Vivantes zoekt een

Manager Mens en Organisatie

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg
Als manager Mens en Organisatie ben jij verantwoordelijk voor de kwalitatieve en kwantitatieve bezetting van de organisatie, nu en in de toekomst. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Voor deze functie zoeken wij dan ook een stevige persoonlijkheid, met ondernemingsgeest en oog voor de kracht en groei vanuit deze medewerkers.

Jij volgt de ontwikkelingen over de te verwachten zorgvraag voor Vivantes en loopt hierop 2 á 3 jaar vooruit in de te verwachten personele bezetting.

Jij bent hierbij gericht op groei en ontwikkeling van het huidige personele bestand, alsook op werken binnen budget.

Je werkt vanuit verbinding, bent sterk onderlegd met kennis van management- en verandermethodieken met roots in HR.

Je geeft leiding aan de afdelingen vrijwilligerswerk, HR-advies, opleidingen en planning.

Jij bent verantwoordelijk voor het uitwerken en aansturen van de business- en HR-strategie, herstructurering van organisatieprocessen en het beheren van veranderingen en budget-/formatierapportages.

Hierin is geen dag hetzelfde en is het constant schakelen. Dagelijks draai je aan verschillende knoppen, die invloed hebben op onze medewerkers en cliënten, maar ook op de begroting/formatie.

Ben jij betrokken en professioneel? En heb jij durf en veerkracht om mee te bouwen aan persoonsgerichte zorg? Dan willen wij jou!

Wat bieden wij?
 • Een contract van onbepaalde tijd, met een proeftijd van twee maanden.
 • Als Manager Mens en Organisatie ontvang jij een marktconform salaris in de cao VVT in FWG 65.
 • Het aantal contracturen is 36 uur en er zijn mogelijkheden om hier flexibel mee om te gaan.
 • Je krijgt verschillende extraatjes: zoals het meerkeuzesysteem FiscFree waar je verschillende producten of diensten met belastingvoordeel kan aanschaffen en we bieden een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8% over je brutoloon.
 • De mogelijkheid bestaat deel te nemen aan training en opleidingen die aansluiten op jouw behoeftes.
Functie-eisen
 • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau. Academisch werk- en denkniveau is een pré.
 • Specifieke kennis en ervaring met management- en verander methodieken voor het ondersteunen van het doorvoeren van veranderingen en het begeleiden van onderhandelingsprocessen zijn noodzakelijk.
 • Je hebt ervaring in een leidinggevende functie en je bent bekend met de actuele ontwikkelingen en geldende wet- en regelgeving in het vakgebied ouderenzorg.
 • Jij gaat zelfstandig te werk, weet de verbinding te leggen tussen de afdelingen en neemt initiatief in het maken van beslissingen op organisatorisch, budgettair en personeel beleid.
 • Je bent bekend met de actuele ontwikkelingen en geldende wet- en regelgeving in het vakgebied ouderenzorg.
 • Jij beschikt over goede sociale vaardigheden zoals tact, stimuleren en motiveren, alsook over de juiste uitdrukkingsvaardigheden ten aanzien van het communiceren, presenteren en opstellen van beleidsnotities, plannen, rapportages of verbetervoorstellen.
 • Jij gaat systematisch en gestructureerd te werk. Jij weet goed om te gaan met tegengestelde belangen.
Wat ga je doen?
 • Je doet (verbeter)voorstellen voor optimalisatie van HRM- en organisatievraagstukken, je ontwikkelt mede het strategisch beleid met betrekking tot HRM-, opleidings- en vrijwilligersbeleid.
 • Je ziet toe op een efficiënte inzetbaarheid van medewerkers binnen de financiële kaders/ begroting.
 • Je maakt afspraken met externe netwerkcontracten en interne managers over de te bieden dienstverlening en ondersteuning.
 • Je streeft continue verbetering na en stuurt de afdelingen hierop aan.
 • Jij bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van dienstverlening binnen de afdeling HRM en planning.
Contactpersoon Vivantes
Bij vragen kun je vrijblijvend contact opnemen met Karin Veltstra, Raad van Bestuur. Dit kan via 046 820 08 30 of k.veltstra@vivantes.nl.

Meer weten?
Kijk ook eens op onze website onder het kopje werken & leren.

Verdere procedure
Je kunt solliciteren t/m zondag 3 oktober 2021. Uiterlijk dinsdag 5 oktober zal je worden geïnformeerd omtrent een eventueel vervolg van de procedure.
Sollicitatiegesprekken staan ingepland op vrijdag 8 oktober in de ochtend. Een assessment is onderdeel van de procedure en vindt plaats op woensdag 13 oktober.

Ouder worden doe je samen!
Vivantes is er voor de (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze voorzieningen en faciliteiten bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook indien ouderen geconfronteerd worden met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij wonen zij ofwel binnen één van onze verpleeghuizen, ofwel in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.
Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat de cliënt of bewoner zelf nog kan; alleen of samen met hun naasten. Als dat niet meer kan, nemen we het over. Maar we zijn er altijd op gericht het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven. Dat doen we samen. Alle disciplines en betrokkenen zetten zich hiervoor in en werken hierin samen.

Kernwaarden
Wij geven onze cliënten en bewoners ruimte om zichzelf te zijn, om hun eigen dag- en leefritme te volgen. Maar we zijn dichtbij als ze ons nodig hebben. We hebben aandacht voor de mens en handelen vanuit respect voor hun (levens)verhaal.