Pactum zoekt een

Jeugdzorgwerker C | Open Behandelgroep | Hechting- en traumaproblematiek | 28-36 uur | Horn, Limburg

Dienstverband

28 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Horn

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Behandelgroep Erica, gelegen op een bosrijk terrein, is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van jongeren met complexe hechtings- en traumagerelateerde problemen. Wij werken vanuit de Slapende Honden methodiek, gericht op stabilisatie om jongeren ontvankelijk proberen te maken voor traumabehandeling. Daarnaast bieden we ondersteuning aan jongeren en hun netwerken bij het aanpakken van andere hulpvragen en uitdagingen. Het werken vanuit verbindend gezag en geweldloos verzet, heeft al vele jongeren geholpen waar anderen vastliepen. Bij ons staat verbinding, veiligheid en samenwerking met alle betrokkenen/netwerk centraal. Ons team stimuleert het nemen van verantwoordelijkheid voor eigen gedrag, biedt gelegenheid voor oefen- en leerkansen en laat de jongeren logische gevolgen ervaren bij verkeerde keuzes.Jeugdzorgwerker C

Erica, Horn (Limburg)

We gaan graag in gesprek welke uren bij jouw situatie passen. Wij bieden minimaal 28 uur en maximaal 36 uur.

Contactgegevens Lisanne Timmer Bellen: 0493-327555, WhatsApp: 06-21910542, email: werkenbijpactum@vigogroep.nl

“Als een jongere iets doet wat niet mag, zeggen we: ‘Jouw gedrag accepteren we niet, maar je blijft voor ons een leuk kind! We sturen je niet weg en we geven jou niet op.’” - Jamie, Jeugdzorgwerker C bij Erica

Kom werken bij behandelgroep Erica en sluit je aan bij een team dat zich volledig inzet voor de belangen van jongeren. Wij plaatsen verbinding, transparantie, creativiteit en innovatie op de voorgrond. Hier kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het leven en de toekomst van jongeren.


Lees hier meer over het werken bij Erica!

Wat is Erica?

Behandelgroep Erica, een onderdeel van Pactum, richt zich op het ondersteunen van jongeren in de leeftijd van ongeveer 14 tot 18 jaar die met diverse uitdagingen te maken hebben. Onze specialisatie ligt op het gebied van complexe hechtings- en traumagerelateerde problemen. We hebben al veel jongeren geholpen die elders vastliepen. Bij ons ligt de focus op traumastabilisatie en we werken vanuit de basishouding van verbindend gezag. We werken aan het vergroten van vertrouwen in zichzelf en de ander, het ontwikkelen van emotieregulatievaardigheden, het herstellen van relaties met anderen, en dit doen we altijd in samenwerking met belangrijke personen uit het netwerk van de jongere. We scheppen een veilige omgeving waarin jongeren talloze kansen krijgen en waarin fouten maken mag. Ons doel is om hen stap voor stap vooruit te helpen.

Hoe is het team van Erica?

Bij behandelgroep Erica, onderdeel van Pactum, heerst een sterke teamspirit. Nieuwe medewerkers worden grondig ingewerkt en vertrouwd gemaakt met onze werkwijze. Indien nodig bieden we aanvullende trainingen aan. Het werken op deze manier en vooral het volhouden ervan is zeer bevredigend. Vaak zien we hoe positief dit jongeren kan beïnvloeden en hoe ze stappen zetten in hun ontwikkeling. Bij Pactum krijg je de kans om een sterke werkrelatie op te bouwen met jongeren en hun netwerk, en een positieve impact te hebben op hun leven en ontwikkeling. Als je graag het verschil wilt maken en voldoening wilt halen uit je werk, dan is werken bij Pactum de juiste keuze voor jou.

Wat ga je doen als Jeugdzorgwerker bij Erica?

Bij behandelgroep Erica leggen we de nadruk op verbinding en transparantie. Als team staan we in verbinding met de jongeren en hun netwerk, creëren een veilige omgeving en ondersteunen elkaar. Onze benadering heeft opvallend positieve resultaten opgeleverd, en dankzij ons werken vanuit verbindend gezag zijn er komen escalaties en agressie nauwelijks meer voor. Ons hoofddoel is om jongeren verder te begeleiden.

In de rol van Jeugdzorgwerker C werk je systemisch, gericht op behandeling en overstijgend, waarbij je werkt vanuit de basishouding 'Verbindend Gezag' en een procesmatige benadering hanteert die innovatief denken vereist. Behandelgroep Erica streeft naar kleinschaligheid in de toekomst en biedt hybride/partieel verblijf, waardoor er meer tijd en ruimte is voor individuele aandacht en op maat gemaakte zorg. Deze functie omvat een 24-uursvoorziening, inclusief weekenden en slaapdiensten, waarbij we flexibiliteit bieden in het rooster, inclusief de mogelijkheid van een vaste vrije dag indien gewenst.

Vereisten

Wat vraagt Pactum van een Jeugdzorgwerker?

 • Je hebt een afgeronde HBO zorg opleiding (zoals SPW, Pedagogiek, SPH, Toegepaste Psychologie, Social Work, Begeleider Specifieke Doelgroepen) OF een afgerond EVC traject met SKJ registratie;
 • Je hebt bij voorkeur enige jaren ervaring binnen de jeugdzorg;
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en actuele wet- en regelgeving;
 • Je hebt kennis van relevante methodieken en kunt deze adequaat toepassen;
 • Je hebt kennis van en of ervaring met de systeembenadering.

Wat biedt Pactum een Jeugdzorgwerker?

Je komt te werken in een interessante werkomgeving met een informele en collegiale sfeer en een team dat voor de doelgroep staat. We bieden arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg.

 • Een contract bij Pactum Jeugdzorg!
 • We starten met een contract voor bepaalde tijd en zetten deze graag om naar onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • Inschaling in de CAO Jeugdzorg:
 • Jeugdzorgwerker C in schaal 8 (€2808 - €4171) ovb 36-uur;
 • Jeugdzorgwerker D in schaal 7 (€2686 - €3839) ovb 36-uur;
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals eindejaarsuitkering, studiefaciliteiten en een fietsplan;
 • Een geweldig team van gedreven collega’s en uitdagend werk, waarin je uitgenodigd wordt om het beste uit jezelf te halen.

Wil je meer weten over de functie van Pactum voor Jeugdzorgwerker bij Erica?

 • Voor vragen over deze functie of de organisatie kun je terecht bij Miriam Theunissen, RVE manager via: miriamtheunissen@vigogroep.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je terecht bij de afdeling Recruitment via 0493 – 327 555 of werkenbijpactum@vigogroep.nl t.a.v. Lisanne Timmer. Liever even een appje? Die kun je sturen naar 06 - 21 91 05 42.