Koraal zoekt een

Groepsleider Crisisgroep LVB Jongeren - Gastenhof Urmond

Dienstverband

12 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Jeugdzorg
Voor de locatie Gastenhof in Urmond zijn we op zoek naar meerdere groepsleiders voor de nieuw te openen crisisgroep (diverse contractvormen mogelijk). Op deze groep begeleidt je jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Het doel van de opname is om een veilige omgeving voor de kinderen te creëren en de jongere tot rust te laten komen.

Jij staat stevig in je schoenen, bent geduldig en hebt een probleemoplossend vermogen. Je wilt het verschil maken en er zijn voor de jeugdigen.

Over de crisisgroep
We gaan op korte termijn een crisisgroep openen op het terrein van Gastenhof Urmond. Op deze groep zullen maximaal 8 kinderen verblijven. Het doel is om de jeugdigen zo kort als mogelijk te laten verblijven en snel op zoek te gaan naar een passend perspectief. Er wordt naast het groepsklimaat, heel individueel gekeken naar wat een jongere nodig heeft.

Werken binnen deze groep heeft een onvoorspelbaar karakter, een crisissituatie is niet te plannen. In de ene week draai je de groep met 8 jeugdigen, de week erna zijn er enkele jeugdigen uit – of doorgestroomd en/of volgen er nieuwe opnames.

Over de functie
Als groepsleider ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een veilige sfeer waarbij de ontwikkeling van de jongeren voorop staat. Het doel is om samen met de jongeren toe te werken naar rust in de crisissituatie en zoveel mogelijk autonomie aan de jongere terug te geven waar dat mogelijk is. De samenwerking met ouders en (gezins)voogden is hierin van groot belang.

Wij zoeken dan ook mensen die houden van een afwisselende baan met uitdaging die in staat zijn om vanuit rust te kunnen handelen. Je kunt goed schakelen in verschillende (onvoorziene) situaties en je bent in staat om lopende processen aan elkaar te verbinden.

Wie zijn je collega’s?
Je werkt met enthousiaste, gedreven en gezellige collega's met passie voor jeugd. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij zorgen niet alleen voor de jeugdigen, maar hebben ook aandacht voor elkaar.

Over Gastenhof
Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Voor meer info over onze locaties verwijzen we je graag naar onze website.

Wat bieden wij?
 • Salaris: arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 45 (min €2.821 en max €3.938).
 • Contract: een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Uren/rooster: diverse contractvormen zijn mogelijk, waarbij met een basisrooster gewerkt wordt dat in samenspraak gemaakt wordt en waarin jij je voorkeuren aan mag geven, zodat jij je werk goed kunt combineren met je privéleven.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan. Dit is te vinden op intranet wanneer je in dienst komt.
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod (o.a. weerbaarheid en agressie en Trauma Informed Care).
 • Kansen: de mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.

Wat we graag zien?
 • Geduld, je geeft de jongeren steeds de kans om opnieuw te beginnen.
 • Je laat zien dat jij betrouwbaar bent.
 • Je bent continu op zoek bent naar de oorzaken achter het gedrag en zoekt hierin naar oplossingen.
 • Je durft grenzen te stellen, ook bij grensoverschrijdend gedrag, zodat de jongere zich veilig blijft voelen.
 • Je durft kritisch te zijn naar je eigen denken, doen en handelen. En je houdt vast aan wat er op dat moment is afgesproken.
 • Je ziet het belang in van een goede afstemming met de collega’s van de individuele begeleiding zodat jullie ook tot resultaten kunnen komen.
 • Je bezit een gezonde dosis humor en weet deze situationeel in te zetten bij de begeleiding van de jeugdige.

En verder...
 • Je bent in het bezit van een HBO diploma SPH, Pedagogiek, Social Work of HBO-V.
 • Je bent in het bezit van een SKJ-registratie of in staat deze te verwerven.
 • Je hebt ervaring in het werken met jongeren met een verstandelijke beperking, gedragsproblematiek, psychiatrische problematiek en systeem problematiek.
 • Je hebt geen probleem met onregelmatige diensten.
 • Op het moment dat er weinig opnames binnen de crisisgroep zijn, ben je altijd verzekerd van je contracturen en kun je worden ingezet in de flexpool van Gastenhof Urmond.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jolieke van den Brink (teamleider) via het 06-13721634.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren
Interesse? Vertel ons in je motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden! Wij ontvangen graag je CV en motivatie via bijgevoegde sollicitatielink.