Maastricht UMC+ zoekt een

Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het reinigen, desinfecteren, controleren en steriliseren van medisch instrumentarium en hulpmiddelen. Je assembleert operatiesets, controleert deze op volledigheid en vult deze zo nodig aan. Je draagt gesteriliseerde sets over aan het Intern Distributie Centrum. Verder bewaak je de kwaliteit van de instrumenten en hulpmiddelen die opgeslagen liggen. Tot deze functie horen ook een aantal administratieve taken.

In deze functie weet je hoe je moet werken volgens protocollen en je controleert de verschillende processen volgens de richtlijnen. Daarnaast blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Wat vragen wij van jou?
Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste gediplomeerde medewerker steriele medische hulpmiddelen, die zich staande weet te houden in een dynamische werkomgeving. Daarnaast lever je een positieve bijdrage aan het werk- en leerklimaat van de Centrale Sterilisatie Afdeling. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken.
 • je bent in het bezit van de MBO-opleiding (niveau 3) tot medewerker steriele medische hulpmiddelen;
 • je bent nauwkeurig in je werk en klant- en kwaliteitsgericht;
 • je beschikt over een goed werkinzicht en over gevoel voor hygiëne;
 • je bent betrokken en je kunt goed in teamverband werken;
 • je bent bereid om werkzaam te zijn in een wisselend dienstrooster;
 • daarnaast heb je vaardigheden op het gebied van werken met computersystemen.

Indien je niet beschikt over een afgeronde MBO-opleiding (niveau 3) tot medewerker steriele medische hulpmiddelen verzoeken wij je niet te solliciteren.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
De Centrale Sterilisatie Afdeling, onderdeel uitmakend van het Centrum voor Acute en Kritieke Zorg, is verantwoordelijk voor het desinfecteren en steriliseren van medische instrumenten die gebruikt worden bij operaties en andere ingrepen. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het beheer en bevoorrading van bepaalde steriele medische hulpmiddelen en het reinigen en desinfecteren van flexibele endoscopen.

Momenteel ondergaat de Centrale Sterilisatie Afdeling een (positieve) transformatie waar het gaat om afdelingscultuur, een veilig werk- en leerklimaat en wordt er draagvlak gecreëerd voor het dragen van (gedeelde) verantwoordelijkheden.

Tevens bouwen wij aan een nieuwe generatie CSA medewerkers, waarbij er momenteel 8 medewerkers steriele medische hulpmiddelen i.o. onderdeel uit maken van ons team.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Er wordt verwacht dat je onregelmatigheidsdiensten verricht tijdens avond-, nacht- en weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.280,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A05 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.