Daelzicht zoekt een

Medewerker begeleiding Koningserf 7-8 (MVG) in Koningslust

Dienstverband

8 -36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Voel jij cliënten met een verstandelijke beperking goed aan? Geeft het jou energie als jij, vanuit nabijheid, op zoek gaat naar de menselijke behoeftes die schuilgaan achter (probleem)gedrag? Ben je daarbij een creatieve doorzetter en sta je stevig in je schoenen, waarbij je relativering en humor als een 2e natuur inzet? Lees dan verder.   

Op ons mooie en in een groene omgeving gelegen terrein in Koningslust, hebben wij voor de locatie Koningserf 7-8 meerde vacatures beschikbaar voor de functie:  

Medewerker Begeleiding EVB (gedragscomplex/ moeilijk verstaanbaar gedrag)  
In overleg contract mogelijk tussen 8-36 uur, Koningslust (Noord-Limburg) 

Zo ziet jouw baan eruit   

Als Medewerker begeleiding op deze locatie ondersteun je verstandelijk beperkte bewoners met een zeer intensieve en complexe zorgvraag. De kernwaarden van de Triple C methodiek zijn hierbij uitgangspunt. Dat betekent dat jij de bewoners ondersteunt bij het ervaren van 'het gewone leven’. De onvoorwaardelijke begeleidingsrelatie is hierbij gebaseerd op vertrouwen. Het vertrouwen dat de bewoner in zichzelf heeft, de ander en zijn omgeving is erg belangrijk. Door dit vertrouwen wordt de zelfstandigheid gestimuleerd. De bewoners hebben een zeer laag ontwikkelingsniveau, waardoor een activerende en stimulerende, soms overnemende begeleiding bij ADL en de verzorging ook onderdeel is van je baan. Als medewerker begeleiding lever je een bijdrage aan het ondersteuningsplan van de cliënten.  

Locatieprofiel   

Koningserf 7-8 is een bijzondere groep binnen Daelzicht, met momenteel vier bewoners. Door de complexe zorgvraag is nabijheid van begeleiding erg belangrijk. Je werkt altijd samen met een collega op deze groep. De leeftijd van de bewoners ligt tussen de 15 en de 34 jaar. Er wordt vooral ingespeeld op de behoeften en interesses van bewoners. Bewoners worden gestimuleerd deze behoeftes te communiceren (door bijvoorbeeld verwijzers) om ze vervolgens samen of alleen te vervullen. Dat houdt in dat er geen vaste structuur is maar er vooral begeleid wordt op deze behoeften en interesses. Dit maakt dat iedere dag er anders uitziet en dat er ook veel ruimte is voor leuke activiteiten zoals fietsen, snoezelen, boodschappen doen, een uitstapje maken of kleine activiteiten binnenshuis. Het voorkomende probleemgedrag wordt gezien als signaal van een onvervulde behoefte. Sfeer en huiselijkheid staan centraal binnen deze woning. Het bieden van een veilige thuisbasis in een omgeving waar de bewoner op de begeleider kan bouwen staat centraal.     

Dit bieden wij  

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.672,- en € 3.606,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Medewerker Begeleiding B. 

  • Een vast dienstverband bij Daelzicht voor 8-36 uur per week, contracturen met jou in overleg.  

  • Flexibele diensten. 

  • Als je ook, in overleg, in de nachtelijke uren inzetbaar bent voor een wakende rol binnen deze locatie dan is dat voor ons van extra toegevoegde waarde. 

  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.  

Herken jij jezelf hierin?  

  • Een relevant diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-3 zoals een diploma MMZ-3, SPW-3, of Verzorgende IG. Ambieer je deze functie en beschik je over een diploma Zorg en Welzijn op niveau 4 of 5, dan kun je uiteraard ook je belangstelling kenbaar maken.   

  • Affiniteit met gedrags- en psychiatrische problematieken, je weet hiermee om te gaan of wilt dit graag leren. 

  • Je bent je bewust van jezelf, staat stevig in je schoenen, bent creatief en je hebt een grote dosis doorzettingsvermogen maar zeker ook humor.  

Dit is Daelzicht  
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.  

Belangstelling en solliciteren   
Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Wil je in je afweging om te solliciteren wat meer beeld en gevoel krijgen bij de inhoud van de vacature? Bel gerust eens met Kristel Raijmakers, Manager Zorg via 0624585296. Zij vertelt je graag meer over deze mooie uitdaging. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure dan kun je bellen met Yvonne, recruiter via 0611179029.  

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.  

 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.