Maastricht UMC+ zoekt een

Intensive Care verpleegkundige in opleiding

Dienstverband

32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Wil jij opgeleid worden tot IC-Verpleegkundige binnen een omgeving waarin op topniveau gewerkt wordt? Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega’s die het vak willen leren in een innovatieve en uitdagende werkomgeving. Tijdens de opleiding kom je in aanraking met patiënten in de leeftijd van 0 tot 100 jaar met een uitgebreide waaier aan pathologieën en (complexe) ziektebeelden. Aan leermogelijkheden geen gebrek! Ook snuffelstages op de SEH, de OK en de CCU/EHH maken onderdeel uit van het programma.
Binnen de opleiding tot IC-verpleegkundige start je met een voorwerkperiode van enkele maanden. Vervolgens word je in 22 maanden opgeleid tot Intensive Care Verpleegkundige. Gedurende deze periode werk en leer je tegelijkertijd. Het theoretische gedeelte wordt verzorgd door onze eigen Maastricht UMC+ Academie en het praktische deel van de opleiding volg je door middel van stages binnen de diverse IC afdelingen.
Binnen de IC’s verricht je met een grote mate van zelfstandigheid alle voorkomende verpleegkundige handelingen bij de patiënt. Je observeert, controleert en coördineert continue de verpleegkundige zorg rondom de IC patiënt op zowel lichamelijk als psychosociaal gebied. Je assisteert artsen bij allerlei voorkomende onderzoeken en behandelingen. Ook begeleid je de familie van de patiënt tijdens deze ingrijpende en cruciale periode.

Wat vragen wij van jou?

  • Je beschikt over een in Nederland geregistreerd Verpleegkundig diploma en hebt minimaal 2 jaar ervaring als Verpleegkundige binnen een ziekenhuis.
Verder heb je aantoonbare ervaring met Intensive Care Verpleging en ben je niet bang om je grenzen te verleggen. Je voelt je goed bij de druk die het werk op een IC met zich meebrengt en je bent een echte teamplayer. Intensieve zorg verlenen is tenslotte teamwork! Collegialiteit en teamgeest staan daarom bij jou voorop en je beschikt daarnaast over goede communicatieve vaardigheden zowel richting patiënt en familie en richting je collega's.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Met haar ruim 6.500 medewerkers behoort het Maastricht UMC+ tot de grootste werkgevers in Limburg terwijl haar onderzoeken, haar kwaliteit van zorg en het onderwijs vermaard zijn over de hele wereld. In die omgeving liggen voortdurend kansen voor al diegenen die samen met ons willen excelleren.

Het MUMC+ is één van 8 academische ziekenhuizen in Nederland. De Intensive Care van het MUMC+ is verdeeld over 5 afdelingen, waarvan 4 Volwassenen IC’s met 33 bedden en een Pediatrische IC (PICU) met 8 bedden. Vanwege de academische taak van ons ziekenhuis kom je heel wat ziektebeelden tegen die je niet ziet op een andere IC. Dit betekent dat er op onze afdeling veel patiënten komen met zeer gecompliceerde en zeer ernstige ziekten, bij wie tegelijkertijd meerdere vitale functies verstoord kunnen zijn. Dagelijks hebben we met grote uitdagingen te maken.

Nieuwe behandelwijzen en apparatuur zie je bij ons voor het eerst. Innovatie is de standaard. Zo is onze IC uitgerust met ECMO/ECLS voor hart en/of longfalen.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding conform artikel 2.4.4 cao umc. Een dienstverband van minimaal 32 uur is noodzakelijk om te starten met de opleiding. Bij gelijkblijvende omstandigheden hebben wij de intentie om je na het voltooien van je opleiding een vast dienstverband aan te bieden.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een goede opleidingsplek waarin je samenwerkt met uitstekende artsen en topcollega's. Er valt altijd wat te leren, je kunt jezelf blijven ontwikkelen. Er is voldoende ruimte om initiatieven te nemen. We zullen je voortdurend uitdagen het beste uit jezelf te halen. Als je echt wil, dan bieden wij je voldoende kansen!

Daarnaast bieden wij je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring zal jouw een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.