Daelzicht zoekt een

Medewerker begeleiding gehandicaptenzorg (EMB) Rozenhof 19 Heel

Dienstverband

18 - 36 uur in overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Heel Roermond Maasbracht Herten

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Kun jij je verplaatsen in mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) en door hun ogen de wereld zien? Mooi! Want bij Daelzicht zetten we alles op alles om deze cliënten een zo fijn mogelijk leven te bieden. Dit doe jij als medewerker begeleiding door ze met liefde te verzorgen en passende activiteiten met ze te doen. Wil jij graag aan de slag in de gehandicaptenzorg? Lees dan verder!

Voor onze locatie Rozenhof 19 op ons terrein in Heel hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (EMB)

18-36 uur per week 

Dit is jouw baan

De cliënten in jouw woongroep zijn in hun dagelijkse leven 24/7 van jou en je collega’s afhankelijk. Zij zijn ernstig meervoudig beperkt (EMB), zitten misschien in een rolstoel en kunnen niet altijd vertellen hoe ze zich voelen. Observeren staat in jouw werk dus voorop. Door goed op te letten en je in te leven in je cliënt, weet je wat hij of zij je probeert duidelijk te maken. Of je nu bezig bent met de verzorging of samen op de rolstoelfiets zit, je bent continu alert op hoe de cliënt zich voelt.

Hoe mooi is het dat jij je cliënten een fijne dag kunt laten beleven? Je doet dit door steeds opnieuw te kijken aan welke daginvulling ieder afzonderlijk vandaag behoefte heeft. Lekker ontspannen in de snoezelruimte of welnessbadkamer? Bellen blazen? Of genieten van de bewegende lichtjes op de tovertafel? Er is veel mogelijk, als het maar aansluit op wat de cliënt graag doet en nodig heeft.  Het doel van de begeleiding is het behoud en de ontwikkeling van vaardigheden volgens de LACCS methodiek. Dit alles in een sfeer van gemak en comfort voor de cliënt.

Locatieprofiel

Op Rozenhof 19 wonen bewoners in de leeftijd van 45- tot 80 jaar. Hiervan zijn een aantal cliënten mobiel en overwegend EMB-cliënten (Ernstig Meervoudig Beperkt)  Er wordt intensief hulp geboden  aan onze cliënten die zelf nauwelijks een eigen bijdrage kunnen leveren aan hun alledaagse levensbehoeften. Vaak is hierbij een gedeeltelijke of gehele overname door begeleiding noodzakelijk.
Het doel van de begeleiding is stabilisatie of begeleiding bij (geleidelijke) achteruitgang, waarbij behoud van vaardigheden nagestreefd wordt. Dit alles in een sfeer van gemak en comfort voor de cliënt. De meeste cliënten maken gebruik maken van dagbesteding gelegen in hetzelfde pand.

Onze uitdaging is het aanbieden van een prettige dag invulling voor onze cliënten.

Rozenhof is tevens een fijne plek voor ouders en verwanten om op bezoek te komen, hier wordt veel aandacht aan besteed. Deze mensen zijn zeer welkom om met hun familie tijd door te komen brengen.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform functie Medewerker Begeleiding A in inschaling FWG 35 tussen € 2.393,- en € 3.360 bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract.
  • Een moderne en mooie werkplek, waar we voorop lopen als het gaat om mogelijkheden voor EMB-cliënten.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

Empathisch vermogen is voor deze baan een must. Je voelt je cliënten maar ook hun familieleden die vaak op bezoek komen, goed aan. Voor hen ben je een warme en vrolijke persoonlijkheid die een goede sfeer weet neer te zetten. Je bent ook flexibel en vindt het leuk dat je van tevoren niet weet hoe de dag gaat verlopen. Verder is handig als je fysiek fit bent. Ondanks hulpmiddelen als tilliftsystemen gaat het lichamelijk gezien niet om licht werk. Verder heb je:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn.
  • Bij voorkeur een diploma tot verzorgende IG of verpleegkundige.
  • Een passie voor het uitvoeren van verzorgende taken / verpleegkundige handelingen.

Dit is Daelzicht 
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij ons te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door onze fantastische collega’s.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Reageren kan via de button ‘Solliciteer direct’. Voor meer informatie kun je terecht bij Vicky Heiligers-Wetzels, coördinerend begeleider, via telefoonnummer 0611082934. 

Gesprekken worden gepland in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.