Mondriaan zoekt een

Psychiater voor de Spoedeisende Psychiatrie

Dienstverband

18 uur per week

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor de SEP (spoedeisende psychiatrie) zoeken we een psychiater (18 uur p.w, meer uren kunnen gecombineerd worden met de interne acute keten, zoals HIC, MIC en Bemoeizorg). Je wordt ingezet over het gehele werkgebied van de crisisdienst en dat maakt het werk heel gevarieerd. Het werken bij de SEP is totaal onvoorspelbaar, niet doelgroep gebonden en er is een grote variatie in ziektebeelden. De inhoudelijke uitdaging is één van de leukste aspecten, elke situatie is anders.

Soms moet je improviseren. Gelukkig kun je altijd terugvallen op je collega’s. Nieuwsgierig geworden? Kom langs en bespreek of het bij je past. De koffie staat klaar!

Over de spoedeisende psychiatrie
Bij de SEP worden patiënten behandeld die met spoed verwezen zijn en uiterlijk binnen 24 uur gezien moeten worden. Het overgrote deel zien we binnen 1 uur na melding. Het gaat om crisisinterventie, crisishantering, beoordelingen in het kader van suïcidaliteit, WZD- en WvGGZ- beoordelingen. Als het mogelijk is worden deze patiënten terugverwezen naar de huisarts. Wanneer dit niet kan, worden zij verwezen naar de reguliere behandelprogramma’s. In de tussentijd, ter overbrugging, vindt behandeling plaats door het behandelteam van de SEP. Intensive Home Treatment (IHT) is hier een wezenlijk onderdeel van. Deze behandeling is gericht op het voorkomen van opname dan wel het verkorten ervan.

Past deze functie bij jou?
Wij zoeken een psychiater die ons gedreven en gemotiveerde team wil komen versterken. In een dynamische maar ook hectische omgeving als de spoedeisende psychiatrie bloei jij op. Je hebt oog voor de mens achter het ziektebeeld. Het is niet altijd voorspelbaar hoe druk het zal zijn maar jij bent flexibel en in staat om verschillende afspraken door elkaar af te handelen. Ook ben je bereid om getraind te worden en te blijven in de-escalerend werken, agressiehantering en sociale vaardigheid (inschatten van suïcidaliteit conform CASE-methodiek). Reflectie op het eigen handelen is noodzakelijk. Je levert een bijdrage aan het (op indicatie) deskundig en professioneel begeleiden van patiënten in de daartoe ingerichte dienstauto van de SEP.

Je gaat deel uitmaken van een groep zeer gedreven en gemotiveerde collega’s die geen 9 tot 5-mentaliteit hebben. Die gezamenlijk optrekken in het bieden van hulp aan mensen in crisis. Voor wie geen uitdaging te groot is, hoe complex ook.

Dit neem je mee
  • (Bijna) afgeronde opleiding tot psychiater, BIG-geregistreerd;
  • Als medisch specialist ben je op de eerste plaats verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg. Je initieert en regisseert als behandelverantwoordelijke de individuele behandelingen;
  • Je redeneert klinisch en kunt diagnosticeren;
  • Je hebt een creatieve attitude en een flexibele inzetbaarheid ten aanzien van de aanpak van psychiatrische problematiek;
  • Je kunt goed samenwerken met een multidisciplinair team en met je directe psychiater-collega’s;
  • Je kunt over grenzen heen denken, je bent gericht op goede samenwerking met onze interne en externe partners en je wilt meebouwen aan de verdere ontwikkeling van de acute psychiatrie keten, zowel intern als extern.

Wat wij bieden
Geschikte kandidaten krijgen bij Mondriaan direct een vast contract. Naast een inspirerende, stimulerende en dynamische werk- en leeromgeving, bieden wij onze professionals de faciliteiten om ambities waar te maken en zichzelf continu te ontwikkelen. Salariëring is conform de AMS regeling voor medisch specialisten werkzaam in de GGZ, verhoogd met een tijdelijke toeslag van 5% in het kader van het specialistenbeleid. Verder kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, Mondriaan Benefits en veel leer- en ontwikkelmogelijkheden. Bekijk alle voordelen van Mondriaan als werkgever.

Wij zijn Mondriaan
Wij zijn er voor alle Zuid-Limburgers. Samen met een breed netwerk, werken we aan een mentaal gezondere samenleving. We bieden preventie, ondersteuning, begeleiding en behandeling. Zoveel mogelijk in de eigen omgeving. Hiermee vergroten we de mentale veerkracht en weerbaarheid van de mensen die onze hulp vragen. We innoveren onze zorgverlening, investeren in onze professionele ontwikkeling en delen onze kennis en kunde. Meer informatie vind je op de Mondriaan website.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Johan Stotijn, RVE-manager, bereikbaar op het nummer: 06-10757622 of met Linda Bergmans, manager Zorg op 06-11733824.

Solliciteren kan tot en met 25 mei 2024.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.