Vivantes zoekt een

Medewerker Huishoudelijke Dienst Thuiszorg

Dienstverband

12 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

VMBO

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Thuiszorg
Zorg jij er graag voor dat de thuisomgeving van onze cliënten schoon, fris en opgeruimd is? Solliciteer dan snel op deze mooie en betekenisvolle baan!

Wat ga je doen?
Als Medewerker Huishoudelijke Dienst kom je bij cliënten thuis om ondersteuning te bieden bij de huishoudelijke taken die de cliënt niet meer zelf kan. Daarnaast bied je een luisterend oor en sta je open voor het maken van een praatje. Op deze manier ben je er echt voor de cliënt, bouw je samen een fijne band op en voel je je verantwoordelijk voor je eigen cliënten.

Je gaat verschillende ruimtes in het huis van de cliënt schoonmaken, de taken die je hierbij uitvoert kunnen bijvoorbeeld bestaan uit stoffen/stofzuigen, sanitair schoonmaken, dweilen en het bed verschonen, dit doe je allemaal in afstemming met de cliënt. Hierbij gebruik je de materialen die de cliënt thuis heeft.

Verder heb je ook een belangrijke signalerende functie. Je merkt bijzonderheden en behoeften vanuit cliënten op en maakt dit kenbaar bij je zorg collega of leidinggevende. Zo zorgen we er samen voor dat onze cliënten de juiste zorg en aandacht krijgen.

Wat vragen wij?
 • Je bent in het bezit van eigen vervoer (auto/scooter).
 • Je bent flexibel ten aanzien van werkdagen (maandag t/m zondag) en werktijden tussen 09:00 en 16:00 uur.
 • Je kunt goed zelfstandig werken en geeft zelf vorm aan je werkzaamheden.
 • Je bent energiek en spontaan, cliënten fleuren op van jouw bezoek.
 • Je bent betrouwbaar en een echt mensen-mens, zowel je cliënten als je collega’s kunnen echt op je bouwen.
 • Je bent betrokken en professioneel. Je weet dat de zorg en ondersteuning voor onze ouderen op dit moment belangrijker is dan ooit, en draagt hier dan ook graag aan bij.

Wat bieden wij?
 • Een brutosalaris in FWG 15 tussen de €2.156,25 en €2.616,15 bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. In oktober 2024 volgt hier bovenop nog een cao-verhoging van 2,5%.
 • Een dienstverband voor de duur van één jaar dat we bij goed functioneren graag omzetten naar een vast contract.
 • Een baan voor 12 – 28 uur per week.
 • Jaarlijks kun je genieten van 29 vakantiedagen o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Je bouwt vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%) op.
 • Een goede pensioenregeling bij PFZW.
 • De mogelijkheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling d.m.v. trainingen of opleidingen.
 • Ook kun je gebruikmaken van het meerkeuzesysteem FiscFree. Hier kun je diverse producten of diensten met belastingvoordeel aanschaffen.

Wie zijn wij?
Vivantes is er voor (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze woon-zorglocaties bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook indien ouderen geconfronteerd worden met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij wonen zij ofwel binnen één van onze verpleeghuizen, ofwel in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.

Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat de cliënt of bewoner zelf nog kan; alleen of samen met hun naasten. Als dat niet meer kan, nemen we het over. Maar we zijn er altijd op gericht het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven, ook dat doen we samen.

Bij Vivantes werken zo'n 750 zorgprofessionals samen met meer dan 600 vrijwilligers. Samen dragen zij dagelijks zorg voor meer dan 1.000 cliënten.

Hoe ziet ons introductieprogramma eruit?
Vivantes investeert in haar medewerkers, daarom hebben wij een uitgebreid introductieprogramma samengesteld waarmee wij nieuwe medewerkers meenemen in de missie en visie van Vivantes.

Na het tweedaagse introductieprogramma in het bestuurscentrum zul je op de derde dag op jouw werklocatie kennismaken met je buddy. Gedurende een week zal jij als nieuwe collega wegwijs worden gemaakt op de locatie, de diverse disciplines die er werkzaam zijn, diensten waarvoor je ingeroosterd wordt, is er aandacht voor praktische zaken, veiligheid en evaluatiemomenten.