De Zorggroep zoekt een

Maatschappelijk werker / Sociaal werker ouderenzorg

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Ouderenzorg
Ben jij een enthousiaste sociaal werker die het verschil wil maken in de ouderenzorg? Wil jij als sociaal werker een actieve rol spelen binnen een intramurale setting en ben je een echte verbinder? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?
Als sociaal werker binnen de Zorggroep ben je gespecialiseerd in kwetsbare ouderen. Je biedt niet alleen psychosociale hulpverlening aan de cliënten en zijn netwerk, maar ondersteunt ook bij praktische vraagstukken. Denk hierbij aan vragen over wonen, juridische vertegenwoordiging en complexe WMO-aanvragen. Ook ondersteun je jouw collega’s uit de zorg bij moeilijke gesprekken en complexe familiesituaties. Dat maakt je werk zo afwisselend en dynamisch!

Tevens zal je als sociaal werker aan de slag gaan op een van onze geriatrische revalidatieafdelingen. Tijdens het revalidatietraject werk je multidisciplinair met als een van de belangrijkste doelen om samen met de cliënt en zijn netwerk te onderzoeken welke gewenste vervolghulpverlening nodig is. Hoe dat er precies uitziet? Joyce vertelt graag meer over wat de sociaal werker kan betekenen voor de revalidant: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6876469537680842752 .

Jouw expertisegebieden? Dan zijn drie belangrijke thema's bij de Zorggroep: positieve gezondheid, vitale gemeenschappen en duurzame zorg. Hierin ga jij het verschil maken, daar krijg je toch energie van!

Hoe zorgen wij voor jou?
Je komt binnen De Zorggroep terecht in een team van sociaal werkers die hun werk op basis van regio’s verdelen. Het team valt onder het Expertise- en behandelcentrum van De Zorggroep en je zult vaak in een multidisciplinaire setting werken. Uiteraard kun je rekenen op een warm welkom en een vaste collega die jou wegwijs maakt binnen De Zorggroep.

Het betreft een tijdelijke functie ter vervanging van zwangerschapsverlof in de periode van 19-08-2024 t/m 25-02-2025. Het exacte aantal uren wordt in onderling overleg bepaald. Als sociaal werker word je ingeschaald op basis van de cao VVT in FWG 55 (max. €4.786,82 bruto per maand op basis van een fulltime werkweek van 36 uur).

Daarnaast kent de Zorggroep een mooi pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
  • Vakantiegeld (8%) en een vaste eindejaarsuitkering (8,3%)
  • Focus op Positieve Gezondheid; zo zijn we een rookvrije organisatie en krijg je toegang tot onze Smart Health app met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
  • Interessante secundaire voorwaarden zoals een fietsplan, fitnessplan en de mogelijkheid om verlofuren te kopen of verkopen
  • Korting op (zorg)verzekeringen en goedkope uitjes via het “weg-na-het-werk”-programma
  • Ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal
  • Door jouw regio brede functie doe je veel ervaring op en krijg je de kans een kijkje te nemen in verschillende keukens

Wat maakt jou de juiste Maatschappelijk werker / Sociaal werker ouderenzorg?
Natuurlijk breng je een dosis enthousiasme mee. Maar er wordt ook van je verwacht dat je een teamspeler bent, bereid om samen te werken met verschillende teams binnen De Zorggroep. Je moet ook de vaardigheid hebben om zelfstandig complexe sociale vraagstukken aan te pakken, met een gedrevenheid om oplossingen te vinden. Flexibiliteit en creativiteit zijn essentieel, zowel bij het bedenken van innovatieve oplossingen als bij het navigeren door situaties zonder duidelijke richtlijnen. Het is belangrijk dat je transparant en zorgvuldig handelt in al je interacties en beslissingen. Sterke communicatieve vaardigheden en een talent voor netwerken zijn ook onmisbaar voor deze rol.

Daarnaast vragen we de volgende kennis en ervaring van je:
  • Je hebt HBO werk- en denkvermogen (Social Work of vergelijkbare opleiding)
  • Je bent bekend met wet en regelgeving op het gebied van welzijn, zorg en wonen.
  • Ervaring met multidisciplinair werken is een pre.
  • Je hebt aantoonbare kennis van- en affiniteit met de doelgroep ouderen

Enthousiast geworden?
Hebben wij je ertoe bewogen om te solliciteren? Leuk! We leren je graag kennen. Solliciteer direct via de “solliciteren” button. Heb je eerst nog een aantal inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Wouter van Wegberg (manager) via wouter.van.wegberg@dezorggroep.nl. Vragen over de organisatie? Dan kun je contact opnemen met onze recruiter, Melanie Knoups via melanie.knoups@dezorggroep.nl

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.

De Zorggroep
Werken bij De Zorggroep

Werken bij De Zorggroep betekent een betekenisvolle invulling geven aan het leven van kwetsbare mensen en bijdragen aan de lokale samenleving. Samen met jou durven we te kijken naar wat past bij jou en wat jouw plek binnen De Zorggroep kan zijn.

Samen begint met jou.

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorglocaties bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit Positieve Gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Samen met 5000 medewerkers en onze 2200 vrijwilligers zetten we ons dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Zo hebben we een medezeggenschapsraad, maar bijvoorbeeld ook een PAR (professionele adviesraad). De PAR geeft onafhankelijk, gevraagd en ongevraagd advies aan raad van bestuur over actuele werkinhoudelijke onderwerpen zoals het rookbeleid en kwaliteitsindicatoren. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt een bijdrage leveren en datgene doen waar hun hart ligt.