Maastricht UMC+ zoekt een

Medewerker Catering

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Ben jij de servicegerichte persoon die met een glimlach onze medewerkers en patiënten wil bedienen, dan kom je wellicht in aanmerking voor onze vacature. Je wordt ingezet binnen het totale Cateringproces, maar hoe ziet dat er nou uit?

Je werkzaamheden binnen de Catering vallen binnen de volgende onderdelen:
 • Vergader-/ en Evenementenservice;
 • Personeelsrestaurant;
 • Warme drankenvoorzieningen en automaten;
 • Patiëntencatering.

De afdeling vergader & evenementenservice verzorgt vergaderingen, diners, borrels en andere evenementen binnen het ziekenhuis. Jij bent verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van de bijeenkomst. De werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden en opbouw, serveren van dranken en maaltijden en het opruimen na afloop.

Het personeelsrestaurant voorziet de collega’s van o.a. broodjes, soep en warme maaltijden. Uiteraard zorg je ook voor het schoonhouden van het restaurant en keuken. Daarnaast verzorgen we ook de warme drankenautomaten en vending automaten.

Als medewerker Patiëntencatering zorg je voor de uitvoering van de taken die belegd zijn binnen de Frontoffice. Je verzorgt de voeding en dranken voor patiënten van de klinische afdelingen. Je begeleidt patiënten bij het maken van een keuze uit het menu en ziet toe op naleving van diëten. Je verricht diverse werkzaamheden van huishoudelijke- en administratieve aard zoals het bijhouden van vocht- en voedingslijsten, controle op kwaliteit en kwantiteit van maaltijden. Je geeft uitvoering aan de hygiënecode (HACCP) en heeft hierbij dagelijks contact met de verpleegafdeling.

De medewerkers van Catering zijn de meerwaarde binnen de afdeling. Klantgerichtheid, gastvrijheid en dienstbaarheid staan hoog in het vaandel. Sterker nog, dit hebben onze medewerkers in hun genen. Ben jij de servicegerichte persoon die met een glimlach onze medewerkers en patiënten wil bedienen, dan kom je wellicht in aanmerking voor onze vacature.

De werktijden zijn volgens jaarurensystematiek. Je zult ook tijdens de weekenden en feestdagen worden ingezet binnen het totale Cateringproces. Je rol kan van dag tot dag verschillen of zelfs op één dag bestaan uit twee verschillende functies. Bijvoorbeeld; Na een dienst als medewerker personeelsrestaurant ga je helpen met klaarzetten en het draaien van een borrel op locatie (vergader- en evenementenservice).
Kortom, het betreft een hele veelzijdige functie.

Kortom: ben jij die TOPPER met frisse, dynamische, flexibele, enthousiaste, innovatieve, klantvriendelijke inzet die wij zoeken, dan vragen we je te solliciteren om samen met ons de uitdaging, de implementatie van nieuwe concepten, aan te gaan.

Wat vragen wij van jou?
Jij bent ons visitekaartje en vind het leuk om in een dynamisch team te werken. Hierbij zijn onderstaande kenmerken jou op het lijf geschreven.
 • Vriendelijk in contact en uitstraling;
 • Met humor zowel richting gast als collega’s;
 • Neemt de verantwoordelijkheid die je gegeven wordt;
 • Kan de mouwen opstropen en een dag met hectiek maakt jou niet van de wijs;
 • Maakt het verblijf van de patiënt of medewerker graag tot een beleving.

Als jij die topper bent dan staat dat natuurlijk voor: Klantgericht, proactief, flexibel en stressbestendig, dát zijn de kernwoorden die je als muziek in de oren klinken. Je beschikt over een goed inlevingsvermogen om de wensen en behoeftes van de klant te vertalen en te interpreteren. Verder zoek je van nature de samenwerking met je collega’s maar ben je ook goed in staat om zelfstandig te werken. Jij weet door jouw enthousiasme en communicatieve vaardigheden bij te dragen aan een optimale organisatie en bedrijfsvoering van het proces Catering.
Als basis neem je een afgeronde MBO opleiding, bijvoorbeeld op facilitair gebied en relevante werkervaring in een soortgelijke functie mee. Uiteraard beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden, en ben je bereid in korte tijd applicaties die intern gebruikt worden eigen te maken.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Maak jij ons faciliterend team compleet?

MUMC+
Wij heten je van harte welkom in de wereld van het Maastricht UMC+, een wereld waarin top zorg samengaat met warmte en aandacht, voor onze patiënten én voor elkaar. Het is een wereld die wel eens het begin van een mooie carrière kan zijn!

Facilitair bedrijf
Het Facilitair Bedrijf, als een van de servicebedrijven in het MUMC+, heeft als doel het ‘ontzorgen’ van het primaire proces (patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs) door middel van het leveren van huisvestingsfaciliteiten, producten en dienstverlening. Onze missie is ‘Onze service = uw succes!’.
We verlenen onze diensten vanuit vier procesgroepen, te weten Ontvangst & Bedrijfsveiligheid, Logistiek, Techniek en Catering. Ondersteunende werkzaamheden en centrale staftaken t.b.v. het FB zijn ondergebracht bij de afdeling Bedrijfsvoering. Dit alles doen we met een enthousiast en deskundig team.
Jij vindt het, net als wij, belangrijk om iets voor een ander te betekenen. Samenwerken is voor jou een vanzelfsprekendheid en met jouw klantgerichtheid, pro-activiteit en resultaatgerichtheid draag jij bij aan de realisatie van onze ambities!

Wij maken van onze missie een succes door:
 • In regie te zijn. Dit betekent dat we ‘in control’ zijn voor wat betreft producten en diensten die we inkopen én producten en diensten die we zelf uitvoeren vanuit eigen dienstverlening.
 • Wendbaar te blijven. Onze omgeving verandert veelvuldig. Als Facilitair Bedrijf moeten we meebewegen met vraag en aanbod. Dit vraagt om flexibele, duurzaam inzetbare medewerkers.
 • In verbinding te staan. Klantvragen zullen integraal vanuit ons Facilitair Bedrijf worden opgepakt. We geven meer dan alleen sec antwoord op de vraag. Waar mogelijk werken we intensief samen met de andere servicebedrijven.

Ons succes meten we af aan de tevredenheid van onze klanten, medewerkers en leveranciers en aan de pijlers effectiviteit & efficiency, financiële gezondheid, risicobeheersing & veiligheid.

Procesgroep Catering
Je bent werkzaam binnen de procesgroep Catering. Hier werken enthousiaste medewerkers, met hart voor zorg en gedrevenheid die samen nieuwe (voedings)concepten implementeren en Catering naar een hoger niveau tillen.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor een nader te bepalen duur voor 24 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc. Meerdere parttime contracten (3) worden ingevuld.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 2.861,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A3 van de Cao umc. Exclusief onregelmatigheidstoeslag, een dertiende maand en eventuele indexeringen.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.