Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Psychiater Acute Zorg | 16 - 36 uur

Dienstverband

16 - 36 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Jeugdzorg

Als psychiater ben je verantwoordelijk voor diverse opnameafdelingen, waaronder de Klinische Detox, Kliniek Volwassenen, Kliniek Ouderen en de Crisis Intensieve Behandelunit (CIBU). Daarnaast bieden we Intensive Home Treatment (IHT) als hulp bij crisispreventie. Binnen deze diverse settings krijg je als professional de kans om je kennis, vaardigheden en ambities te benutten, terwijl je een waardevolle bijdrage levert aan het herstel en welzijn van onze cliënten.

Wat jouw functie gewoon anders maakt

Het is jouw doel de best haalbare psychiatrische zorg te faciliteren. Als behandelaar ben je verantwoordelijk voor cliënten met uiteenlopende psychiatrische (multi)problematiek. Bij Vincent van Gogh hechten we veel waarde aan het beslissingsrecht van onze werknemers. In de praktijk betekent dit dat jij als regiebehandelaar veel zeggenschap hebt in het nemen van besluiten.

In het team heb jij een spilfunctie en ben je verantwoordelijk voor het behandelbeleid en diens kwaliteit. Samen met het behandelteam stel je zorgplannen op, voer je deze uit en evalueer je ze. Jouw kennis, kunde en persoon zijn hierbij zeer waardevol. Je verricht vroegtijdig onderzoek en geeft voorlichting over de behandeling aan cliënten en betrokkenen. Verder richt je je op verschillende kerntaken, waaronder: regiebehandelaarschap, farmacotherapie, MDO deelname en zorgcoördinatie.

Binnen onze organisatie is er ruimte voor jouw ambities. Zo bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid tot participatie in onderwijs, opleiding en onderzoek. Maar ook ten aanzien van jouw eigen groei en ontwikkeling als professional, bieden we als opleidingsstatuut zijnde meerdere mogelijkheden.

Binnen Acute Zorg hebben we een aantal klinische opnameafdelingen, een Crisis Intensieve Behandelunit (CIBU) en Intensive Home Treatment (IHT).

Op de Klinische Detox komen cliënten binnen met de bedoeling af te kicken van het middel waaraan zij verslaafd zijn. Zij worden voor de duur van minimaal één tot maximaal negen weken, op vrijwillige basis, opgenomen.

Binnen Kliniek Volwassenen worden cliënten opgenomen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. Opname vindt plaats wanneer zich een acuut psychiatrisch probleem voordoet dat thuis niet meer behandeld kan worden. In de kliniek vindt opname en behandeling plaats; meestal met een duur van gemiddeld 19 dagen.

Kliniek Ouderen biedt zorg aan cliënten van minimaal 65 jaar oud die in het kader van een crisisinterventie geplaatst worden. Meestal is er sprake van depressie, manische- en/of psychotische ontregeling.

De CIBU is een gesloten afdeling waar cliënten voornamelijk in een gedwongen kader worden behandeld en verpleegd. Cliënten worden opgenomen wanneer er sprake is van een acuut psychiatrisch probleem dat niet in de thuissituatie behandeld kan worden of waardoor cliënten een te groot gevaar vormen voor zichzelf of hun omgeving.

IHT biedt hulp aan mensen met psychiatrische problemen die in crisis (dreigen te) raken. Het doel is het voorkomen en verkorten van crisis en opname in een psychiatrisch ziekenhuis.

Vereisten

 • Als BIG-geregistreerd psychiater heb jij de wo-opleiding Geneeskunde en de specialisatieopleiding voor psychiatrie afgerond.
 • Je bent zelfstandig en flexibel.
 • Je bent een echte teamspeler. Jouw communicatieve vaardigheden en positieve attitude maken jou een uitstekende verbinder.
 • Jouw overtuigingskracht, reflecterend vermogen en professioneel leiderschap helpen je om je functie als specialist succesvol te vervullen.
 • Je durft buiten de gebaande paden te denken. Maar zeker zo belangrijk is dat je hart voor de cliënten hebt. Met jouw passie en expertise maak je het verschil.

Wat we jou bieden

 • Inschaling conform CAO GGZ FWG Medisch Specialisten. Het salaris bedraagt minimaal €5649 en maximaal €9872 bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Een vast contract voor 16 - 36 uur per week.
 • Een welkomstpremie van €5000 bruto als je nieuw in dienst komt en minimaal 1 jaar in dienst blijft (m.u.v. kandidaten die via een bemiddelingsbureau worden aangeboden). Informeer naar de voorwaarden tijdens jouw kennismakingsgesprek.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zwel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen, maar ook bijzondere scholingswensen zijn bespreekbaar. Als opleidingsinstituut zijnde bieden we mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en persoonlijke ambities waar te maken.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Miranda Kleeven, Manager Acute Zorg, via mirandakleeven@vigogroep.nl

Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Vera Urru, Specialist Werving & Selectie, via 0612204724.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Psychiater Acute Zorg bij Vincent van Gogh? Stuur dan een WhatsAppje naar Vera of solliciteer via onderstaande button.