Mutsaersstichting zoekt een

Psycholoog/Orthopedagoog

Dienstverband

24-36

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Roermond

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Jeugdzorg

Wat is jouw rol

De Mutsaersstichting biedt geïndiceerde hulp en geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren en hun verzorgers die een intensieve behandeling nodig hebben, evenals maatschappelijke opvang en begeleiding aan vrouwen en kinderen. We zijn compleet in jeugdzorg, in de breedste zin van het woord en actief op de gebieden jeugdhulpverlening, GGZ, welzijn en zorg in onderwijs.

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.mutsaersstichting.nl.

Voor Midden-Limburg zoeken wij:

Psycholoog/orthopedagoog

24-36 uur per week

Heb jij affiniteit met en/of ervaring op bijvoorbeeld de vakgebieden trauma, hechting, neurobiologische ontwikkelingsstoornissen? Wil je werken in een gemotiveerd en gedreven team en jouw expertise inzetten om bij te dragen aan de zorg voor kinderen en jeugdigen met psychische problematiek? Kom dan ons team versterken.

Hoe ziet jouw team eruit?

Als psycholoog / orthopedagoog ben je onderdeel van ons ambulante team.

Je komt te werken in een dynamische omgeving die je uitdaagt om je kennis, vaardigheden en ervaring in te zetten. We stimuleren lef en ondernemerschap en geven ruimte aan je eigen ontwikkeling door je gebruik te laten maken van een uitgebreid netwerk van professionals en opleidingsmogelijkheden.

Het team is multidisciplinair bestaande uit diverse disciplines (o.a. psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeuten, psycholoog, systeemtherapeuten).

Bij de Mutsaersstichting werken we met hart en ziel en daar zijn we trots op. Hecht, innovatief, betrokken en met oog voor elkaar. Dat is de omschrijving van jouw team. Niet zo gek, want je maakt samen best veel mee. Jij, maar ook de collega’s zijn zelfsturend, open en zeggen eerlijk wat ze denken en voelen. Je komt terecht in een dynamisch team dat graag actief meedenkt in de behandeling van onze jongeren en hun systeem en van nature gespitst is op doorontwikkeling.

Hoe ziet jouw werk eruit?

In jouw rol als psycholoog/orthopedagoog ben je verantwoordelijk voor het coördineren van het behandelproces. Dit begint al op het moment dat een jongere wordt aangemeld. Je screent de aanmeldingen op indicaties en maakt een eerste inschatting van de problematiek van de jongeren en zijn systeem. Samen met de regiebehandelaar ben je betrokken bij de beoordeling van de problematiek, voert het intakegesprek met de jongeren en ouders en stelt een hulpverleningsplan op. Dit plan is leidend gedurende de behandeling voor het behandelteam, de jongere en ouders.

Tijdens de behandeling coördineer je de voortgang, stem je alles af met zowel interne als externe professionals, evalueer je periodiek en stel je behandeldoelen bij waar nodig in samenspraak met de regiebehandelaar, de jongere en het systeem. De lijnen zijn kort met de jongeren en het behandelteam, daarnaast heb je regelmatig contact met de ouders, verwijzers, huisartsen en mogelijk andere instellingen.  Verslaglegging is hierin één van jouw dagdagelijkse taken en daarnaast kun je ook zelf behandelmodules uitvoeren. Systemisch denken en handelen is onmisbaar.

Wij werken vanuit de visie een kind een plan, waarbij de cliënt en zijn sociale netwerk onlosmakelijk onderdeel uitmaken van een succesvol behandeltraject, waarbij systemisch handelen voorop staat.

Wie zoeken wij

Allereerst doe je werk vanuit je hart, bent proactief, innovatief en trots op je eigen werk. Verder vragen wij:

 • Affiniteit en ervaring in het werken binnen de complexe kinder- en jeugdpsychiatrie en/of jeugdhulpverlening.
 • Passie, pro-activiteit, stressbestendigheid en reflectievermogen.
 • Je kunt je staande houden in acute situaties en preventief en actief handelen.
 • Je durft en kunt je mening en visie delen.
 • Een afgeronde WO-opleiding of systeemtherapie opleidingsachtergrond met SKJ-registratie.
 • Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij hechten veel waarde aan het blijven ontwikkelen van onze medewerkers en bieden daarom volop (interne) opleidingsmogelijkheden. Daarnaast geven collega’s aan dat zij de vrijheid binnen hun expertise en de mogelijkheden van de functie erg waarderen. Jouw werk is zinvol en gevarieerd. Maar er is meer.

Wij bieden jou ook:

 • Een salaris conform schaal 60 cao GGZ.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een functie voor minimaal 24 tot maximaal 36 uur per week.
 • Deelname aan het pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW).
 • Een collectieve zorgverzekering en andere collectiviteitskortingen.
 • Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.