Vivantes zoekt een

Welzijnsmedewerker

Dienstverband

32 - 40 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Geleen

Werkvelden

Ouderenzorg
CREATIEVE TOPPER GEZOCHT!
Als welzijnsmedewerker vervul je een essentiële rol in het verbeteren van de kwaliteit gedurende de dagindeling van de bewoners. Met een schat aan prikkelende activiteiten, van groepsactiviteiten tot één-op-één sessies, jij weeft creativiteit en warmte in elk contactmoment. Of het nu gaat om herkenbare dagelijkse huishoudelijke taken, het schilderen of knutselen, het delen van verhalen, of simpelweg een luisterend oor bieden; jij kan het verschil maken voor de bewoners. Je mag werken waar bewoners wonen, je creëert een veilige haven waar bewoners, zich gestimuleerd voelen om actief deel te nemen en zichzelf te uiten, waar afleiding en plezier de sleutelwoorden zijn.

Je bent onderdeel van het zorgteam, helpt de zorg daar waar nodig en je schuift aan bij het multidisciplinaire overleg. Hier komen de verpleegkundige, arts en paramedici samen om gezamenlijk te brainstormen over de beste zorg voor de bewoners. Met jouw nauwe betrokkenheid bij de bewoner, zie je veel en kun je waarde toevoegen door mee te denken. Ook werk je nauw samen met vrijwilligers die onze afdeling meer warmte en kleur geven voor de bewoners.
 • Gepassioneerd & gediplomeerd: Je hebt bij voorkeur een diploma MMZ, activiteitenbegeleiding, creatieve therapie op zak en ervaring in de ouderenzorg (PG en/of Somatiek). Echter heb je een ander diploma op zak van niveau 3 of hoger en lijkt de uitdaging je op het lijf geschreven schrijf dan gerust.
 • Creatief & innovatief: Geen dag is hetzelfde dankzij jouw vernieuwende activiteiten, perfect afgestemd op de behoeften en wensen van onze bewoners.
 • Empathisch & motiverend: Jouw vermogen om te verbinden en te stimuleren is essentieel. Je weet precies hoe je bewoners kunt motiveren om deel te nemen en te laten genieten.
 • Assertief & ervaren: Je staat stevig in je schoenen en weet hoe je onze bewoners, naasten, vrijwilligers en teamleden actief en betrokken houdt.
 • Organiserend vermogen & digitaal vaardig: Je bent goed in overzicht houden, het regelen van zaken en je bent digitaal vaardig

Wat bieden wij?
 • Een aantrekkelijk brutosalaris in FWG 35 tussen de € 2.466,72 en € 3.256,53 bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. In oktober 2024 volgt hier bovenop nog een cao-verhoging van 2,5%.
 • een vast dienstverband waarvan de eerste twee maanden gelden als wettelijke proeftijd.
 • Een baan voor 32-36 uur per week.
 • Jaarlijks kun je genieten van 29 vakantiedagen o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Je bouwt vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%) op.
 • Een goede pensioenregeling bij PFZW.
 • De mogelijkheid voor persoonlijke en professionele ontwikkeling d.m.v. trainingen of opleidingen.
 • Ook kun je gebruikmaken van het meerkeuzesysteem FiscFree. Hier kun je diverse producten of diensten met belastingvoordeel aanschaffen.

Wie zijn wij?
Vivantes is er voor (kwetsbare) ouderen in de Westelijke Mijnstreek. Onze woon-zorglocaties bieden een veilige en prettige woonomgeving die geschikt is om zoveel mogelijk onder eigen regie te kunnen blijven leven, ook indien ouderen geconfronteerd worden met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Daarbij wonen zij ofwel binnen één van onze verpleeghuizen, ofwel in één van de zorgwoningen naast onze verpleeghuizen.

Onze zorg is altijd persoonsgericht. Onze aandacht is gericht op zorg en ondersteuning, aanvullend op wat de cliënt of bewoner zelf nog kan; alleen of samen met hun naasten. Als dat niet meer kan, nemen we het over. Maar we zijn er altijd op gericht het leven zo aangenaam mogelijk te maken. En om mensen op een waardige en respectvolle manier afscheid te laten nemen van het leven, ook dat doen we samen.

Bij Vivantes werken zo'n 750 zorgprofessionals samen met meer dan 600 vrijwilligers. Samen dragen zij dagelijks zorg voor meer dan 1.000 cliënten.

Hoe ziet ons introductieprogramma eruit?
Vivantes investeert in haar medewerkers, daarom hebben wij een uitgebreid introductieprogramma samengesteld waarmee wij nieuwe medewerkers meenemen in de missie en visie van Vivantes.

Na het tweedaagse introductieprogramma in het bestuurscentrum zul je op de derde dag op jouw werklocatie kennismaken met je buddy. Gedurende een week zal jij als nieuwe collega wegwijs worden gemaakt op de locatie, de diverse disciplines die er werkzaam zijn, diensten waarvoor je ingeroosterd wordt, is er aandacht voor praktische zaken, veiligheid en evaluatiemomenten.