Zuyderland zoekt een

Medewerker Centrale Dagbesteding en Welzijn voor Zorgcentrum Glana (Geleen)

Dienstverband

24 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg

Voor Zuyderland Zorgcentra Glana in Geleen zijn wij op zoek naar een enthousiaste en bevlogen medewerker centrale Dagbesteding en Welzijn die ons team komt versterken. Word jij onze nieuwe collega die vraaggericht te werk gaat en de wensen en behoeften van de bewoners weet om te zetten naar de juiste dagbesteding? Staat welzijn voor onze bewoners voor jou op nummer 1? Dan willen wij graag met jou kennismaken. 

Jouw nieuwe baan

Binnen Zorgcentrum Glana ga jij als medewerker centrale dagbesteding binnen je eigen cluster activiteiten voor de bewoners organiseren en biedt je ondersteuning bij afdelingsactiviteiten. Dit tezamen met de medewerkers Dagbesteding en Welzijn van je eigen cluster. Naast het organiseren en ondersteunen van afdelingsactiviteiten ben je ook verantwoordelijk voor het organiseren van locatie activiteiten, zoals een Burendag, markten, etc. Tijdens de activiteiten ben jij het aanspreekpunt voor bewoners en gasten.   

Hiernaast stimuleer en ondersteun je de bewoners om hun eigen leven zoveel mogelijk te (blijven) leiden, zoals zij dat gewend zijn. Dit betekent werken op basis van de wensen en interesses van de individuele bewoner. Je hebt hierbij aandacht voor de bewoners en zorgt voor een aangename en prettige woon-/leefsituatie binnen het Zorgcentrum.  

Je geeft vorm en inhoud aan de dagbesteding en het welzijn en zorgt tezamen met je collega’s voor het stimuleren van bewoners om deel te nemen aan activiteiten en het uitvoeren van deze activiteiten. Daarnaast ben je het aanspreekpunt gedurende activiteiten.

Medewerkers, familie en vrijwilligers stimuleer je om initiatieven te nemen en deel te nemen aan dagbesteding en welzijnsactiviteiten. Ook lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het dagbestedings- en welzijnsbeleid op operationeel niveau. Daarnaast participeer je in verschillende overlegvormen. 

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding richting welzijn/dagbesteding op minimaal mbo-niveau 3, bijvoorbeeld Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) of Sociaal Pedagogisch Werk (SPW); 
 • Ervaring met het coördineren, opzetten en uitvoeren van welzijn en dagbestedingsprogramma's is een must;
 • Voor deze functie is ervaring met Microsoft Office-programma's zoals Word en PowerPoint een vereiste.
 • Je bent flexibel inzetbaar, dus ook in de avonden en weekenden.  
 • Je bent in staat een netwerk op te bouwen, te onderhouden en te gebruiken. Daarnaast heb je een sterk oplossend vermogen en kan je de regie voeren daar waar nodig;
 • Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook in staat samen te werken met anderen, zoals collega-activiteitenbegeleiders, afdelingspersoneel en vrijwilligers;
 • Je hebt een rustige uitstraling; kunt feedback geven en ontvangen. Leergierig en geïnteresseerd; zicht op je sterke kanten, maar zeker ook op je aandachtspunten;
 • Je pakt (nieuwe) taken en werkzaamheden snel op binnen een team en hebt ervaring met de verschillende doelgroepen van de zorgcentra. 

Wat bieden wij? 

 • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlengen voor onbepaalde tijd;
 • De arbeidsduur is gemiddeld 24 uur per week en de arbeidsdagen en werktijden worden in overleg vastgesteld;
 • De functie is ingedeeld in functiegroep 35 van CAO Ziekenhuizen (minimaal €2.279,- bruto per maand en maximaal €3.276,- bruto per maand op basis van 36 uur per week); 
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%) volgens de CAO Ziekenhuizen. 

Wat bieden wij jou nog meer? 

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (Pensioenfonds Zorg en Welzijn);
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer / AON; 
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Loyaliz); 
 • Naar keuze deelname aan personeelsvereniging, kortingen op onder andere concerten, vakanties en leuke uitjes en de mogelijkheid tot gratis deelname aan workshops/cursussen.

Over Zuyderland Zorgcentra 

Wij stellen de bewoners in staat zo mogelijk zijn eigen leven te leiden door middel van excellente en nabije zorg, uitgevoerd met passie en betrokkenheid, in nauwe samenwerking met partners in onze regio. Zuyderland heeft meerdere zorgcentra in de regio van Beek tot Echt. Onze locaties zijn gericht op PG, Somatiek, Kleinschalig wonen, Intramuraal, extramuraal en palliatieve terminale zorg. 

Meer weten?

Ben je enthousiast en wil je graag solliciteren? Dat kan via de knop ‘solliciteer’. De vacature staat open tot en met 30 augustus 2024.

Voor meer informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Jill de Groot, unitmanager, op telefoonnummer 06-10969619 of via e-mail ji.degroot@zuyderland.nl. 

Aanvullende informatie 

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt. 

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.