De Zorggroep zoekt een

HBO-V opleiding Duaal binnen GKT

Dienstverband

24 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Thuiszorg
Ben je toe aan de volgende stap in je loopbaan, dan biedt het Groene Kruis Thuiszorg je de kans om een opleiding tot HBO-V te volgen. Indien je geïnteresseerd bent, meld je dan aan voor de opleidingsplekken HBO-V Duaal bij Groene Kruis Thuiszorg! Startmoment in overleg

Wat ga je doen?
De opleidingsduur is 2,5 tot 3 of 4 jaar, afhankelijk van je vooropleiding. Je volgt de opleiding in de duaal variant, die leren en werken combineert. Als HBO verpleegkundige organiseer je de zorg voor cliënten en ben je in staat om collega’s te coachen, vooral in complexe situaties waar je niet kunt terugvallen op routine en procedures. Zorg indiceren en toewijzen is jouw taak met als uitgangspunt het versterken van de eigen regie en zelfredzaamheid van de cliënt. Je bent in staat resultaten van nieuw onderzoek en nieuwe inzichten toe te passen in de praktijk.

We hebben leerplekken beschikbaar in de regio's Roermond-Venlo-Venray.

Hoe zorgen wij voor jou?
Werken bij de Zorggroep betekent werken binnen een grote organisatie waar de cliënt centraal staat. Je kunt erop rekenen dat zaken goed geregeld zijn en alles wat je nodig hebt om goede en warme zorg te leveren voorhanden is. Heb jij je carrière pad al uitgestippeld of weet je nog niet precies welk pad je gaat bewandelen? Bij De Zorggroep ben je van harte welkom! Werken in de ouderenzorg betekent dat jij je rugzak vult met waardevolle ervaring in bijvoorbeeld organiseren, klantgerichtheid en zelfstandigheid. Dat is in iedere volgende baan mooi meegenomen. Over een paar jaar klaar voor een volgende stap of opleidingstraject? Laat het ons weten! De loopbaancoaches van De Zorggroep gaan graag het gesprek met je aan. Heb je jouw droombaan bij De Zorggroep gevonden en heb je het helemaal naar je zin? Daar worden we blij van. Het is jouw carrière, dus jij staat centraal.

We bieden een opleiding op maat, aangepast aan jouw vraag en vooropleiding, studieboeken en materialen betalen wij (de aanschaf van de laptop is voor eigen rekening). Je krijgt een aanstelling voor minimaal 24 tot maximaal 28 uur per week, in overleg kan er gekeken worden of hierin maatwerk geleverd kan worden. Je salaris is afhankelijk van je huidige dienstverband bij De Zorggroep of een leerlingensalaris volgens de CAO VVT. Ook ontvang je reiskostenvergoeding van je woonadres tot opleidingslocatie en reiskostenvergoeding woon/werkverkeer. De lesuren vallen gedeeltelijk onder werktijd. Verder is de cao VVT van toepassing.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”-programma
  • Na diplomering ontvang je een contract voor onbepaalde tijd en wordt jouw inzet ieder jaar gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Wat maakt jou de juiste HBO-V opleiding Duaal binnen GKT?
Jij staat je mannetje, bent een kordate beslisser en je leert het beste door werken en leren te combineren. Je bent zelfstandig maar kunt ook samenwerken in teamverband, flexibel en geduldig. Ook kun je je eigen grenzen bewaken en aangeven, we verwachten een actieve en open leerhouding.

Verder:
  • Ben je bereid om tijdens de opleiding in verschillende teams te werken binnen de Thuiszorg, wij zoeken de leerplek voor je.
  • Ben je flexibel inzetbaar en bereid om ook in de avonduren, weekenden en op feestdagen te werken.
  • Heb je goede communicatieve vaardigheden, kan reflecteren op eigen handelen en je leerproces vorm geven.
  • ben je in het bezit van minimaal een MBO niveau 4 van welke (niet-zorg) opleiding dan ook of een HAVO/VWO diploma

Voor externe kandidaten is een Verklaring Omtrent Gedrag vereist.

Enthousiast geworden?
Geïnteresseerd of sta je open voor een oriënterend gesprek of meeloopdag? Dan leren we je
graag kennen! Solliciteer direct via onze website of neem bij vragen contact op via werkenbij@dezorggroep.nl

Selectieprocedure
De selectieprocedure bestaat uit een beoordeling van je motivatiebrief en je cv. Na een telefonische screening vindt er een selectiegesprek plaats. Daarnaast vragen we twee referenties op. Pas als we dit allemaal compleet hebben kunnen we aangeven of je kunt starten.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor
acquisitiedoeleinden.


De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5150 medewerkers en onze 2200 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.