Koraal zoekt een

Opvoeder/Begeleider Leefgroepen - Sint Anna te Heel

Dienstverband

8 - 35,5 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Wil jij als Belg bij onze noorderburen werken en “Klein kijken voor het grote geluk”? Verder dagelijks met elkaar betekenis geven aan dat geluk van jezelf en zeer diverse bewoners? Is dat je passie?! Jij zorgt voor gezelligheid, activiteiten en structuur. Je bent een doorzetter, je hebt de drive om je te verdiepen en ontwikkelen in veranderende (gedrags)vraagstukken van de cliënt! Dan ben jij degene die we zoeken!

Over de functie
Binnen de leefgroepen zorgen we samen met onze cliënten voor een prettig woonklimaat. Samen zorgen we voor een veilige omgeving waar iedereen zich veilig en thuis kan voelen. Inspelen op de groepsdynamiek en werken aan individuele en groepsdoelen is hierbij heel belangrijk.

De begeleiding is afgestemd op de persoonlijke hulpvragen en kunnen heel divers zijn.

Licht mentale beperking /Matig mentale beperking
Voor deze doelgroep ligt de focus onder andere op het behouden van verworven vaardigheden en het vergroten van zelfstandigheid. Dit kunnen praktische vaardigheden zijn maar leren omgaan met sociale vaardigheden behoort ook tot de kerndoelen. Belangrijk voor onze cliënten is dat ze participeren in de maatschappij en competenties ontwikkelen om dit te kunnen. Om hen hierbij te ondersteunen heb je als begeleider samen met de cliënt regelmatig overleg met externe contacten zoals begeleiders op het werk, gemeente jobcoaches, familie en wettelijk vertegenwoordigers.

In je werk stem je continu af op de behoefte van de cliënt en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder en adviseur, je betrekt de cliënten in de dagelijkse activiteiten, je denkt mee om samen tot een oplossing te komen, biedt een luisterend oor waar nodig, toont oprechte interesse en bied troost. Je bent diegene waar alles tegen vertelt kan worden, niks is je te gek.

Ernstig mentale beperking
Voor deze doelgroep staat er naast de (gedeeltelijke) overname van zorg, ook de begeleidingsvraag van iedere inwoner centraal. Bewoners zijn verbaal aanwezig (afhankelijk van hun ontwikkelingsleeftijd) en er zijn eenvoudige gesprekken te voeren. In deze groep is het “lezen” van gedrag en het onderzoeken van de vraag achter het gedrag van de bewoner erg belangrijk om tot goede zorg en begeleiding te komen.

Je bent als begeleider de belangrijkste spil in het maken van een huiselijke en gezellige sfeer en het aanbieden van zintuigelijke prikkels. Het werken met een groep bewoners die verschillende achtergronden hebben vraagt van jou dat je kunt schakelen tussen omgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf mag zijn. In je werk stem je continu af op de behoefte van de bewoners en hun omgeving.

Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder, coach , verzorger en de arm om de schouder.

What’s in it for you?
 • Loon: Je loon is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie en is gebaseerd op de wettelijke barema’s, rekening houdend met je diploma en ervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, eindejaarpremie en onregelmatigheids- toeslag, reiskostenvergoeding, vakantiegeld, eindejaarsgeschenk, een spetterend personeelsfeest.

  Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Contract voor onbepaalde tijd: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren (max 36) in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Flexibiliteit: Je krijgt een vast uurrooster in een cyclische planning, je werkt 1 op 2 weekends. Bij deeltijds werken heb je steeds een vaste vrije dag naar keuze (ma tot vr).
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
 • Digicoach: om je wegwijs te maken in alle systemen, is ondersteuning van een digicoach mogelijk.
 • Grensinformatie: Als je vanuit België over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!

Wie zoeken wij?
Je hart ligt bij de doelgroep.

Je bent een verbinder in nabijheid van de bewoner. Je weet duidelijkheid te scheppen. Je hebt een sterk inlevingsvermogen, beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen, kijkt klein, signaleert en handelt naar wat voor de individuele bewoner werkt. Als sfeermaker werk je vanuit de wens van bewoners, familie en teams.

Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de bewoner hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Zelfinzicht is belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe bewoners kunnen reageren op jouw handelen.

Daarnaast...
 • Je hebt een diploma secundair onderwijs, een graduaat (HBO5) opleiding een bachelor of graduaat orthopedagogiek, of een diploma waarmee je dan aan de slag kan gaan als leefgroepbegeleider: thuis-en bejaardenzorg, zorgkundige, verzorgende, jeugd en gehandicaptenzorg, leefgroepenwerking,…


Over Koraal
- Sint Anna

Koraal is georganiseerd in een aantal regio’s net over de grens met België. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (Heel) (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg). Bij St. Anna ondersteunen we cliënten thuis of als dat niet kan in een van onze woonvormen. Samen met hun kijken we naar een passende daginvulling. Dat kan onderwijs zijn, begeleiding naar werk of een activiteit bij St. Anna of in de regio.

Meer informatie
Wil jij meer informatie over werken bij Koraal in deze functie of heb jij vragen over wat het voor jou betekent om in Nederland te werken? Neem gerust contact op met Silvie Carlier, Intern Arbeidsconsulente op +31 6 51349571.

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Middels een rondleiding of een dagje meedraaien, kun je een goed beeld krijgen van je eventueel toekomstige werkplek. Voor het werken bij Koraal vragen wij een verklaring omtrent gedrag. Er zal bij indiensttreding naar een uittreksel uit het strafregister type 2 worden gevraagd.

Reageren
Als je bovenstaande leest en denkt: “ Ik ben die klein kijker en klaar voor het grote geluk”. Dan maken wij graag met jou kennis en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Stuur ons je CV en motivatiebrief. Mailen mag naar SCarlier@koraal.nl