

Bewoners en team van woongroep Kardeis kijken uit naar de komst van nieuwe begeleiders.

Maak kennis met ons tijdens een informeel gesprek onder het genot van een kopje koffie, waar we je graag meer vertellen over de warme en intensieve begeleiding die wij bieden aan onze bewoners.

Bij deze alvast een introductie.

Over woongroep Kardeis
In de Kardeis wonen vijf bijzondere bewoners - twee vrouwen en drie mannen met een laag ontwikkelingsniveau. Elk van hen vraagt om gestructureerde en intensieve begeleiding. Onze bewoners hebben onderliggende problematieken zoals onder andere epilepsie en de meeste bewoners kunnen niet praten. Ze begrijpen taal die past in de setting waar ze zijn. Dit vullen we aan met concept ondersteunende communicatie en eventuele picto`s. Alle bewoners gaan naar hun werk. De bewoners werken op de papierwerkplaats Papyrus en op de boerderij, begeleid door jou en je collega’s. Na het werk en in het weekend genieten zij van ontspannende activiteiten op de locatie zoals bijvoorbeeld biodanza, schilderen of een rondje fietsen. Ook drinken we samen koffie thuis of in een café in de buurt.

De Kardeis is onderdeel van de woon- en werkgemeenschap Bronlaak, een gezellig ‘dorp’ gelegen in het groen, met een gemoedelijke sfeer waar iedereen elkaar kent en helpt.

Jouw rol als persoonlijk begeleider van woongroep Kardeis
Structuur, veiligheid en duidelijkheid vanuit warme aandacht. Dat is wat onze hoog sensitieve bewoners nodig hebben. We starten de dag met ADL zorg ( alle bewoners zijn mobiel), ontbijten samen en begeleiden de bewoners naar hun werk. Met een van de bewoners gaan we eerst een fietstocht van een uur maken. Andere bewoners krijgen ook onze begeleiding op de boerderij waar zij werken. Voor elke bewoner is er een dagprogramma op maat.

De dag loopt bijna nooit zoals je vooraf bedenkt. Het goed ‘lezen’ van onze bewoners en het bieden van veiligheid is de essentie van jouw werk. Jij speelt een cruciale rol in hun leven en kunt echt iets toevoegen aan hun leven en welzijn.

Als persoonlijk begeleider bij Kardeis ben je naast het begeleiden en verzorgen van de bewoners ook aanspreekpunt voor verwanten. Je hebt voor enkele bewoners een regie functie. Dit betekent dat je samen met de gedragskundige vorm geeft aan het zorgplan van enkele bewoners.

Daarnaast ben je in staat om samen met je collega’s een hecht team te vormen. Samen geven jullie vanuit een duidelijke, eenduidige structuur de begeleiding vorm op basis van de behoeftes van de bewoners. Begeleiding die bovenal veiligheid biedt voor de bewoners. Dit betekent dat je ook wilt investeren in een goede teamsamenwerking.

“In januari 2024 zijn we als team gestart met een training om de begeleiding vorm te geven

op basis van de Triple C uitgangspunten. Dit vullen we aan met intervisies.

Wil jij daar ook bij zijn? Je bent welkom om aan te sluiten!”

Ons team, de diensten en de training
Ons hechte team bestaat uit 9 personen. Diensten variëren van 5,75 tot 7,75 uur en je werkt altijd samen met een collega. We hebben geen nachtdienst. Ons team wordt ondersteunt door de coördinerend begeleider en de gedragskundige. In januari 2024 zijn we als team gestart met een training met aanvullende intervisies gebaseerd op de uitgangspunten van Triple C. Wil jij ook mee doen? Je kunt nog aansluiten. Welkom in ons team!

Wij bieden jou
 • Direct een vast dienstverband als we meteen een goede match hebben tijdens jouw sollicitatiegesprek.
 • Een arbeidsovereenkomst van minimaal 24 en maximaal 30 uur per week. Dat wat past bij jouw persoonlijke situatie. Het aantal uren bepalen we in overleg.
 • Meelopen tijdens twee diensten om te weten waar je ‘ja’ op zegt.
 • Je wordt boventallig ingewerkt en krijgt een inwerktraject op maat.
 • Deelname aan de scholing met aansluitend intervisies op basis van Triple C. Daarnaast keuze uit meerdere trainingen of workshops zoals bijvoorbeeld een weerbaarheidstraining. Dat wat jij nodig hebt.
 • Veel buitenwerk en beweging in de frisse lucht tijdens alle seizoenen.
 • De ruimte en vrijheid om in overleg met je team datgene te organiseren rondom de bewoner wat nodig is.
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg voor de functie van Persoonlijk begeleider FWG 45 (tussen € 2.766,- en € 3.861,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een vaste eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld (8%), een prima pensioenvoorziening (PZFW), fietsplan en korting op je sportschool.
 • Bewoners en team zijn blij met jouw komst!

Wij vragen van jou
Jij bent een rustige en stabiele persoon met een groot empathisch vermogen en goede contactuele vaardigheden. Jij biedt structuur, bent duidelijk en consequent. Jouw kennis, werk- en levenservaring zet je op eigen wijze in voor de bewoners en het team. Zelfreflectie en goed samenwerken zijn vanzelfsprekend voor jou.

Verder vragen wij:
 • Een relevante opleiding binnen Zorg en Welzijn en een hbo werk- en denkniveau.
 • Enige jaren ervaring met een vergelijkbare doelgroep met intensieve begeleiding.

Meer weten? Solliciteren?
Heb je vragen of wil je eerst komen voor een informele kennismaking? Bel, app of mail naar persoonlijk begeleider Joost van Hoof, 06 577 93 475 / jvanhoof@deseizoenen.org of clustermanager Simone Broens, 06 51637400 / sbroens-harder@deseizoenen.org.

Wil je meer weten over de locatie Bronlaak?

Kijk dan even op onze site www.deseizoenen.org, of meld je aan voor een rondleiding op Bronlaak. De data voor de rondleiding zijn ook te vinden op deze site.

Ben je al overtuigd? Klik dan op ‘solliciteren’ en stuur ons jouw Curriculum Vitae. Tot snel!

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang in de procedure.

Over DeSeizoenen

Wij zijn DeSeizoenen. In onze zes woon- en werkgemeenschappen begeleiden we zo’n 600 bewoners met een verstandelijke beperking. Wij geloven dat elk mens eigen talenten en mogelijkheden heeft. Daarom staat dat bij ons centraal.