De Zorggroep zoekt een

Leefondersteuner "Fijn Thoes" - Volledig Pakket Thuis

Dienstverband

12 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Venlo Venray

Werkvelden

Ouderenzorg
Heb jij HART voor de zorg en wil jij iets betekenen voor ouderen die langdurige zorg nodig hebben? Wil jij samen met collega’s een nieuw team bouwen en ervoor zorgen dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen? Dan zoeken wij jou!

Fijn Thoes: Volledig Pakket Thuis
De Zorggroep zet zich in voor een toekomst waarin ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en toch de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daarom zijn we in september 2023 gestart met een nieuwe dienstverlening: het Volledig Pakket Thuis (VPT) onder de naam ‘Fijn Thoes’. Het VPT is een arrangement van diensten en producten voor wie intensieve en langdurige zorg en ondersteuning nodig heeft. De Zorggroep biedt echt maatwerk, dit betekent dat alles aangepast wordt naar de wensen, behoeften en gewoonten van de cliënt. De focus ligt op het welzijn van onze cliënten: stimuleren van de zelfredzaamheid, het hebben van structuur en een fijne dag. Deze zorg en ondersteuning wordt geleverd door een vast Fijn Thoes-team.

Fijn Thoes-team
Dit is jouw kans om onderdeel te worden van een nieuw team! In zowel Midden- als Noord-Limburg zijn wij op zoek naar Leefondersteuners

Als leefondersteuner ben jij een belangrijke schakel in het Fijn Thoes-team. Deze functie is geschikt voor iedereen die liefdevolle begeleiding wil bieden en affiniteit heeft met ouderen. Een zorgopleiding is niet nodig, een zorghart wél! Deze functie is ook uitermate geschikt voor studenten en 50+ medewerkers. Daarnaast is deze functie erg geschikt voor zorgprofessionals die nog wel enigszins fysiek belastbaar zijn, maar niet meer in de mate zoals vereist bij een zorgfunctie.

De coördinatie is in handen van de Leefregisseur. Samen met de zorgmedewerkers bieden jullie zorg en ondersteuning aan cliënten met een VPT (WLZ). Het team bestaat uit medewerkers hulp bij huishouden, leefondersteuners, helpenden (plus), verzorgenden IG, verpleegkundigen en leefregisseurs.

Wie ben jij?
Heb jij geen (zorg)diploma maar wil je toch aan de slag als leefondersteuner? Dat kan! Wel vinden we het fijn als je enthousiasme (en ervaring) meeneemt; verder:
 • Je denkt in oplossingen en niet in problemen
 • Je voert makkelijk gesprekken en voelt aan wat iemand nodig heeft
 • Je bent flexibel
 • Je bent digitaal vaardig
 • Je bent in het bezit van een auto

Als leefondersteuner ben jij een onmisbare steun voor de cliënt en mantelzorgers. Jij bent de ‘ogen, oren en handen’ in huis en de schakel als er iets mis dreigt te zijn. Jij biedt ondersteuning op het gebied van welzijn, huishouden en soms lichte zorg. Je kunt dan denken aan:
 • Huishoudelijke taken voor een schoon en leefbaar huis, zoals lichte schoonmaakhandelingen, afwassen of de was
 • Activiteiten die aansluiten bij de dagelijkse bezigheden zoals het bereiden van (en helpen bij) maaltijden, bestellen van de boodschappen, koffie en thee zetten.
 • Een leuke activiteit, zoals een wandeling, de krant lezen of bezoek aan de winkel
 • Een praatje maken, een spel doen, gezelschap bieden
 • Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden zoals opstaan, wassen en aankleden
 • Eenvoudige zorgtaken (na interne opleiding) als ondersteuning bij transfers, incontinentiematerialen, dementie, slikken en medicatie)
 • Ervaring in de ouderenzorg? Dat is een mooie plus

Hoe zorgen wij voor jou?
De contracturen zijn bespreekbaar (minimaal 12 en maximaal 32 uur) en je krijgt een dienstverband voor bepaalde tijd. We bouwen aan een nieuw team, dus we gaan ook samen bouwen aan optimale roosters voor een goede balans tussen werk en jouw privéleven. Werken bij De Zorggroep betekent werken binnen een grote organisatie waar de cliënt centraal staat. Je kunt erop rekenen dat we onze zaken op orde hebben en dat alles wat je nodig hebt om goede en warme zorg te leveren voorhanden is. Heb jij je carrière pad al uitgestippeld of weet je nog niet precies welk pad je gaat bewandelen? Bij De Zorggroep ben je van harte welkom! Werken in de ouderenzorg betekent dat jij je rugzak vult met waardevolle ervaring in bijvoorbeeld organiseren, klantgerichtheid en zelfstandigheid. Dat is in iedere volgende baan mooi meegenomen. Over een paar jaar klaar voor een volgende stap of opleidingstraject? Laat het ons weten! De loopbaancoaches van De Zorggroep gaan graag het gesprek met je aan. Heb je jouw droombaan bij De Zorggroep gevonden en heb je het helemaal naar je zin? Daar worden we blij van. Het is jouw carrière, dus jij staat centraal.

Als leefondersteuner schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 20 met een salaris van maximaal € 2.772,02 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de cliënten is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
 • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
 • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze Smart Health app met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
 • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
 • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”- programma
 • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal

Wat maakt jou de juiste Leefondersteuner Volledig Pakket Thuis?
Als echte teamspeler zorg jij samen met je collega's van het VPT-team voor het beste resultaat voor de cliënten. Jij zorgt, samen met je collega’s, ervoor dat de cliënt veilig en vertrouwd thuis kan blijven wonen en doorziet wat daarvoor nodig is. Dat is belangrijk, want elke cliënt en elke situatie en zorgvraag is weer anders. Je bent continu op zoek hoe jullie als team en organisatie de zorg voor onze cliënt weer net iets beter kunnen maken.

Enthousiast geworden?
Enthousiast geworden over het Volledig Pakket Thuis? Leuk! We ontvangen graag je sollicitatie!

Heb je eerst nog een aantal vragen, neem dan voor inhoudelijke vragen contact op met Lisette Linders via lisette.linders@dezorggroep.nl en met vragen over de procedure met Sharon Haulussy (recruiter) via sharon.haulussy@dezorggroep.nl

We kijken uit naar een mooie samenwerking! Bij gelijke geschiktheid hebben interne (mobiliteits-) kandidaten voorrang in de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5000 medewerkers en onze 2200 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.