Daelzicht zoekt een

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg - Nieuwbouw Rank

Dienstverband

8-32 uur p.w.

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Heel Koningslust Sittard Sevenum Venlo Tienray Beek Holtum

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Wil jij aan de slag in de gehandicaptenzorg en dat op een spiksplinternieuwe locatie op ons terrein in Heel? Wil jij werken op een mooie nieuwbouwlocatie specifiek ingericht om de beste ondersteuning en zorg te kunnen bieden aan onze bewoners? Heb jij een passie voor het werken met moeilijk verstaanbaar gedrag en ben jij continue op zoek naar de balans tussen ondersteunen en het overnemen van de regie, bij kandidaten met zeer diverse zorgvragen? Dan hebben wij de vacature voor jou!

Voor onze nieuwbouwlocatie Rank (Heerbaan 100) hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Moeilijk verstaanbaar gedrag / EVB / MVB)
8-32 uur, Heel

Locatieprofiel 

Daelzicht heeft in 2022 twee nieuwe woon/zorggebouwen gerealiseerd, bestaande uit totaal 40 appartementen aan de Heerbaan 98 en 100 in Heel, respectievelijk genaamd ‘Cocon’ en ‘Rank’. De nieuwbouw is gebouwd op ons instellingsterrein in Heel, aan de Heerbaan, en ligt in een rustige en beschermde omgeving met veel groen en diverse wandel- en fietspaden.

De bewoners van Rank behoren tot de doelgroep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag i.c.m. een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De locatie en de appartementen zijn specifiek voor deze doelgroep toegerust en moeten naast een fijne woonomgeving voor de bewoners, ook aan jouw en je collega’s een veilige en fijne werkomgeving bieden, waarin je als zorgprofessional optimale ondersteuning kan geven aan de cliënt. De uitdaging op deze afdeling is het constant zoeken naar een juiste balans tussen het ondersteunen en overnemen van de regie.

De zorgvragen zijn zeer divers qua hulpvraag gecombineerd met gedragsproblematiek, waarbij te denken is aan (een combinatie van) autisme en psychische gedragsproblematiek. Bij de werkzaamheden horen ook de lichamelijke verzorging en ondersteuning van de cliënt. Hierdoor zijn je diensten afwisselend en veelzijdig.

Nieuwsgierig naar deze locatie? Kijk dan op: Wonen in Rank | Daelzicht

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding b (moeilijk verstaanbaar gedrag) begeleid en verzorg/ondersteun je de verstandelijk beperkte cliënten die samenwonen in groepsverband. Je ondersteunt de cliënt met zijn/haar dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. Je werkt hierbij vanuit een duidelijke structuur. Je werkt altijd samen met 1 of meerdere collega’s. Dit maakt dat je altijd kan sparren over de beste manier om een bewoner in zijn huidige stemming te benaderen en ook om je eigen gedrag als medewerker begeleiding te spiegelen. Zelfreflectie en oog voor elkaar als collega’s vinden we binnen het team erg belangrijk. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Hierbij is reflecteren op je eigen handelen en tijdig hulp vragen erg belangrijk.

Waar mogelijk streef je samen met de cliënt naar verbetering van (sociale) omstandigheden en vaardigheden. Dit doe je samen met jouw collega’s vanuit duidelijke afspraken en een positieve en samenwerkingsgerichte houding. Jij maakt met je team dagelijks het verschil voor onze cliënten!

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.672,- en € 3.606,- bruto per maand op basis van 36 uur passend bij de functie medewerker begeleiding b.
  • Direct een vast contract voor een samen te bepalen aantal uren per week.
  • Flexibele werktijden en invloed op je rooster! Wij zoeken samen met jou naar zoveel mogelijk regelmaat binnen je wisselend dienstenpatroon en realiseren, door het bij voorkeur plannen van langere diensten, een zo gering mogelijke 'versnippering' van je werkdagen.
  • Een collegiaal team met flexibele collega's.  
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.
  • Het werken op een mooie nieuwbouwlocatie ingericht op het leveren van duurzame en kwalitatief goede zorg, speciaal voor de doelgroep cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een sterk empathisch vermogen. Je voelt je cliënten, en ook hun familieleden, goed aan. Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen en beschik je over doorzettingsvermogen. Je biedt onvoorwaardelijke ondersteuning aan de cliënt, ook tijdens momenten dat een client niet lekker in zijn/haar vel zit. Je werkt graag samen met je collega’s, maar kunt ook goed zelfstandig beslissingen nemen. Verder heb je:

  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, denk aan SPW, Verzorgende IG, Medewerker Maatschappelijk Zorg (MMZ-3) of (z-)verpleegkundige.
  • Aantoonbare affiniteit en werkervaring met mensen met een ernstige verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek en bijkomende gedragsproblematiek, of competenties die maken dat jij dit snel onder de knie gaat krijgen.
  • Een gezonde dosis humor en een positieve houding, ook als het even niet volgens plan loopt.

Ben jij afkomstig uit een andere branche binnen de zorg, bijvoorbeeld de ggz op ouderenzorg? Solliciteer dan gerust! We bespreken samen met jou de mogelijkheden.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken met gedragscomplexe cliënten? Neem dan eens een kijkje op onze website Heb jij het in je? | Daelzicht en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren 

Interesse in deze vacature? Solliciteer dan via de knop "Solliciteren". Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Rogér Pubben, leidinggevende zorg, via 06-30950785.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.
 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.