Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (LVB / Moeilijk Verstaanbaar Gedrag)

Dienstverband

24-28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Heel Koningslust Sittard Venlo Holtum

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg en heb jij affiniteit met de doelgroep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag in combinatie met een licht verstandelijk beperking (lvb)? Dan hebben wij een leuke vacature op ons terrein in Heel voor de woongroep Zonnebloemhof 24-25!

We hebben een vacature voor

Medewerker Begeleding Gehandicaptenzorg (LVB)
24-28 uur (in overleg ook meer of minder uren mogelijk), Heel


Zo ziet jouw baan eruit
Jij bent als medewerker begeleiding samen met jouw team van collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding en aansturing bij verzorging van de bewoners en het creëren van een stabiele en veilige woonsituatie volgens de afspraken uit het begeleidingsplan. Met andere woorden: jij zorgt ervoor dat onze cliënten zich thuis voelen op onze locatie. Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren van zelfstandigheid en het aanleren van sociale en communicatieve vaardigheden. Professionele betrokkenheid, rust uitstralen, zelfstandig kunnen handelen en het kunnen oppikken van (gedrags)signalen zijn onmisbare eigenschappen.

Locatieprofiel 

Zonnebloemhof 24 en 25 zijn moderne woningen die liggen aan een pleintje op het terrein van Daelzicht in Heel. De sfeer in de woningen is gezellig en huiselijk. Op Zonnebloemhof 24 wonen volwassenen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek (moeilijk verstaanbaar gedrag). Cliënten gaan naar dagbesteding op het terrein en sommige cliënten gaan overdag naar een externe dagbesteding. In de begeleiding ligt er nadruk op het aanbieden van structuur, het bevorderen van de zelfstandigheid en aanleren van sociale communicatieve vaardigheden.

Op Zonnebloemhof 25 wonen volwassen cliënten met psychiatrische ziektebeelden. De meeste cliënten gaan naar een dagbesteding op het terrein en vragen naast begeleiding ook meer verzorging. Voor deze twee locaties is één team werkzaam.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.672,- en € 3.606,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie van medewerker begeleiding B.
  • Een vast contract voor 24-28 uur per week (of anders in overleg).
  • Flexibele diensten (geen slaapdiensten).
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een relevant diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-3. Diploma MMZ-4, SPW-4, SPH, Social Work sluiten ook aan.
  • Affiniteit met gedrags- en psychiatrische problematieken (moeilijk verstaanbaar gedrag), je weet hiermee om te gaan of wilt dit graag leren.
  • Je bent alert (met oog op het voorkomen van escalaties), kunt je verplaatsen in anderen en houdt van aanpakken!
  • Je kan een duidelijke structuur bieden en je hebt een rustige en stabiele persoonlijkheid die stevig in zijn/haar schoenen staat.
  • Je kunt zowel dagdiensten als avond- en weekenddiensten draaien (geen nachten), en stelt je hierin flexibel op.

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren 

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Voor meer informatie kun je terecht bij Segio Bronnenberg (trainee manager zorg) via 0611726336.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.