Koraal zoekt een

Groepsleider LVB Jongeren - Gastenhof Urmond

Dienstverband

28 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Jeugdzorg
Kun jij snel schakelen van je rol als begeleider naar de rol van opvoeder, coach en vraagbraak, terwijl je vaak ook nog fietsenmaker, nagelstyliste, gamer, relatietherapeut én ICT-er bent? Dan ben jij diegene die wij zoeken!

Voor de zeer intensieve behandelsetting Gastenhof Urmond zoeken we een enthousiaste Groepsbegeleider voor jongeren met een licht verstandelijke beperking of adaptieve problemen, psychiatrische problematiek en gedragsmoeilijkheden. Je werkt in een vast team op een woning. Je kunt hier groeien als groepsbegeleider, maar ook als team. De jongeren hechten waarde aan bekende gezichten die voor hun klaar staan. Je krijgt de kans om als persoonlijk begeleider van een of twee jongere(n) aan de slag te gaan en voor hen het verschil te maken.

Over de functie
Kinderen, jongeren en gezinnen die bij Gastenhof komen, hebben ernstige en complexe zorgvragen. Gedragsproblemen, opvoedingsmoeilijkheden en/of een onvolledig gezin, spelen vaak een rol. Onze jongeren komen uit een crisissituatie, wij bieden ze een stabiele basis. Gastenhof zoekt een Groepsleider voor de begeleiding en behandeling van jongeren van 12 tot 21 jaar met psychische- en/of gedragsproblemen.

Als Groepsleider ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een veilige sfeer waarbij de ontwikkeling van de jongeren voorop staat. In je werk stem je continu af op de behoefte van de jongeren en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent opvoeder, coach en vraagbaak. Je bent iemand die een gezellige sfeer weet te creëren.. Dat je planning er opeens anders uit kan zien, vind jij geen probleem. Je kunt door gedrag heen kijken; als onze jongeren ‘Flikker op!’ roepen, hoor je eigenlijk ‘Niet gaan! Ik heb je hulp nodig.’ Door creatief te denken weet jij om te gaan moet moeilijke situaties en de jongeren te ondersteunen bij hun dag invulling. Samen met ouders, de jongeren en een multidisciplinair team, werk je, op basis van een individueel behandelplan, naar een voor hen passend perspectief. Daarnaast zoek je naar mogelijkheden om gedragsproblemen te verbeteren en/of op te lossen.

Waar ga je werken
Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Voor meer info over onze locaties verwijzen we je graag naar onze
website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/gastenhof

Je gaat werken in ons team van Raadhuisstraat 15 in Urmond. Binnen deze woning verblijven 7 jongeren die behoefte hebben aan bescherming en ondersteuning. Hierbij stellen we ons steeds de vraag: ‘Waar kunnen ze zelf beslissen en waar hebben ze bescherming in nodig?’ De jongeren met een licht verstandelijke beperking of adaptieve problemen als gemene deler, hebben daarnaast bijvoorbeeld te maken met hechtings- of ASS problematiek en ontvangen op deze groep perspectiefgerichte zorg op maat. Samen werken wij aan het vergroten van eigenwaarde en veerkracht, dit zorgt mede voor groei in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Wie zijn je collega’s
Als groepsbegeleider ontmoet je verschillende, enthousiaste, gedreven en gezellige teams op de locatie met passie voor onze jeugd. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar hebben ook aandacht voor elkaar. Dus als er koffie met wat lekkers is: wij zijn erbij. We zijn op zoek naar een begeleider die samen met ons werkt aan een goed leven voor onze cliënten. Iemand waar cliënten op kunnen vertrouwen en waarbij ze zich veilig en geborgen voelen.

Lees op onze website de ervaringen van onze collega's die werken binnen de Jeugdhulp bij Koraal: https://www.injekrachtbijkoraal.nl/krachtige-verhalen

Vanuit de jongeren

“We vinden het prettig als je gezellig aanwezig, duidelijk en voorspelbaar bent. Daarbij hebben we het ook nodig dat je individuele gesprekken met ons voert en ons helpt in het maken van de voor ons moeilijke en belangrijke keuzes die ons helpen bij het vergroten van onze zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is belangrijk dat jij als begeleider mij goed kunt ‘zien’.”

“We hebben graag groepsleiders die lief, aardig en behulpzaam zijn, maar ook zeggen hoe het echt is (direct zijn). We vinden humor belangrijk. Ze moeten me beschermen als het nodig is en weten hoe ik ben en wat ik nodig heb.”

Wat bieden wij?
Een boeiende en afwisselende, dynamische functie waarbij je écht iets kunt betekenen. Je komt terecht in een fijn team met betrokken collega's en een prettige werksfeer.

En verder…
 • Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens de CAO Gehandicaptenzorg afhankelijk van je opleiding en werkervaring, een HBO functie (groepsbegeleider) in FWG 45 (minimaal € 2.821,- en max € 3.938,-). Een MBO functie (junior groepsbegeleider) wordt ingeschaald in FWG 40 (min € 2.672 en max € 3.606)
 • Contract: In eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd met de mogelijkheid op een vast contract.
 • Uren/rooster: 28-32 uur per week met een basisrooster dat in samenspraak gemaakt wordt en waarin jij je voorkeuren aan mag geven, zodat jij je werk goed kunt combineren met je privéleven..
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan. Dit is te vinden op intranet wanneer je in dienst komt.
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: Doelgroepgerichte scholing, deskundigheidsbevordering en een breed cursusaanbod (o.a. weerbaarheid en agressie en Trauma Informed Care).
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.

Wat we graag zien
Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de jongeren en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen. Je durft om hulp te vragen waar nodig en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen. Je bent flexibel (tijdens jouw diensten en voor jouw collega’s) en kunt snel schakelen wat iedere jongere nodig heeft. Je gaat voor het motto samen staan we sterk!

Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden. Als vanzelfsprekend handel je in het belang van de cliënten en hun verwanten. Je bent bereid op onregelmatige tijden te werken (ochtend-, dag- en avonddiensten). Bij voorkeur beschik je over rijbewijs en auto. Je wilt je graag blijven ontwikkelen en bent bereid cursussen te volgen.

Jouw klik met onze jongeren en je passie voor het vak zijn voor ons het belangrijkst!

En verder…
 • Een afgeronde relevante HBO opleiding (Social Work of Pedagogiek) is een pré.
 • Heb je een relevante MBO opleiding afgerond? En je komt op basis van kennis en ervaring niet direct in aanmerking voor de aangeboden functie, dan bieden we je de functie van Junior Groepsleider aan, met de daarbij behorende salarisindeling (FWG 40). Aansluitend maken we afspraken hoe je naar de HBO functie kunt toegroeien inclusief een traject richting SKJ-registratie.
 • Een SKJ-registratie is een vereiste.
 • Ben je in het bezit van een HBO opleiding, maar (nog) geen SKJ-registratie, dan zullen we samen met jou gaan onderzoeken hoe dat geregeld kan worden. Mocht je wel op basis van je kennis en ervaring in aanmerking komen voor de aangeboden functie, dan maken we om te kunnen starten aanvullende afspraken over je inwerkprogramma, praktijkprogramma (aanvullende scholing) en supervisie. Afspraken die je op termijn kunnen ondersteunen bij registratie in het SKJ-register.
 • Je kunt intensieve, individuele begeleiding bieden zonder het totale overzicht te verliezen.

Meer informatie
Wil je eerst meer informatie? Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jolieke van den Brink (Teamleider) via telefoonnummer 06-13721634.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

Reageren
Interesse? Vertel ons in je motivatie waarom jij onze nieuwe collega wil worden! Wij ontvangen graag je CV en motivatie via bijgevoegde sollicitatielink.