Daelzicht zoekt een

Medewerker begeleiding Gehandicaptenzorg Anjerhof 1 (Moeilijk verstaanbaar gedrag / EVB)

Dienstverband

18 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Voor onze woongroep Anjerhof 1 op ons mooie terrein in Heel hebben wij een vacature voor:

Medewerker begeleiding Gehandicaptenzorg (Moeilijk verstaanbaar gedrag / EVB)
18 uur p.w., Heel (omgeving Roermond)

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding verzorg/ondersteun je de cliënten die wonen binnen deze woongroep. Je ondersteunt en begeleidt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en naar de dagbesteding gaan. De mate en aard van de zorg en ondersteuning is aangepast aan de mogelijkheden van de cliënt. De zorgvragen van de bewoners zijn zeer divers.  De hulpvraag van onze cliënten komt voort uit hun verstandelijke beperking, in combinatie met gedragsproblematiek, waarbij te denken is aan autisme en psychische gedragsproblematiek. De cliënten zijn ernstig verstandelijk beperkt en doordat zij niet kunnen praten, wordt per bewoner specifiek gecommuniceerd. Dit kan bijvoorbeeld zijn via picto’s. Je moet als nieuwe collega dan ook echt investeren in het leren kennen van de cliënten. Hiervoor krijg je alle tijd, en kun je altijd terugvallen op je behulpzame collega’s.

Je werkt altijd samen met een collega en je hebt dan ook altijd iemand met wie je kunt overleggen en samen kunt optrekken. Voor elkaar klaar staan als collega’s, vinden we erg belangrijk binnen dit team. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Om dit te kunnen doen, is het erg belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen.

Locatieprofiel 

Anjerhof 1 ligt op ons mooie en moderne instellingsterrein in Heel en is onderdeel van 4 gekoppelde woningen. Er wonen hier 9 bewoners, 2 vrouwen en 7 mannen tussen de 20 en 50 jaar in een beschermde, gesloten setting.

Wat voor mensen zijn onze bewoners? In vaktermen noemen wij ze cliënten met een ernstig verstandelijke beperking (EVB) en moeilijk verstaanbaar gedrag. Bijzondere mensen, die de wereld anders zien en ervaren dan anderen. En daar dan ook anders op reageren. Deze mensen hebben een ontwikkelingsniveau van maximaal 5 jaar, wat betekent dat zij zich op andere manieren uitdrukken. De bewoners zijn allemaal mobiel, maar door hun ontwikkelingsniveau is verzorging een taak die bij alle bewoners een rol speelt, van ondersteuning bij ADL, tot volledige overname van de verzorging.

Als uiting van frustratie of onbegrip komt fysieke agressie voor. Het is belangrijk dat je alert bent en signalen kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

We zijn volop in ontwikkeling, als team en als de locatie. Binnen het team is veel aandacht voor het goed (leren) kennen van elkaar zodat je op elkaar kunt bouwen en vertrouwen. We zijn erg trots op de positieve werksfeer binnen ons team, en zijn dan ook op zoek naar een nieuwe collega de hier graag aan bij wil dragen!

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.672,- en € 3606,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract op basis van 18 uur per week als Medewerker Begeleiding B.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt je cliënten, en ook hun familieleden, goed aan. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en heb je doorzettingsvermogen. Vertoont een cliënt agressief gedrag? Dan treed je consequent op om de rust terug te brengen. Je weet in die gevallen kordaat te handelen en bent je ervan bewust dat de agressie ontstaat als uiting van frustratie of onbegrip.
  • Je werkt graag samen met je collega’s, maar kunt ook goed zelfstandig beslissingen nemen. Verder heb je: 
  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, denk hierbij aan verzorgende IG, medewerker maatschappelijke zorg (MMZ), SPW of (z-)verpleegkunde.
  • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met een ernstige verstandelijke beperking (EVB), autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren  

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Wil je voor je solliciteert alvast wat meer beeld en gevoel krijgen bij de vacature ?  Bel gerust eens met:

Marcel Engelen, leidinggevende zorg, via 0653393993
Albert van Heugten, coördinerend begeleider, via 0621421678

Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Frank Dullens, recruiter, via 0611179029. 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.