Zuyderland zoekt een

Psychiater

Dienstverband

4 fte totaal

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Jouw nieuwe baan

Zuyderland GGz is een veerkrachtige organisatie, volop in beweging volgens de nieuwe strategische koers. Een bevlogen en innovatief team, dat continu op zoek is om nieuwe ideeën, behandelingen en methodieken te ontwikkelen en in te voeren.

Met de beste zorg, zo thuis mogelijk helpen we onze patiënten de regie over hun leven te behouden. We behandelen patiënten met lichte tot zeer complexe problematiek. Er is een hoge mate van deskundigheid in huis bij de behandeling van gecombineerde somatische en psychiatrische problematiek en somatoforme stoornissen.  

Wij werken zowel klinisch als poliklinisch, ambulant en mobiel, zo dicht mogelijk bij de patiënt en diens naasten.

Binnen onze GGz organisatie zijn er mogelijkheden voor psychiaters gericht op de gehele levensloop: Kind & Adolescent, Volwassenzorg en Ouderenzorg. Binnen het 20-koppige team van psychiaters staan de waarden deskundigheid, herstelgericht werken, professionele ontwikkeling en humor centraal. Wij werken multidisciplinair samen en hebben korte communicatielijnen.

We zoeken in totaal 4 FTE.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een (bijna) afgeronde opleiding tot psychiater.
 • Je hebt belangstelling voor de volle breedte van ons vak met de keuze voor een van de levensloopgebieden en de mogelijkheid tot vakinhoudelijke specialisatie.
 • Je hebt affiniteit met opleiding en/of wetenschap.
 • Je bent een bruggenbouwer en hebt een duidelijke visie op herstelgerichte zorg.
 • Je bent geregistreerd als psychiater in het BIG-register en bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een arbeidsovereenkomst met Zuyderland Medisch Centrum.
 • Als medisch specialist van het ziekenhuis een lidmaatschap van de Kamer Dienstverband en   lid van het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB).
 • Alle faciliteiten voor je herregistratie.
 • Salaris conform CAO GGz, medische specialistenregeling (inclusief AMS), waarbij rekening gehouden wordt met de arbeidskrapte op dit moment.
 • Aantal uren overeen te komen.

Over Zuyderland GGZ

Binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) van Zuyderland Medisch Centrum werken multidisciplinaire teams samen om de beste zorg te leveren aan mensen in alle leeftijdsgroepen die te maken hebben met psychische klachten en aandoeningen. Onze teams bieden zorg op verschillende locaties van Zuyderland zowel in de Westelijke Mijnstreek als in Parkstad en ook bij patiënten thuis. We zijn een relatief kleinschalige ggz-instelling met een breed scala aan behandelmogelijkheden door meerdere disciplines. Dat maakt dat we veel kunnen, elkaar kennen en elkaar laagdrempelig kunnen benaderen. We zijn betrokken en deskundige professionals, betrokken naar elkaar toe en naar de patiënt en zijn systeem. We staan voor een veilig klimaat voor personeel, patiënt en diens systeem. Verder is Zuyderland uniek: ziekenhuispsychiatrie en regionale GGZ komen samen in één organisatie waarbij enerzijds de positie in het ziekenhuis en de samenwerking met andere specialismen kansen tot innovatie biedt en anderzijds dit ook mogelijk is binnen de regio in processen met ketenpartners. Zuyderland is ook een WVGGZ aangemerkte accommodatie, met als kern een innovatief en sterk functionerend Bureau Geneesheer Directeur.

Enkele kengetallen voor Zuyderland GGz:

 • 4933 patiënten in zorg waarvan ca. 700 jonger dan 18 jaar
 • 450 medewerkers
 • 69 bedden kliniek
 • Ca. 24.000 verblijfsdagen kliniek

Meer weten?

Wil je meer informatie over de vacature of een afspraak maken voor een oriënterend gesprek? Neem dan telefonisch contact op met Kim van Dillen (Psychiater/Medisch Manager) via 06-82000706 of Linda Visser (Psychiater) via 06-12042846.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.