Zuyderland zoekt een

Recovery verpleegkundige in opleiding

Dienstverband

28 - 36 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Zuyderland is de grootste werkgever én het grootste medisch centrum van Limburg. In een ziekenhuis op vijf locaties, maar ook in de diverse zorgcentra, revalidatie, jeugdgezondheidszorg, hospices, thuiszorg en huishoudelijk hulp staan onze gemotiveerde medewerkers elke dag klaar om patiënten en cliënten zelf de regie over hun leven te laten behouden. Door innovatief te zijn probeert Zuyderland tevens iedere dag te optimaliseren. In vertrouwde handen, vanaf de geboorte tot in de laatste levensfase.

In de ziekenhuislocaties in Heerlen en Sittard-Geleen zijn onze operatiecomplexen gelegen, met in totaal 21 OK’s. Robotchirurgie, thoraxchirurgie, bariatrie. Het zijn slechts enkele voorbeelden van alle specialismen die we in huis hebben en waar jij als recoveryverpleegkundige een belangrijke rol in speelt!

Op dit moment hebben wij weer opleidingsplaatsen beschikbaar! Dat betekent dat je als verpleegkundige werkt op de recovery en na een voorwerkperiode gaat starten aan de specialisatie opleiding tot recoveryverpleegkundige.

Als recoveryverpleegkundige ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de postoperatieve zorg voor een OK-patiënt. Je verpleegt, bewaakt, behandelt en begeleidt de patiënt en richt je hierbij op het stabiliseren van vitale functies en op het toepassen van een adequaat postoperatief beleid. Naast de postoperatieve werkzaamheden ben je ook inzetbaar in de holding waar je preoperatieve zorg verleent. Als recoveryverpleegkundige kom je met allerlei patiëntencategorieën in aanraking, van jong tot oud en van eenvoudige ingrepen tot zeer complexe ingrepen. Het is dan ook een super afwisselende en dynamische werkomgeving binnen het OK-complex!

Naast je reguliere werkzaamheden als recoveryverpleegkundige zijn er in de toekomst doorgroeimogelijkheden naar pijnspecialist, preoperatieve screening en coördinerende werkzaamheden. Tevens ben je (ook al gedurende je opleiding) inzetbaar in de holding waar je samen met de anesthesiemedewerker ervoor zorgt dat iedere patiënt de juiste voorbereiding krijgt op zijn operatie. Ook assisteren bij onder andere cardioversies, epidurale pijnstilling voor zwangeren en pleuradeses en het assisteren bij lokale anesthesietechnieken behoren hier tot jouw werkzaamheden.

Is er meer? Jazeker!

 • We hechten veel waarde aan jouw werk-privé balans en aan duurzame inzetbaarheid. Roosteren doen we bijvoorbeeld niet via centrale planning, maar binnen de eigen afdeling. Hierdoor kunnen we in de meeste gevallen aan je wensen tegenmoet komen.
 • Saai? Niet bij ons! De verschillende werklocaties, de diversiteit aan ingrepen, van laag tot hoog complex, de hoge mate van zelfstandigheid en niet te vergeten de Limburgse gezelligheid maken geen dag saai!
 • Een fantastisch team waar je met een warm hart ontvangen wordt en waar met regelmaat leuke uitjes en activiteiten worden georganiseerd.
 • In het weekend werken we in bereikbaarheidsdiensten, waardoor je niet standaard ‘in huis’ hoeft te zijn.
 • We houden van innovatie! Denk bijvoorbeeld aan inzet van VR-technologie rondom operaties of aan het inrichten van Focus Clinics. Door deelname aan werkgroepen denk je zelf mee over deze innovaties.

Wat krijg je van ons?

 • Een contract voor de duur van de opleiding. Na diplomering krijg je een vast contract.
 • Als gediplomeerd recoveryverpleegkundige krijg je een salaris in FWG 50 van de CAO Ziekenhuizen (maximum bruto maandsalaris van € 4324). Tijdens het volgen van de opleiding doorloop je de salarisschaal waarin je voor aanvang van de opleiding bent ingedeeld.
 • Contracturen zijn bespreekbaar, minimaal 28 uur per week.
 • Goede doorgroeimogelijkheden.
 • Aantrekkelijke eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantiegeld (8,33%).

Wat neem jij mee?

 • Een diploma verpleegkundige niveau 4/6 en bij voorkeur minimaal twee jaar ervaring als gediplomeerd verpleegkundige in een ziekenhuis.
 • Een goede dosis kennis, enthousiasme, stressbestendigheid, flexibiliteit en inlevingsvermogen.

Bij voorkeur minimaal twee jaar ervaring als gediplomeerde verpleegkundige op een chirurgische afdeling in een ziekenhuis.

Hebben we je interesse gewekt? Dat is mooi!

Meer weten?

Wil je meer informatie? Dat is mogelijk! Neem gerust contact op met Alexander Hollands, leidinggevende recovery, telefoonnummer 088-4590312.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.   

Open dag OK Zuyderland locatie Heerlen:
vrijdagavond 1 maart 2024.

Aanmelden via opleidingsfunctionarissen-ok@zuyderland.nl met vermelding van voorkeur voor één dagdeel.