Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Psychiater Jeugd | uren in overleg

Dienstverband

20 - 36 uur

Opleidingsniveau

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Jeugdzorg

Pactum en Vincent van Gogh zoeken een Psychiater Jeugd

Ben je een energieke, open en creatieve (kinder- en jeugd) psychiater, die bruggen weet te slaan tussen de Jeugdzorg en Jeugd GGZ?
Kom dan in contact met ons om te bekijken of jouw ambities aansluiten bij die van ons!

Pactum

Iedereen heeft het recht te kunnen opgroeien in een veilige omgeving en een eigen toekomst vorm te geven. Maar soms zijn er omstandigheden die dat moeilijk maken. Dan is Stichting Pactum er.
Wij helpen kinderen, jongeren en gezinnen met een passende behandeling om positieve groeistappen te zetten. Als het kan doen we dit bij de jongere of het kind thuis of in onze dagbehandeling. En als dat voor kortere of langere tijd niet lukt, zoeken we naar een passend thuis binnen onze pleegzorg of in één van onze huizen. Zodat iedereen, vanuit een veilige omgeving en met de juiste behandeling, kan toewerken naar een eigen plek in de samenleving. www.pactum.org

Vincent van Gogh

Iemand écht de ruimte laten voelen om te praten over zijn of haar problemen. Vincent van Gogh wil het gewoon anders in de ggz. Vanuit de visie dat persoonsgerichte zorg de kans op herstel vergroot. Zie jij dit ook zo? En wil je met innovaties die de cliënt centraal stellen werken aan betere ggz? Dat kan als psychiater bij Vincent van Gogh. www.werkenbijvincentvangogh.nl

Waar kom je werken?

Per 1 januari 2022 zijn Bijzonder Jeugdwerk (Deurne), Rubicon-Jeugdzorg (Horn) en Pactum (Zetten) overgegaan in stichting Pactum. We maken, tezamen met Centiv, Vincent van Gogh en De Rooyse Wissel, deel uit van VIGO.

Hoe ziet je werk eruit?

Als Psychiater speel je een belangrijke rol in zowel het borgen en door ontwikkelen van de specialistische behandeling tussen de Jeugd GGZ (VvG) en Jeugdzorg (Pactum) als het zorgdragen voor de inhoud hiervan. Je levert hiermee een actieve bijdrage aan de kwaliteit en het functioneren van de teams en organisaties.

Binnen Pactum en VvG staat het multidisciplinair samenwerken voorop. De samenwerking verloopt laagdrempelig en je kunt erop vertrouwen dat andere professionals de benodigde competenties hebben en hun eigen verantwoordelijkheid kunnen dragen. Binnen Pactum ligt het regiebehandelaarschap bij de Orthopedagoog-Generalist of de GZ-Psycholoog. Binnen Vincent van Gogh ligt het regiebehandelaarschap bij de GZ- of Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut of de Verpleegkundig Specialist.

Daarnaast heb je, samen met de andere psychiaters binnen VvG, een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling en innovatie van de specialistische behandeling trajecten op verschillende gebieden. Je draait mee in de bereikbaarheidsdiensten zowel binnen als buiten kantoortijden. Samen met je mede collega’s geef je goed vorm aan en zorg je dat dit geborgd is binnen de organisatie.

Je zult binnen VvG in diensttreden en je uren zullen verdeeld worden over beide organisaties. Om een indicatie te geven van de urenverdeling zal het gaan om 16 uur binnen Pactum en +/- 8-12 uur zal binnen VvG plaatsvinden.

Jouw persoonlijkheid

Je bent iemand die graag meebouwt en meedenkt in de opzet van de samenwerking tussen de Jeugd GGZ en de Jeugdzorg. Je hebt een empathisch en open persoonlijkheid, bent in staat om systeemgericht en oplossingsgericht te werken. Je hebt oog voor en kunt kind-veiligheid centraal zetten.

Vereisten

Jouw kennis en ervaring

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding in het medisch specialisme Psychiatrie;
 • Je hebt een registratie voor K&J en ervaring in de ambulante psychiatrie, inclusief crisisinterventie voor jeugd & adolescenten met ernstige en/of acute (multi-complexe) psychiatrische- en/of jeugdproblematiek;
 • Je hebt kennis van crisismanagement, bent flexibel en kunt conflict- en crisissituaties hanteren;
 • Je beschikt over de kennis en vaardigheden om wetenschappelijk onderzoek te coördineren en uit te voeren;
 • Je bent een teamspeler die goed kan samenwerken in een (multidisciplinair) team en in de zorgketen;
 • Je bent zeer zelfstandig en flexibel.

Wat wij bieden

 • Standplaats Venray, Deurne en Horn en mogelijkheid tot thuiswerken;
 • Een fijne, inspirerende en energieke werkplek waarin ruimte is voor jou als persoon en professional;
 • Een dienstverband onbepaalde tijd voor 24-28 uur per week;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ Medisch Specialisten. Het salaris bedraagt minimaal €6.050,- en maximaal €10.376,-;
 • We bieden mogelijkheden tot bij- en nascholing;
 • Naast je salaris ontvang je vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • Ook maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds.

Meer informatie en solliciteren

Is deze baan je op je lijf geschreven? Ben jij die professional met visie en persoonlijkheid? Dan horen we graag van je.

Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan contact op met Anne Bouw (Manager Behandeling & GZ-Psycholoog) via 0475 – 58 84 00 of Vanessa Kelly (Manager Jeugd) via vkelly@vvgi.nl.


Het opvragen van schriftelijke referenties maken onderdeel uit van de procedure.

Deze vacature wordt zowel intern als extern geplaatst.