Maastro zoekt een

Radiotherapeutisch laborant / MBB-er

Dienstverband

18 - 36 uur (naar keuze kandidaat)

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Universitair Medische Centra, Ziekenhuizen, Overige

Bij Maastro worden patiënten behandeld met fotonentherapie, protonentherapie (als één van de drie instituten in Nederland) en brachytherapie. We beschikken over geavanceerde apparatuur zoals 6 Varian TrueBeams met kV en MV imaging mogelijkheid, een MEVION S250i compacte protonen faciliteit met HYPERSCAN® Pencil Beam Scanning, Brainlab Exactrac, drie state-of-the-art CT’s (waaronder een dual energy), toegang tot PET-CT en een uitgebreid brachytherapie programma binnen ons Brachytherapy Centre of Excellence. Onlangs zijn we begonnen met het vernieuwen van onze lineaire versnellers waarmee we de beschikking gaan krijgen over online adaptatie.                        

Als radiotherapeutisch laborant bij Maastro verzorg je de bestraling van kankerpatiënten en draag je dus direct jouw steentje bij aan de zorg voor deze patiëntengroep. Je werkt allround, dus zowel in de bestralingsvoorbereiding (incl. beeldvorming) als de –uitvoering. We behandelen met fotonentherapie, protonentherapie en brachytherapie.

Daarnaast bieden we veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en deel te nemen aan (verbeter) projecten. Als laborant ben je werkzaam in één van de vier multidisciplinaire teams die bestaan uit radiotherapeutisch laboranten en radiotherapeut-oncologen. Momenteel zijn er in totaal circa 100 radiotherapeutisch laboranten.             

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s met een afgeronde opleiding Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. De radiotherapeutisch laboranten die wij zoeken hebben de ambitie, inzet en de wil om de zorg voor onze patiënten iedere dag weer een beetje beter te maken. Je houdt ervan in een dynamische omgeving te werken, waar verandering een constante is, en hebt een flexibele instelling. Vanzelfsprekend heb je als radiotherapeutisch laborant goede sociale en communicatieve vaardigheden. Wij verwachten dat je patiëntgericht bent, soepel binnen een team kunt werken en ook onder druk in staat bent om oplettend en nauwkeurig te werken.

Wat bieden we jou?
Je start in eerste instantie met een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met de intentie om deze om te zetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De contracturen kunnen in overleg worden bepaald maar bedragen minimaal 18 uur en maximaal 36 uur. Salariëring vindt plaats in functiegroep 50 van de CAO Ziekenhuizen en bedraagt minimaal € 3.199,- en maximaal € 4.540,- bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van relevante werkervaring. In december van ieder jaar ontvang je daarnaast 8,33% eindejaarsuitkering en in mei van ieder jaar 8,33% vakantiegeld. Als werknemer van Maastro kun je gebruik maken van diverse aantrekkelijke kortingen op sportabonnementen, fietsaanschaf en (zorg)verzekeringen. Daarnaast is er binnen Maastro jaarlijks een opleidingsbudget beschikbaar, wat voldoende ruimte biedt voor je persoonlijke ontwikkeling, trainingen en cursussen.

Meer informatie over deze vacature wordt graag verstrekt door één van de meewerkend teamleiders: Jolein Mannens, Ludo de Kleijn, Roel-Germ Wanders, Karo Limpens of Judith van der Stoep, te bereiken via e-mail: secr.pz@maastro.nl of telefonisch via ons centrale telefoonnummer: 088-4455600.

Spreekt het jou aan om als radiotherapeutisch laborant bij ons te werken? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier op onze website: www.maastro.nl (onder: jobs & academy).

Over Maastro: Spreekt werken in een dynamische en innovatieve organisatie jou aan? Het internationaal geprezen state-of-the-art radiotherapie-instituut Maastro in Maastricht levert kankerzorg in de regio Limburg, met als doel patiënten te genezen en bijwerkingen van de geleverde behandelingen te voorkomen. Met zo'n 370 medewerkers dragen wij hieraan bij; niet alleen in de patiëntenzorg, maar ook in onderzoek en bedrijfsvoering. Sinds begin 2019 behandelen we patiënten met protonentherapie en in datzelfde jaar werden we door het ministerie van VWS erkend als Top Klinisch Instituut, op basis van onze nationale en internationale positie als toonaangevend instituut in de zorg dat onderzoek en onderwijs in één samenhangende innovatieve, medische cultuur en structuur omvat. 
Verder hebben we gevestigde onderzoeksgroepen en werken we nauw samen met de Universiteit Maastricht en het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) op het gebied van onderwijs, klinisch en preklinisch onderzoek.