Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

GZ-Vaktherapeut Beeldend Verslavingszorg | 8 uur

Dienstverband

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Zónder vooroordelen kijken naar mensen met ernstige psychiatrische klachten. Iemand écht de ruimte laten voelen om te praten over zijn of haar problemen. Vincent van Gogh wil het gewoon anders in de ggz. Vanuit de visie dat persoonsgerichte zorg de kans op herstel vergroot. Als medewerker binnen Vincent van Gogh kun jíj het verschil maken. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor het team waar je mee samenwerkt. Zingeving, bijdragen aan de maatschappij en mensen vooruit helpen. Dat wil jij toch ook?

Wat jouw afdeling gewoon anders maakt

Als Therapeut Beeldend zal jij in deze functie aan de slag gaan met onze cliënten die hulpverlening ontvangen binnen de Verslavingszorg.

Bij de Dagbehandeling Verslavingszorg bestaat een groot deel van het behandelaanbod uit groepsbehandeling. Cliënten komen bij ons voor hun eigen problemen, maar we weten ook dat het helpt als je je ervaring met anderen kunt delen. De dagbehandeling bestaat uit een intensieve groepsbehandeling waarbij de cliënten drie dagen per week samenkomen. Er zijn twee verschillende groepen: een veranderingsgerichte dagbehandeling ('Practice') en een dagbehandeling die zich meer richt op ondersteuning en structurering ('Support'). In beide groepen zul jij aan de slag gaan als beeldend therapeut samen met een collega beeldend therapeut. De 8 uur zullen worden verdeeld over 2 werkdagen; maandag en woensdag. We starten de dag gezamenlijk met alle betrokken collega’s van de dagbehandeling en bespreken tijdens dit moment het cliënt proces.

Wat jouw functie gewoon anders maakt

Als beeldend therapeut weet jij als geen ander combinaties te raken van verschillende niveaus (cognitief, zintuiglijk, emotioneel en sociaal). Je zet beeldende middelen (tekenen, schilderen, boetseren, etc.) in om een veranderproces in gang te zetten. Daarbij houd je rekening met de uitdagingen binnen deze dynamische doelgroep met multi problematiek.

Beeldende therapie helpt inzicht te verkrijgen in de gedragsproblemen en/of problematieken. Het doel daarvan is het herstellen én versterken van de eigen regie en mogelijkheden van de cliënt.

Vereisten

 • Je hebt een afgeronde opleiding hbo Creatieve Therapie of hbo Vaktherapie, met als studierichting Beeldende Therapie.
 • Met de juiste sociale en communicatieve vaardigheden, ondersteun jij de cliënt om zijn of haar gevoelens en behoeften onder woorden te brengen.
 • Je bent gericht op het behalen van de behandeldoelen.
 • Jij weet jouw creativiteit op de juiste manier in te zetten om contact te leggen met de doelgroep. Daarin weet je om te gaan met de uitdagingen die deze doelgroep met zich meebrengt. Vanwege de dynamische doelgroep gaat onze voorkeur uit naar een ervaren collega. Sta jij ondanks je gebrek aan ervaring met deze doelgroep, sterk in je schoenen en houd je van uitdaging, dan nodigen we je uit om te reageren!

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG 55. Het salaris bedraagt minimaal €3616 en maximaal €4785 bij een fulltimedienstverband.
 • Een contract voor 8 uur per week.
 • Een fijne werkplek in Venlo.
 • Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat in eerste instantie start in de vorm van een halfjaarcontract.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook goed bereikbaar met het OV.
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop jij bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (pensioenopbouw, collectieve zorgverzekering, vakantiegeld, 13e maand, balansregeling, 100% betaald zorgverlof, ouderschapsverlof, reiskosten en meer).

Wat maakt Vincent van Gogh gewoon anders?

Als grootste ggz-organisatie in Noord-Limburg hebben we een rijke traditie in het behandelen en begeleiden van mensen met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Dit doen we over een breed spectrum, klinisch en ambulant en steeds vaker bij mensen thuis of digitaal. Onze ambitie? Herstel is haalbaar, zeker met de juiste zorg, direct én duurzaam. In de eigen omgeving en samen met de cliënt, met naasten en andere betrokkenen binnen de keten en het netwerk. Hiervoor kent Vincent van Gogh elf zelfstandige eenheden, verspreid over heel Limburg.

Solliciteren en contact

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Marieke Trienekens, GZ Vaktherapeut Beeldend, via marieketrienekens@vigogroep.nl

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Britt Verheijen, Specialist Werving & Selectie, via brittverheijen@vigogroep.nl of via 0629455311

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van GZ-Vaktherapeut Beeldend Verslavingszorg bij Vincent van Gogh? Stuur dan jouw cv en korte motivatie via de button onderaan de pagina.