Oranjehof

Oranjehof bestaat uit een kleinschalige verpleeghuisafdeling voor in totaal 41 cliënten en           69 woonzorgappartementen, die volledig rolstoeltoegankelijk zijn. De verpleeghuisafdeling is op de begane grond en richt zich op mensen met een indicatie voor psycho-geriatrie (dementie). De cliënten zijn mensen voor wie het wonen in een kleine groep duidelijk meerwaarde heeft.   

Betrokken medewerkers en vrijwilligers hebben oprechte aandacht voor cliënten en hun familie. Dit sluit perfect aan bij de Planetree-visie.

Kleinschalig wonen in Oranjehof betekent dat cliënten, medewerkers en vrijwilligers samen één huishouden runnen met de nadruk op veilig wonen, huiselijkheid en welzijn. De daginvulling, waarbij de eigen wensen van de cliënt voorop staan, is volledig afgestemd op diens dagritme. Mantelzorgers en vrijwilligers leveren een wezenlijke bijdrage aan het huishouden. Er is sprake van een huiselijke situatie met veel contact met anderen maar ook een hoge mate van privacy. Geheel in lijn met de visie van Sevagram ligt bij de kleinschalige zorg de nadruk op het ‘kunnen’ en ‘willen’ van de cliënten en niet op hun beperkingen.

Je vindt ons hier:

Heb je een vraag voor ons?