Koraal zoekt een

Medewerker Crisishulp Jeugd - Gastenhof Urmond

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Sittard

Werkvelden

Jeugdzorg
Koraal zoekt een enthousiaste en daadkrachtige medewerker met GGZ expertise voor het samenwerkingsverband Crisishulp Jeugd Zuid Limburg (24 uur per week). Houd jij het hoofd koel in crisissituaties? Handel jij accuraat en doortastend? Wil je graag een stimulerende bijdrage leveren aan het opzetten van de cisishulp? Dan maken wij graag kennis met jou.

Vanaf 1 juli 2019 dragen Koraal, Mondriaan en XONAR gezamenlijk zorg voor de Crisishulp Jeugd in Zuid-Limburg. Als partners zijn zij verantwoordelijk voor het hele proces van crisismelding tot en met crisisinterventie en crisiszorg (ambulant en verblijf). Door deze integrale aanpak wordt de beschikbare expertise in de verschillende organisaties met betrekking tot Jeugd en Opvoedhulp, LVB en GGZ optimaal ingezet. Dit alles komt ten goede aan de kwetsbare jeugdigen in een crisissituatie.

Over de functie

Zodra er een melding binnenkomt vanuit het meldpunt ga je ter plekke en je beoordeelt de ernst en urgentie van de situatie. Je gaat met de jongere en het systeem in gesprek. Op basis van eigen signaleringen maak je een inschatting van de situatie. Jouw inschatting is de basis voor het vervolgplan van de jongere/het systeem.

De veiligheid van de jongere staat centraal. Je zet de noodzakelijke hulp in om die veiligheid te borgen tot de vervolghulpverlening van start gaat. Indien nodig schakel je daartoe hulpdiensten in. Je zorgt voor een duidelijke verslaglegging omtrent de ingezette interventie en geeft advies en veiligheidsafspraken mee aan de hulpverlener die de vervolghulp oppakt. Mocht de gewenste vervolghulp ambulante crisishulp zijn, dan zal ook die in een aantal situaties door dit team zelf worden uitgevoerd.

Gastenhof Limburg

Gastenhof (regio) Limburg is een onderdeel van het orthopedagogisch behandelcentrum Koraal. Vanuit de drie Limburgse Koraal regio’s biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren in de leeftijd van 4 tot 21 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, gecombineerd met complexe gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek zowel poliklinisch, ambulant als klinisch. Meer info over deze locatie vind je op onze website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/gastenhof


Onze werkwijze / strategie is: Het liéfst thuis! Wij zijn als Koraal hard bezig om onze droom met als uitgangspunt “Het Liéfst Thuis” waar te gaan maken. Dat betekent dat we ervoor kiezen om jeugdigen in hun eigen omgeving te laten opgroeien zolang dat mogelijk is en ambulant behandeling inzetten. Jeugdigen kunnen ook opgenomen worden als dat de beste oplossing is, liefst zo kortdurend mogelijk. We hebben oog voor de levensverhalen; wat hebben gezinsleden meegemaakt, alleen en samen? En welke invloed heeft dat vandaag de dag? We vinden het belangrijk om te kijken naar krachten en kwetsbaarheden én wensen.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende baan in een professionele organisatie aan. Kwaliteit van zorg en ontwikkeling van medewerkers staan bij Gastenhof hoog in het vaandel.
 • Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring volgens de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 50: min € 2.899,- en max € 4.140,- o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Uren/rooster: Een contract van 24 uur per week.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering. We bieden daarnaast een Arbeidsvoorwaarden (werkenbijkoraal.nl)
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en je loopbaan. Dit is te vinden op intranet wanneer je in dienst komt.
 • Ontwikkeling: Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Hierbij is ruimte voor eigen inbreng.

Wie zoeken wij?
 • Je beschikt over een HBO diploma passend bij de functie (bijv. HBO-V. Pedagogiek of Social Work).
 • Je hebt kennis van het gezin en het mogelijk disfunctioneren hierbinnen.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart van Zuid-Limburg.
 • Je hebt kennis van de eigen werkomgeving, werkprocessen en van de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van collega’s binnen de organisatie die participeren in het samenwerkingsverband.
 • Je hebt een BIG of SKJ registratie.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.
 • Je bent flexibel en vindt onregelmatig werken geen probleem.
 • Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met weerstand.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Mike Theelen (Teamleider) via telefoonnummer 06-83498342.

Voor het werken bij Koraal is een verklaring omtrent gedrag (VOG) een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste en zal door ons een referentie worden opgevraagd.

Reageren

Graag ontvangen we je cv en motivatiebrief via de sollicitatielink.