Maastricht UMC+ zoekt een

Intensive Care Verpleegkundige in Opleiding

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
De opleiding tot Intensive Care verpleegkundige is opgesplitst in 3 delen: de Basis Acute Zorg (BAZ) opleiding, de kern- en de specifieke opleiding die allen EPA gestuurd (Entrustable Professional Activities) worden aangeboden. Afhankelijk van je voorkennis en/of reeds behaalde certificaten/diploma’s duurt de volledige opleiding 18 maanden (BAZ + kern + specifieke EPA’s).

Als intensive care verpleegkundige in opleiding start je op één van onze 4 Intensive Care afdelingen met een inwerkperiode van ongeveer 1 tot 2 maanden. Daarna start jouw opleiding. Tijdens de opleiding wordt je gekoppeld aan 1 werkbegeleider die specifiek aan jou is toegewezen. De werkbegeleider is een gemotiveerde collega die een extra opleiding in coachen en begeleiden heeft gevolgd én die jou het vak gaat leren. Naast jouw begeleider zal je ook nog leren van andere ervaren collega’s. De opleiding bestaat uit een praktijkdeel dat op de werkvloer wordt gegeven en het theoretisch onderdeel van de opleiding volg je aan de UMC+ Academie. De lesdagen kan je zelf inplannen.

Wanneer je van jezelf vindt dat je bekwaam bent voor een EPA, dan wordt deze conform regionale richtlijnen getoetst. Als je de toets hebt behaald betekent dit dat je ook bevoegd en bekwaam bent om de bijbehorende handelingen ook daadwerkelijk zelfstandig uit te voeren. Dit houdt in dat de mate van supervisie afneemt naarmate je verder in de opleiding komt.

Omdat wij als afdeling het belangrijk vinden dat jij je als professional in opleiding goed kan ontwikkelen beschikken we over een studielandschap (prikkelarme werkruimte met een eigen bibliotheek en computers) waar je kan studeren en/of aan je opdrachten werken.

Wat vragen wij van jou?
  • Je beschikt over een in Nederland geregistreerd verpleegkundig diploma.
  • Je hebt het certificaat van Basis Acute Zorg reeds behaald of bent bereid deze te behalen.

Je voelt je goed bij de druk die het werk op een IC met zich meebrengt en je bent niet bang om je grenzen te verleggen. Intensieve zorg verlenen is teamwork! Collegialiteit en teamgeest staan daarom bij jou voorop en je beschikt daarnaast over goede communicatieve vaardigheden zowel richting patiënt en familie als richting je collega’s.
Als Intensive Care verpleegkundige in opleiding sta je open voor feedback en begeleiding en daag je jezelf voortdurend uit.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
Wil jij opgeleid worden tot Intensive Care verpleegkundige binnen een omgeving waar op topniveau wordt gewerkt? Dan zit je bij ons goed want wij zijn namelijk op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde collega’s die het vak willen leren in een innovatieve en steeds ontwikkelende omgeving. Als junior collega leer je van een ervaren Intensive Care verpleegkundige om de laag-, midden- en hoogcomplexe zorg te verlenen aan patiënten die (soms) in levensbedreigende situaties verkeren. Als Intensive Care verpleegkundige in opleiding betekent dit dat je jouw grenzen steeds moet verleggen om het beste uit jezelf te halen en om er voor de afhankelijke patiënt en diens familie te zijn.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een aanstelling voor de duur van de opleiding conform artikel 2.4.4 cao umc. Een dienstverband van minimaal 28 uur is noodzakelijk om te starten met de opleiding. Bij gelijkblijvende omstandigheden hebben wij de intentie om je na het voltooien van je opleiding een vast dienstverband aan te bieden.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Een meeloop dag kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.