De Beyart zoekt een

Manager Welzijn en Zorg

Dienstverband

32-36

Opleidingsniveau

WO, HBO+

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ouderenzorg

 

De Beyart is een uniek woonzorgcentrum in hartje Maastricht, nabij het Vrijthof. Uniek van vele perspectieven: ligging, sfeer, ambiance en de parkachtige omgeving midden in het centrum. De vroegere kloostergemeenschap De Beyart heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een warm en aantrekkelijk woonzorgcentrum. De karakteristieke, grote gebouwen op het terrein bieden de bewoners en hun gasten alle ruimte voor de kleinschalige en persoonlijke zorg die De Beyart zo duidelijk kenmerkt. De Beyart biedt hier de zorg aan ouderen die zich thuis voelen in de speciale sfeer van rust en geborgenheid. “Samen leven in een gemeenschap waar je voor elkaar zorgt en elkaar helpt”, is de missie van De Beyart. De zorg en dienstverlening richt zich op verzorging, verpleging, thuiszorg, welzijn en dagopvang van bewoners en cliënten.

De Beyart is volop in beweging zowel qua organisatie, bewoners als de huisvesting. Dynamiek met hoofdletter D! Om de dienstverlening richting cliënten verder te optimaliseren en professionaliseren zijn we op zoek naar een

Manager Welzijn en Zorg (32 tot 36 uur)
 

Als lid van het MT lever je je bijdrage bij het ontwikkelen en uitdragen van de visie van de organisatie gebaseerd op de visie en kernwaarden van de organisatie, wet- en regelgeving en in- en externe ontwikkelingen. In dat kader ben je verantwoordelijk voor het vaststellen, implementeren en uitvoeren van het strategisch organisatiebeleid. Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van het integraal meerjarenbeleid en het daaraan gekoppelde jaarplan van de organisatie wanneer het gaat om zorg gerelateerde activiteiten. Ook vertaal je mede het strategisch organisatiebeleid naar concrete actieplannen en lever je een bijdrage aan het bepalen van de strategische, tactische en operationele doelstellingen voor het Cluster. Jij bent trekker van strategische thema’s binnen het cluster en leidt in dat kader projecten. Daarnaast adviseer je de directie met betrekking tot investeringsaanvragen binnen de afdeling. Uiteraard onderbouw je deze beleidsvoorstellen met heldere kosten/ baten analyses. Je volgt relevante ontwikkelingen en wet- en regelgeving binnen het vakgebied, analyseert deze en vertaalt deze naar mogelijke consequenties voor het uitgezette beleid rondom Welzijn en Zorg en de daaraan gekoppelde instrumenten en activiteiten. Ook analyseer, evalueer en meet je de effecten van het ingezette beleid en ben je verantwoordelijk voor het vernieuwen en actualiseren ervan.

Als Manager Welzijn en Zorg geef je leiding aan de Teamleiders Welzijn en Zorg en coach, stimuleer en enthousiasmeer je hen om hun taken op een kwalitatief hoog niveau en naar richtlijnen van de organisatie uit te voeren en verder te professionaliseren. Ook ben je verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte procesgang en zie je toe op een juiste kwantitatieve en kwalitatieve personele bezetting. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat dit binnen het toegekende budget georganiseerd wordt. Daarnaast organiseer je een adequate communicatie- en overlegstructuur binnen de afdeling Welzijn en Zorg en creëer je draagvlak voor het te voeren beleid.

Vereisten

Wij zijn op zoek naar een bevlogen kandidaat met een afgeronde academische opleiding op het gebied van bedrijfskunde, aangevuld met meerjarige managementervaring. Daarnaast is kennis vereist van zorgfinanciering en zorg in het algemeen. Ontwikkelingen in het vakgebied en in de gezondheidszorg zijn bekend. Je bent tactvol maar ook overtuigend bij het adviseren van de directie en het onderliggende management over beleidsontwikkeling en implementatie. Je kunt belangentegenstellingen overbruggen, weerstanden overwinnen en conflicten ombuigen bij het adviseren inzake conflictsituaties. Daarnaast ben je in staat partijen te enthousiasmeren, te motiveren, belangstelling te wekken en draagvlak te creëren voor het beleid binnen de gehele organisatie. Als leidinggevende ben je stimulerend, bied je een luisterend oor en weet je je team te motiveren.

Je bent integer maar ook volhardend wat vereisten zijn bij het structureren van beleid en werkprocessen. Systematisch werken is van belang bij het ontwikkelen van strategisch zorgbeleid en het initiëren van zorgvernieuwings- of veranderprojecten. Daarnaast ben je in staat je professioneel en in correcte taal uit te drukken en dit af te stemmen op de verschillende interne en externe partijen. Het contact met collega’s, externe partijen en instanties stellen tevens eisen aan je representativiteit.
 

Wat biedt De Beyart als werkgever?
De Beyart biedt een dynamische functie binnen een prachtige en unieke ouderenzorg organisatie die volop in beweging is. Je krijgt de kans om jezelf optimaal te ontplooien binnen een omgeving waarin eigen initiatief en creativiteit worden gewaardeerd. Verder worden er goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

  • CAO WT schaal 65 (€ 4.370,94 - € 6.583,78 bruto per maand bij een 36-urige werkweek)
  • 8% vakantiegeld
  • 8.33% eindejaarsuitkering
  • onregelmatigheidstoeslag
  • je bouwt over de gewerkte uren vakantie-uren op
  • opbouw pensioen via PFZW

Heb je interesse in deze rol?
Kijk dan voor meer informatie over onze organisatie op onze website: www.debeyart.nl. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Roger Jadoul, Interim Teamleider HRM op telefoonnummer

06-11733966 of via email naar r.jadoul@debeyart.nl. Indien je interesse hebt in deze functie, stuur dan je sollicitatie voor uiterlijk zondag 21 juli aanstaande naar solliciteren@debeyart.nl ter attentie van Roger Jadoul of reageer via de sollicitatiebutton op onze website.